Bu Kamera İnsan Vücudunun İçini Gösteriyor!

İnsan bedeninin içini gösteren yeni bir kamera keşfedildi.
Bu Kamera İnsan Vücudunun İçini Gösteriyor!

BBC Türkçe'de yer alan habere göre insanın içini gösteren kamera, doktorların dahili inceleme yapmak için kullandıkları endoskop benzeri tıbbi cihazların vücuttaki ilerlemesini takip etmelerine yardımcı olacak şekilde üretildi.

Günümüzde tıp dünyasında genel olarak yüksek maliyetli röntgen gibi tarama teknolojileri kullanılmakta. Üretilen kamera, vücudun içindeki ışık kaynaklarını buluyor ve endoskop aletinin uzun esnek tüpünün ışıklı ucu belirlenerek, kaydedilen ilerleme izlenebiliyor.

röntgen

Edinburgh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kev Dhaliwal, "Bu teknolojinin çok farklı şekillerde kullanılabilme potansiyeli mevcut. Cihazın yerinin tespit edilebilmesi, sağlık hizmetlerinde yapılan birçok uygulama için kritik önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan ilk testlerde, prototip cihazın, normal koşullarda dokunun 20 santimetre altına kadar, ışık kaynağını izleyebildiği ortaya kondu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.