Bu Fotoğrafla Ödül Kazananlardan Biri Türk Oldu

Ödül kazananlar arasında bir Türk’ün de yer aldığı Nikon’un makro fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.
Bu Fotoğrafla Ödül Kazananlardan Biri Türk Oldu

Fotoğraf çekmek tek bir tuşa basmakla biten bir iş değil. Fotoğraf çekim tekniklerini bilmenizin yanı sıra kadrajı iyi bir şekilde ayarlamanız, ışığı doğru yakalamanız ve daha birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Portre, manzara gibi farklı tarzlarda harika fotoğraflar yaratılsa da, en ilginç sonuçlar makro çekimlerde çıkıyor.

Nikon tarafından bu sene 43’üncüsü gerçekleştirilen Nikon Small World Photomicrography yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 88 farklı ülkeden 2.000’in üzerinde katılım gerçekleşti. Mikroskobik çekimlerin bulunduğu yarışma sonuçları, yaşadığımız dünyayı bambaşka bir yer olarak gösterip farkında olmamızı sağlıyor.

nikonfotografyarismasi.jpg

Yarışmanın birincisi, aşırı derecede keratin içeren bir deri hücresini fotoğrafladığı kare ile Hollanda Kanser Enstitüsünden Dr. Bram van den Broek oldu.


Rüzgarla dört bir yana dağılan bir çiçeği fotoğraflayan Dr. Havi Sarfaty ise ikinci oldu. 

nikonfotografyarismasi-001.jpg


Üçüncülük fotoğrafı ise Pac-Man'i andırıyor. Jean-Marc Babalian bu karede, yeşil alg cinslerinden Volvoks’u fotoğraflamış.

nikonfotografyarismasi-002.jpg


Yarışmanın mansiyon ödüllerinden birini alan Emre Can Alagöz‘ün örümcek karesi ise dikkat çekici. 

nikonfotografyarismasiorumcek.jpg

Nikon’un 100’üncü yıl kutlamaları dahilinde birinciler, gezi için Tokyo’daki Nikon ana merkezine götürülecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.