Bu Arabanın Sıfırı 15.000 TL

Hintli motosiklet üreticisi ve bu alanda dünyanın sayılı firmalarından olan Bajaj, dünyanın en küçük arabalarından Qute modelini ülkemizde satışa çıkarıyor. Aracın 15.000 TL fiyat etiketine sahip olacağı açıklandı.
Bu Arabanın Sıfırı 15.000 TL

Bajaj Qute Veya Bajaj RE60

Hintli motosiklet üreticisi Bajaj tarafından üretilen ve piyasaya sürülen Qute dünyanın en küçük arabaları arasında yer alıyor. Aslında tam anlamıyla araba demek de doğru değil çünkü aracın motoruna bakınca motosiklet motoru kullanıldığı görülüyor.

Aracın hangi sınıfta olacağı sorularına ise yanıt geldi. Bu araç aslında Quadricycle yani dört tekerlekli motor sınıfında değerlendirilecek. Avrupa dört tekerlekli motosiklet yönetmeliği serrtifikasına sahip Qute bu ünvanı alabilen ilk Hint yapımı araç olma özelliği taşıyor.

bajaj-qute-yan.png

Kuralkan Holding' in ilk Türkiye' de lansmanını ve satışını yapacağı ve arkasından dünyanın 16 ülkesinde satılacak olan aracın dsatış fiyatı 15.000 TL olarak açıklandı. Aracın teknik özelliklerine bakacak olursak:

  • 216 cc tek silindirli 13 beygir güç üreten su soğutmalı motor
  • 4 vitesli manuel şanzıman
  • 1312mm 1650mm ebatlarında ve 400 kg ağırlığında
  • 2+2 kişilik taşıma kapasitesi
  • Ortalama yakıt tüketimi 3.3 lt/100 km.
  • Azami hız 70-90 km/saat

bajaj-qute-kokpit.jpg

Aracın şehir içi kısa mesafelerde kullanılabilmek üzere tasarlandığı belirtiliyor. Hatta Hindistan' da Bajaj RE markasıyla üretilen ve 3 tekerlekli taksi olarak kullanılan birkaç model bulunuyor. 4 tekerlekli yapısı itibarıyla Qute hem motor hem araba yapısını birleştiriyor.

Ayrıca daha küçük yerleşimlerde ekonomik olması bakımından aracın kullanım alanının daha fazla olabileceği tahmin ediliyor. Ufak yapısı ile park sorunu olayını ortadan kaldıracak olması da aracın diğer bir artısı olacaktır.

bajaj-qute.jpg

Bajaj Qute Hangi Ehliyet İle Kullanılabilecek?

Aracın Quadriciycle sınıfında olmasıyla acaba hangi ehliyet sınıfına gireceği soruları kafaları karıştırdı. Her ne kadar dört tekerlekli motosiklet sayılsa da aracı kullanmak için B sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekiyor. Sadece A2 ehliyet ile bu aracı kullanamıyorsunuz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum