Btw Ne Demek?

Sosyal medya platformlarında sıkça karşılaştığımız Btw kısaltması bu arada anlamına gelmektedir. İngilizce karşılığı ise By the way'dir. Btw, genel olarak oyunlarda, twitter, instagram, tiktok gibi platformlarda karşımıza çıkmaktadır.
Btw Ne Demek?

Btw Nedir?

İngilizce "By the way" kelimesinin kısaltması olan Btw, "bu arada" anlamına gelmektedir.

İngilizce kısaltmalar Türkiye'de de sıkça kullanılmaktadır. Btw, çoğunlukla sosyal medya platformlarında veya oyunlarda karşılaşabileceğiniz, popülerleşmiş bir kısaltmadır. Laf arasında aklınıza gelen bir şeyi hızlıca araya sokmadan önce Btw kısaltmasını dilerseniz kullanabilirsiniz.

Btw Ne Demek


By The Way Kullanımı

By the way kalıbını kullanarak bazı cümleler kurabilirsiniz. Bu kalıbı kullanmayı anlamanızın en iyi yolu örnekler üzerinden ilerlemek olacaktır. İşte Btw kısaltmasının cümle içerisinde kullanımı;

  • By the way, kitabını okulda unuttun.
  • Btw, film çok iyi olmuş.
  • Bu arada, pek iyi görünmüyorsun.

Btw Neyin Kısaltması?

Btw, "By the way" kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçe "bu arada" manasına gelir. Türkiye'de popüler olan Btw kısaltması bu arada kelimesinin yerine kullanılabilir. Sosyal medyada bunların sıkça örneklerini görebilirsiniz.


Btw, By The Way Nasıl Okunur?

Sosyal medyada sıkça kullanılan Btw, genellikle cümlelere hızlıca giriş yapmak için kullanılır. Btw kısaltması "Bay dı vey" şeklinde okunur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.