Bruno Fernandes Kimdir

Tam adı Bruno Miguel Borges Fernandes olan, Portekiz’in Maia kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Portekiz Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Bruno Fernandes Kimdir

Bruno Fernandes’in Kulüp Kariyeri

Bruno Fernandes, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında Boavista’nın alt yapısında başladı. 2012 yılında kadar burada mücadele verdiği takımı etkileyici bir ortaya koydu ve 2012 yılında Novara’nın alt yapısında transfer oldu.

2012-2013 sezonu içerisinde Novara’nın genç takımlarında forma şansı elde etti ve gösterdiği performans sayesinde teknik direktör tarafından As takıma davet edildi. 2012-2013 sezonunda profesyonel kariyerine başlangıç yapan Bruno Fernandes, İtalya Seri B’da mücadele verdiği takımı ile 23 maça çıkıp 4 kez fileleri havalandırdı.

Sezon sonunda birçok Avrupa takımı, Bruno Fernandes’i bünyesine katmak için çaba harcadı ancak başarılı futbolcunu tercihi Udinese oldu ve 2,5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Kariyerinin ilk Seri A mücadelesine çıktığı sezonda takımı ile 28 maçta görev alıp 4 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

bruno fernandes udinese

Bu performansı ile takımda etkili oyuncular arasında gösterildi ve 2015-2016 sezonuna da Udinese forması altında giriş yaptı. Sezonun neredeyse tamamında kendisine şans bulan tecrübeli ortasaha oyuncusu, 33 maçta sahne aldı ve 4 asist başarısı gösterdi.

Son sezonun gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine şeken Fernandes, 2016-2017 sezonun transfer döneminde İtalya Seri A da yer alan köklü ekip Sampdoria ile anlaştı.Transferi 7 Milyon Euro karşılığında tamamlandı. İstikrarlı performansına Sampdoria'da da devam etti ve sezonun neredeyse bütün maçlarında rol aldı.

Bruno Fernandes’in Milli Takım Kariyeri

Bruno Fernandes, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Portekiz U-19 takımında giydi ve burada 2 maçta sahne aldı. 2 sene sonra Portekiz U-20’ye davet edildi U-20 forması altında 5 maça çıktı ve milli takımlarda adına ilk ve tek golünü bu kategoride attı. 2014 yılında Portekiz U-21’e yükseltilen başarılı futbolcu, toplamda 7 maça çıktı ve 2 kez de gol sevinci yaşadı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.