Cildi Ne Bronzlaştırır? Cildi Bronzlaştıran En İyi 20 Besin

Cildinizi bronzlaştırmak için tüketebileceğiniz birçok besin vardır. İçeriğimizde cildi bronzlaştıran bu besinleri detaylıca inceledik.
Cildi Ne Bronzlaştırır? Cildi Bronzlaştıran En İyi 20 Besin

Bronzlaştıran Besinler

Yaz aylarında herkes ışıltılı bir şekilde parlamak ister. Eğer sizde bronzlaşmak ve bronz bir tene sahip olmak istiyorsanız, içeriğimizde vereceğimiz besinleri düzenli bir şekilde tüketerek kolay yoldan bronzlaşabilirsiniz.

Uzmanlar bronzlaştıran besinler olarak yumurta sarısı, kırmızı marul, havuç, pancar, domates, mango, kayısı, kabak, karpuz, şeftali, tatlı patates, maydanoz, kırmızı tatlı biber, ıspanak, kavun, zeytinyağı, çilek, kuruyemiş, somon ve Hindi etini öneriyor.

Bronzlaştırıcı Besinler Listesi

SıraBesinEtkisi
1Yumurta SarısıYumuşaklık Sağlar
2Kırmızı MarulParlaklık Katar
3HavuçNem Dengesini Sağlar
4PancarÖlü Hücreleri Arındırır
5DomatesParlaklık Katar
6MangoUV Işınlarından Korur
7KayısıNem Dengesini Sağlar
8KabakKızarıklığı Önler
9KarpuzParlaklık Katar
10ŞeftaliÖlü Hücreleri Arındırır
11Tatlı PatatesParlaklık Katar
12MaydanozKızarıklığı Önler
13Tatlı Kırmızı BiberUV Işınlarından Korur
14IspanakUV Işınlarından Korur
15KavunNem Dengesini Sağlar
16ZeytinyağıCilt Tonunu Dengeler
17ÇilekCilt Tonunu Dengeler
18KuruyemişlerUV Işınlarından Korur
19SomonNem Dengesini Sağlar
20Hindi EtiParlaklık Katar

En İyi 20 Bronzlaştırıcı Besin Önerisi

İşte bronzlaşmak için tüketebileceğiniz besinler...

1. Yumurta Sarısı

cildi bronzlaştıran besinler

Yumurta kolay ve hızlı bir şekilde bronzlaşmanızı sağlamaktadır. Yumurta sarısı A vitamini bakımından zengin olması sayesinde cildinizi UV ışınlarına karşı korumaktadır. Bu da bronzlaşırken kızarmanızı önler. Bu yüzden plaja giderken kahvaltıda mutlaka yumurta yiyin.

2. Kırmızı Marul

cildi bronzlaştıran besinler

Cildinizi bronzlaştıran besinlerden birisi de kırmızı maruldur. Kırmızı marulda yoğun miktarda bulunan mineral ve vitaminler sayesinde cildinizin ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Sağlıklı bronzluk için bu besini düzenli olarak tüketmeniz öneriliyor.

3. Havuç

cildi bronzlaştıran besinler

İçeriğinde yoğun miktarda bulunan karoten sayesinde UV ışığının neden olduğu hasarı en düşük seviyeye indiren havuç, A vitamini bakımından da zengindir. Bu sayede cildiniz sağlıklı bir pembeliğe sahip olacaktır.

4. Pancar

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaşmak için tüketebileceğiniz sebzelerden birisi olan pancar, vücudun melanin pigmenti üretmesini sağlamaktadır. Melanin sayesinde cildinize koyu renk katan besin, yoğun miktarda A vitamini de içermektedir. Bu sayede daha parlak bir cilde yapıya kavuşmuş olursunuz.

5. Domates

cildi bronzlaştıran besinler

A vitamini, beta karoten ve E vitaminiyle dolup taşan domates, cildin daha güzel görünmesini sağlarken bronzluğun kalıcı olmasını sağlar. Düzenli bir şekilde domates tükettiğiniz takdirde cildiniz bronzlaşacaktır.

6. Mango

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştırıcı besinler arasında en çok tercih edilenlerden birisi de mangodur. Ciltte kırışıklık ve çizgilerin oluşmasına izin vermeyen mango, sağlığınız açısından büyük roller üstlenir. Mango da melanin üretmesi sayesinde cildinize bronzluk katmaktadır.

7. Kayısı

cildi bronzlaştıran besinler

Cildi koyulaştıran melanin üretimini destekleyen kayısı, bu sayede cildini bronzlaştırmak isteyen kişilerin tercihi oluyor. Bol kayısı tüketerek bronz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu meyvenin bronzlaşmanın kalıcılığını arttırdığını da söyleyelim.

8. Kabak

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştıran bir diğer besin ise kabaktır. Bu besin sadece bronzluk vermekle kalmaz aynı zamanda daha parlak bir cildinizin olmasını sağlar. Kabak, içindeki beta karoten sayesinde ciltteki pigmentlerin daha kolay bronzlaşmasına destek oluyor.

9. Karpuz

cildi bronzlaştıran besinler

Düzenli olarak karpuz tüketmek uzmanlar tarafından bronzlaştırmayı kolaylaştıran yöntemlerden birisi olarak lanse edilmektedir. İçerisindeki A vitamini sayesinde düzenli olarak karpuz tüketen birisi kolayca bronzlaşabilir.

10. Şeftali

cildi bronzlaştıran besinler

Şeftali de karpuz gibi yüksek oranda A vitamini içermektedir. Bu sayede bronzlaşmaya büyük ölçüde destek olur. Bütün bunlara ek olarak cildinizin nem dengesini sağlayan şeftalinin size doğal bir parlaklık kazandıracağını söyleyelim.

11. Tatlı Patates

cildi bronzlaştıran besinler

Adını belki de çok sık duymadığınız ama yüksek oranda A vitamini ile birlikte karoten içeren tatlı patates, bronz bir ten için önerilen besinler arasındadır. Tatlı patatesin yanı sıra mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz ve sık sık tükettiğimiz patatesi de tercih edebilirsiniz.

12. Maydanoz

cildi bronzlaştıran besinler

Maydanoz, tıpkı ıspanak gibi yüksek miktarda karoten ve vitamin içermesi nedeniyle bronz tene sahip olmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Bol miktarda ve düzenli bir şekilde tüketeceğiniz maydanoz sayesinde teninizi bronzlaştırabilirsiniz.

13. Tatlı Kırmızı Biber

cildi bronzlaştıran besinler

Bir diğer bronzlaştırıcı besin ise tatlı kırmızı biberdir. Tatlı kırmızı biber ile bronz ten hayalinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İçeriğinde bulunan yüksek karoten ile sağlıklı bir şekilde dilediğiniz bronzluk seviyesine kavuşabilirsiniz.

14. Ispanak

cildi bronzlaştıran besinler

İyi bir folik asit kaynağı olan ıspanak, içeriğindeki vitamin ve karoten sayesinde bronzluk için tercih edilen bir besin kaynağıdır. Ispanak gibi koyu renkli sebzeler, sağlıklı ve parlak bir cilt için olmazsa olmazlardandır. Bol miktarda A, C ve K vitamini içeren bu besinleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

15. Kavun

cildi bronzlaştıran besinler

En sevilen ve çok tercih edilen yaz meyvelerinden olan kavun, mevsimine yakışır bir şekilde bronzlaşmaya büyük ölçüde katkı sağlıyor. İçeriğinde yoğun miktarda bulunan karetonoid ile sağlıklı bronzluğu yakalayabilirsiniz.

16. Zeytinyağı

cildi bronzlaştıran besinler

Zeytinyağı, cildinizi bronzlaştırmasa da ten renginizi korumaya yardımcı oluyor. Cildinizin bronz kalmasına destek olan zeytinyağını diğer besinlerin yanında tüketmenizi öneriyoruz. Bu sayede cildiniz bronzlaştıktan sonraki görünümü muhafaza edebilirsiniz.

17. Çilek

cildi bronzlaştıran besinler

Cildinizin bronzlaşmasını sağlayan besinlerden biri de çilektir. İçeriğinde bulunan ve güçlü bir antioksidan olan ellajik asit, güneşin zararlı UV ışınlarından sizi koruyacaktır. Bu sayede cildinizdeki kollajen dokunun desteklenmesi ve sağlıklı kalması sağlanıyor.

18. Kuruyemişler

cildi bronzlaştıran besinler

Kuruyemişler doğrudan bronzlaşmaya etkide bulunmasa da dolaylı yoldan bize yarar sağlamaktadırlar. İçeriğinde yoğun miktarda selenyum barındıran kuruyemişler, derimizi kötü dış etkenlere karşı korumaktadır. Bu sayede güneşten gelen UV ışınlarına karşı cildiniz korunmuş olur ve güzel bir şekilde bronzlaşırsınız.

19. Somon

cildi bronzlaştıran besinler

A vitamini bakımından zengin olan somon, bronzlaşmanızı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bunun yanında deri sağlığının korunmasına da yardımcı olan besin, cildin ihtiyaç duyduğu nemi de geri kazandırıyor. Ek olarak somonun ciltteki matlığı azaltarak canlı bir görünüm kazandırdığını söyleyebiliriz.

20. Hindi Eti

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştıran besinlerden bir diğeri ise Hindi etidir. Hindi eti, yüksek tirozin içeriği sayesinde bronzlaşmayı hızlandırıcı etkide bulunmaktadır. Yaz aylarında tüketeceğiniz Hindi eti sayesinde kısa süre içerisinde bronzlaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Doğal ve Koruyucu Güneş Kremi ÖnerileriBronzlaşmak İçin Maske Önerileri

Bronzlaşmak için ne yemeliyim?

Bronzlaşmak istiyorsanız tüketebileceğiniz birçok besin bulunuyor. Bu besinler domates, mango, yumurta sarısı, kırmızı marul, havuç, pancar, tatlı patates, maydanoz, kırmızı tatlı biber, ıspanak, kavun, zeytinyağı, çilek, kuruyemiş, kayısı, kabak, karpuz, şeftali, somon ve Hindi etidir.

Hemen bronzlaşmak için ne yapmalı?

Eğer ten renginiz açıksa kakao yağını sizlere önerebiliriz. Kakao yağı hızlı bir şekilde bronzlaşmanızı sağlayan en etkili yöntemlerden birisidir. Bunun yanında kullanacağınız buğday yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, yeşil çay özü, ayçiçeği yağı ve susam yağı da bronzlaşmanıza katkıda bulunacaktır.

Havuç suyu bronzlaştırır mı?

Havucun içerisinde bulunan karoten maddesi vücuttaki melanositlerin çoğalmasını hızlandırmaktadır. Bu sayede güneş ışınlarının dik gelmediği saatlerde güneşlendiğiniz zaman istediğiniz bronzluk görünümünü kazanabilirsiniz.

Esmerler nasıl bronzlaşmalı?

Esmer kişiler de beyaz tenliler gibi bronzlaşmak istemektedir. Bu kişiler kahve çekirdeği yağı, kenevir yağı, avokado yağı, havuç yağı, fındık yağı ve kayısı yağlarını kullanabilir. Ayrıca bu yağların karışım yaparak da kullanılabileceğini söyleyelim.

En güzel nasıl bronz olunur?

Cildinizi güzel bir şekilde bronzlaştırmak istiyorsanız sizin için uygun güneş korumasını sürmelisiniz, sodyum PCA içeren losyonla cildinizi nemlendirmelisiniz ve cildinizi ölü derilerden arındırmalısınız. Bu sayede cildiniz tam da istediğiniz şekilde bronzlaşacaktır.

Türk kahvesi bronzlaştırır mı?

Türk kahvesi peeling etkisi sayesinde cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Cildinizin rengini doğal yollarla değiştirmek için tüketebileceğiniz kahve ile bronzlaşmaya katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.