Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Son zamanlarda yüz hatlarının belirginleşmesi için sıkça kullanılan bronzer ile ilgili tüm detaylar haberimizde.
Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Bronzer Nedir, Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız bronzer, her mevsimde kullanılabilecek bir makyaj malzemesidir. Cilde bronz bir görünüm vermek için kullanılan bronzer, yaz aylarının haricinde her dönem kullanılabilir.

Profesyonel makyaj çalışmalarının yanı sıra günlük makyajlarda da kullanılabilen bronzer, özellikle beyaz tenli kadınların sıkça kullandığı bir makyaj malzemesidir. 

Cilde bronzluk vermesinin dışında yüzü boyutlandırmak içinde kullanılır ayrıca cilt renginizi ısıtmak istiyor ve gölgelendirmek istiyorsanız bronzer tam size göre bir üründür son zamanlarda popülerliği artan makyaj malzemelerinin yanında yerini almıştır.

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

 Doğal ve dolgun uçlu fırçalarla uygulanması gerekmektedir. Eğer küçük bir fırça kullanmak istiyorsanız doğal görünümü veremezsiniz ve rahatlıkla cildinizde yayamazsınız. Bronzerı genellikle yüzünüzün yüksek bölgelerine uygulayın.

Bu sayede yüzünüzü hem boyutlandırmış olursunuz hem de elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarmış olursunuz. Alnınızın kenarlarına, şakaklarınıza, çeneye uygulamalısınız. Burnunuzu da bronzerla kolaylıkla küçültebilirsiniz. 

Farklı çeşit ve yapılarda bulunan bronzerlar, öncelikle  kişinin cilt rengine ve cilt tipine uygun olarak seçilmelidir. Yanlış bronzer seçimi doğal bir görünümden ziyade yapay ve kötü bir görünüm kazandıracaktır.

Bronzer seçiminin yanı sıra kullanılan fırça da oldukça önemlidir. Büyük fırça tercihi bronzerin daha iyi yayılmasını sağlayarak daha doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Ten Rengine Göre Bronzer Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bronzerlar, açık ten, buğday ten veya koyu ten olarak ayrılmaktadır. Açık tenlerde şeftali tonlarında bronzer seçimi yapılması gerekirken buğday tende toprak tonlu bronzerlar tercih edilmelidir. Koyu tende ise çikolata rengi tonlarına bakılabilir.

Açık, Beyaz Tende Bronzer Seçimi

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Şeftali tonlarında bronzerlar sizin için uygundur. Beyaz tenli kişiler bronzer seçimlerini bal rengi ve içinde hafif pembelikler bulunan bronzerlardan yana kullanmalılardır.

Aynı zamanda transparan bronzerlar beyaz tenli kişilerin bronz bir görünüm kazanmaları için uygun bir seçim olabilir. Turuncu görünümü istemiyorsanız alt tonu kahverengi ürünleri tercih etmelisiniz. Sarışınlar için pembe tonların kullanması gerekir.

Buğday Tende Bronzer Seçimi

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Toprak tonlu bronzerlar sizin için uygundur. Daha koyu veya açık tondaki bronzerlar doğru bir seçim olmayacaktır. Buğday tenli kişiler tercihlerini ışıltılı bronzerlardan yana kullanabilirler. Çok koyu ve beyaz parlak bir renk seçmemeniz gerekir. 

Koyu Tende Bronzer Seçimi

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Koyu ten rengine sahip olan kişilerin doğru bir bronzer uygulaması elde etmeleri için tercihlerini turuncu, koyu sarı veya koyu kahverengi gibi çikolata rengi tonları tam size göre.  

Bronzer Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bronzer alırken öncelikle cilt tipi ve cilt renginizi göz önünde bulundurmalısınız. Cilt renginizden iki ton koyu bronzer tercih etmeniz önerilmektedir. Farklı renk ve seçeneklerdeki bronzerlardan cilt renginize en uygun olanı kullanmalısınız. Aksi halde oldukça yapay ve kötü bir görünüm kaçınılmaz olacaktır.

Farklı renk seçeneklerinde bronzerların yanı sıra transparan pudralar ile daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak transparan bronzerlar T bölgesi olarak adlandırılan alın, burun ve çene kısmına uygulanabileceğinden yüz hatlarınızı vurgulamanız pek mümkün olmayabilir. Kontür uygulaması ile yüz hatlarınızı vurgulamak isterseniz köpük, jel veya toz bronzer kullanabilirsiniz.

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Bronzer seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise bronzerın yapısal özellikleridir. Renk seçiminin yanı sıra cilt yapınıza uygun bronzer tercih etmeniz daha başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Unutmayınız ki makyajınızın başarı oranı doğru malzeme seçimi ile doğru orantılıdır.

Kuru cilt yapısına sahip kişiler bronzer uygulamasından önce mutlaka ciltlerini nemlendirmelilerdir. Toz bronzerın yanı sıra jel veya köpük formundaki bronzerlar kuru cilde sahip kişiler için daha doğru bir seçim olabilir. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler için önerilen bronzer ise toz formundaki bronzerlardır.

Bronzer Nasıl Sürülür?

Yüzde istenilen bölgeleri vurgumak ve yüze boyut kazandırmak amacıyla kullanılan bronzerlar, son dönemde en çok kullanılan makyaj malzemeleri arasında yerini almıştır. Bronz bir görünüm kazandırmasından dolayı yalnızca yazın kullanılabileceği düşüncesi oluşsa da her dönem kullanılabilen bir üründür.

Bronzer uygulamasında en önemli kural yalnızca vurgulanmak istenilen bölgelerde kullanılmasıdır. Tüm yüze uygulanması önerilmeyen bronzerlar, elmacık kemiklerinin altına, burunun kenar kısımlarına ve alnın saç diplerine doğru olan bölümlerinde kullanılmalıdır. Yüzün yanı sıra boyun ve dekolte bölgesinde de bronzer kullanılabilir.

Bronzer Nedir, Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Sürülür ve Seçilir?

Bronzer uygulamasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu fırça seçimidir. Kullanılan fırçanın küçük boyutlarda olması bronzerın orantısız dağılmasına neden olurken aynı zamanda yapay bir görünüm kazandıracaktır.

Bu nedenle büyük boy ve seyrek kıl yapısına sahip fırçaların kullanılması önerilmektedir. Yoğun miktarda bronzer kullanımı kötü bir görünüme neden olabilir. Daha doğal bir görünüm kazanmak için az miktarda bronzer kullanmalısınız.

Bronzer Çeşitleri

Bronzer ürünlerinin ışıltısından faydalanarak yazın doğal bronzluğu teninizde yakalamak mümkündür. Aşağıdaki seçenekler içerisinde cildinize uygun olan bronzerı bulmanız gerekmektedir.

Mat Bronzer

Bronzer Çeşitleri

Genellikle yüz hatlarını belirginleştirmek amacıyla kullanılan bronzer türüdür. İçerisinde turuncu rengi barındırmamakla birlikte ışıltı vermesi söz konusu değildir. Kontür uygulamasında sıkça kullanılan mat bronzerlar, yüzde istenilen bölgeleri ön plana çıkarırken diğer bölgelerin geride kalmasını sağlar. Boyun, alın, göz kapaklarının katlanan bölgeleri ve elmacık kemiklerinin alt kısımlarında kullanılır.

Işıltılı Bronzer

Bronzer Çeşitleri

Yağlı cilt yapısına sahip kişilerde mat bronzerların tercih etmesi gerekirken; kuru cilt yapısına sahip kişilerin tercihlerini ışıltılı bronzerlardan yana kullanmaları önerilmektedir. Cilde aydınlık katan ışıltılı bronzerlar, kontür uygulaması için uygun değildir.

Transparan Bronzer

Bronzer Çeşitleri

Daha doğal bir görünüm elde etmek amacıyla kullanılan transparan bronzerlar, genellikle açık tenli kişilerin tercihidir. Diğer pudralara ve bronzerlara kıyasla ciltte daha yumuşak bir renk geçişi sağlar.

Köpük ve Jel Bronzer

Bronzer Çeşitleri

Kontür uygulaması için kullanılan köpük ve jel bronzerlar, burun inceltme, elmacık kemiklerini belirginleştirme ve yüz hatlarını vurgulama gibi işlemler için oldukça uygundur. Diğer bronzerlara kıyasla daha kalıcıdır.

Mineral ve Pudra Bronzer

Bronzer Çeşitleri

İçerisindeki mineraller sayesinde ışıltı ve parlaklık veren mineral-pudra bronzerlar, cilt sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Bu tip bronzerler kuru cilt yapısına sahip olan kişiler için önerilmektedir.

Pudra ve Toz Bronzer

Bronzer Çeşitleri

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişiler için önerilen toz bronzerlar, yüzün yağlı görünümünü alarak istenilen bölgelerin vurgulanmasını sağlar. Mat yapıya sahip olan toz bronzerlar, cilde bronz bir görünüm kazandırır.


Kontür ve bronzer aynı şey mi?

Kontür makyajın başlangıç aşamasıdır, fondötenden önce yapılması gerekir. Bronzer ise bitirişte kullanılır. Makyajın sonunda tene uyum sağlanması ve ışıltı vermesi amacıyla bronzer uygulanır. Kontür ve bronzer aynı şey değildir.

Bronzer allık mı?

Allık direkt olarak elmacık kemiklerinin ve yanakların üzerine uygulanır. Bronzer ise elmacık kemiği, kaş, çene çizgisi ve dekolte bölgesine sürülmektedir. Bronzer sanıldığı üzere allık değildir.

En iyi bronzer hangisi?

En iyi bronzer markaları arasında The Balm, Becca, Max Factor, Note, Loreal, Shiseido, Diorskin ve Nars yer alıyor. Bu markaların bronzlaştırıcı ürünleri yaz aylarında muazzam bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor.

Kışın bronzer kullanılır mı?

Bronzlaştırıcı her ne kadar yaz malzemesi olarak görülse ve bilinse de kış aylarında da ten rengine doğal bir sıcaklık katmaktadır. Yaz aylarında da hafif bronzlaşmış rengi destekler fakat kış aylarında kullanılmasında sakınca yoktur.

Kimler bronzer kullanmalı?

Buğday tene sahip kişiler, esmer tenliler ve beyaz tenliler eğer ten renginden memnun değilse bronzer kullanabilir. Teninize ışıltı katacak bronzerlar aynı zamanda farklı bir tene bürünmenize de yardımcı olur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.