Brittany Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Brittany köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Brittany köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Brittany Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Brittany Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Brittany köpeği, adını bağımsız krallık olan Fransa’nın Celtic bölgesinden almaktadır. İngiliz kanalının tam karşısında alan bu bölgede türün 17. Yüzyıllarda yaşadığı görülmüştür. Ancak ilk olarak 1800’lü yıllarda tanınmaya başlayan Brittany köpeği hızlı, güçlü ve atletik yapısı ile kaçak avcıları yakalamakta kullanılmıştır. Hızla popülerlik kazanan bu ırk 1982 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmesi ile ailelerin yakın dostu olmayı başarmıştır.

Hiperaktif kişiliği ile bilinen Brittany köpeği mutlu ve zarif yapısı ile mükemmel aile köpeği olabilmektedir. Son derece enerjik olmasından dolayı yerinde duramayan bu sevimli dostumuzun düzenli egzersiz ihtiyacı bulunmaktadır. Beraberinde çevresine ve ailesine karşı her daim sevecen kişiliği sayesinde saldırgan tavırlar sergilememektedir. Ancak inanılmaz hareketli olmasından dolayı ilk kez köpek sahiplenecek bireyler için uygun olmayacaktır.

Brittany


Brittany Köpek Kişiliği

Son derece mutlu ve uyanık kişiliğe sahip Brittany köpeği meraklı ve bağımsız doğası ile bilinmektedir. Ancak inşaları her daim mutlu etmek isteyen bu tür avlarına odaklanma konusunda bir hayli ustadır. Oldukça enerjik bir tür olan Brittany köpeği akıllı olması ile de bilinmektedir. Sosyalleşme ve eğitilmeye karşı oldukça duyarlıdır. Av köpeği olmasından dolayı cesaret, hız ve güven tam olarak bu türü özgüdür. Eğitilmesi kolay bir tür olmasından dolayı ilk kez köpek sahiplenecekler için uygundur.

Brittany


Brittany Köpek Görünümü

Oldukça kalıplı bir görünüme sahip olsa da son derece hafif bu tür ortalama 20 ile 23 kilogram ağırlığa sahiptir. Keskin koku alma özelliğine sahip Brittany köpeği açık burun yapısına sahiptir. Gözleri genellikle kahverengi olup, kulakları üçgenimsi dalgalı saçlarla çevrilidir. Boynu orta uzunluğa sahip, gelişmiş omuz yapısına sahiptir. Türün kabul edilen renkleri beyaz, siyah-beyaz, turuncu-beyaz, kahverengi-beyaz ve üç renk tonlarıdır.

Brittany


Brittany Köpeği Sağlık Durumu

Brittany köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 12 ile 13 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Brittany köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Brittany köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Brittany


Brittany  Köpek Bakımı

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Brittany köpeğinin de her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cildinin her daim sağlıklı kalması için düzenli taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırabilirsiniz. Hareketli olmasından dolayı kulaklarında biriken tozlara karşı haftalık nemli bir bezle silmenizde fayda var. Ayrıca ağız enfeksiyonlarını önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmalısınız. Brittany köpeğinizin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kaliteli köpek maması ve düzenli beslenme şarttır.

Brittany


Brittany  Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Brittany köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Brittany köpeği ile vakit geçireceğinde nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

Brittany

Brittany Cinsi Köpek Özellikleri

  • Her yaştan çocuklar ile iyi geçinmektedir.
  • Doğası gereği son derece sosyal köpeklerdir.
  • Diğer köpeklerle iyi arkadaşlıklar kurabilmektedir.
  • Bakım ihtiyacı oldukça azdır.
  • Çok fazla enerjiye sahip olmasından dolayı her daim meşgul edilmelidir.
  • Yıl boyunca orta derecede tüy dökmektedir.
  • Çalışmayı sevmesinden dolayı yapacak bir şey bulamadığında mutsuz olur.
  • Yalnız kalmaktan asla hoşlanmamaktadır.
  • İlk kez köpek sahiplenecekler için önerilmemektedir.
  • İyi bir av köpeğidir.
  • Ev ortamına uygun bir köpek türüdür.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum