Bremen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın değerli şehirlerinden Bremen'de yaklaşık 550 bin nüfus yaşamaktadır. Kentte birçok tarihi ve turistik alan bulunmaktadır. İşte, Bremen'in gezilip görülmesi gereken yerleri...
Bremen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Burgerpark

Şehrin en merkezi yerinde bulunan uçsuz bucaksız bir parktır. İçerisindeki ağaçlar her mevsim farklı kimliğe bürünür ve ziyaretçilerine mükemmel bir görüntü sunar. Bisiklet ve yürüyüş yolları sayesinde parkı keşfetmeniz oldukça kolay. Bremen halkının huzur bulduğu mekanların başında gelen Burgerpark’ın eşsiz güzelliğiyle mutlaka tanışmalısınız.

burgerpark.jpeg


Bremen Belediye Sarayı

bremen-belediye-sarayi.jpg

Yerel yönetimlerin kullandığı bina şuanda Avrupa’da Gotik ve Rönesans tarzlarının kullanıldığı en değerli yapılar arasında bulunmaktadır. 10 yılı aşkın bir süre önce UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne girmiştir. Binanın her karesi ayrı bir sanatsal yapı değeri taşımaktadır. Heykeller ve kabartmalarla dolu Bremen Belediye binası, büyüleyici ambiyansı sayesinde her yıl yüz binlerce turisti bünyesine çekmektedir.


Schnoor

schnoor.jpeg

Burası Bremen’de Ortaçağ izlerini yoğun şekilde taşıyan mahalle olarak ünlenmiştir. 10. yüzyıldan beri ülkenin en yoksul bölgelerinden biri olduğu bilinmektedir. Bölgede yaşayan insanlar halat, kablo ve zincir üretimiyle meşgul olmuşlar. Mahalledeki dar sokaklar, tarihi yapılar ve mütevazı dükkanlar, bölgenin tarihi simasını gözler önüne sermektedir. Schnoor, yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlerle dolup taşmaktadır.


Bremen Katedrali

bremen-katedrali-001.jpg

Katedralin genel itibariyle bir Ortaçağ yapısı olduğu söylenebilir. Şehrin merkezinde pazar meydanı olarak bilinen alanda konuşlandırılmıştır. 789 yılında inşa edilen kilise Bremen’in en değerli yapısı durumundadır ve şehirle özdeşleşmiştir. Gotik stillerin hakim olduğu katedral ilerleyen dönemlerde Romanesk eklemelerle daha da zengin bir kültür mozaiği halini almıştır. Manevi yapıtın 2 kulesi de göz doldurmaktadır ve en yüksek noktaları 98 metre yüksekliğindedir.


Universum Bilim Merkezi

universum-bilim-merkezi.jpg

Burası Bremen’de bilim müzesi olarak faaliyet gösteren bir kurumdur. Her yıl ortalama 450 bin ziyaretçiyi ağırlamaktadır. 2000 yılında faaliyete başlayan genç müze İnsanlık, Evren ve Toprak konuları ile ilgili sergiler içermektedir. Özellikle deprem simülatörü, bulmacalar ve çeşitli resimler ilgi uyandırmaktadır. 4000 metrekarelik müze binası Bremenli mimar Thomas Klumpp tarafından dizayn edilmiştir. Müze binası bir balina kafasını andırmaktadır.


Kuhgrabensee

kuhgrabensee.jpg

Bremen’de bulunan birçok bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapan bir göldür. Yaklaşık 18 hektarlık alanı kapsayan Kuhgrabensee’nin derinliği, yıl içerisinde 13 ila 16 metre arasında değişmektedir. Göl, Avrupa’nın Kuş Cenneti olarak tescillenmiştir. Bremen'de insanların sık sık gittiği doğal alanların başında gelmektedir. 


Fatih Camii

fatih-camii.jpg

2011 yılında temelleri atılan 3 bin metrekarelik bir alana kurulan Fatih Camii, Bremen’in Bremerhaven ilçesinde bulunmaktadır. İlçede yaşamlarını sürdüren yaklaşık 6 bin Müslüman’ın ortak aklı ve bu projeye sahip çıkışıyla yapılmıştır. Bremen’de ziyaret edebileceğiniz ve huzurla ibadetinizi eda edebileceğiniz bir mekan arıyorsanız Fatih Camii’ni tercih edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.