Brecht Dejaegere Kimdir

Brecht Dejaegere, 29 Mayıs 1991’de Belçika’nın Handzame kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Brecht Dejaegere Kimdir

Brecht Dejaegere Biyografisi

Brecht Dejaegere’nin Kulüp Kariyeri

Brecht Dejaegere, futbol kariyerine ilk olarak 2007 yılında ülkesinin köklü kulüplerinden biri olan Kortrijk takımının alt yapısında başladı. İlk zamanlarda yıldız takımlarda forma giyerken, son zamanlarına doğru genç takımlara yükseltildi ve 2007-2010 arasında burada gösterdiği performans sayesinden teknik direktörün dikkatini çekti.

brecht dejaegere kortrijk

Teknik ekip tarafından 2010-2011 sezonu öncesinde as takıma davet edilerek yeni bir sözleşme imzaladı. Bu sayede profesyonel kariyerine başlamış oldu. 2010-2011 sezonunda as takımı ile ligde 1 maçta görev aldı ve bu kariyerinin ilk profesyonel karşılaşması oldu. 2011-2012 sezonunda ise etkili bir sıçrama yaşayarak Kortrijk takımı ile 27 maça çıkıp 1 gol attı. Oynadığı oyun ile genç yaşında Belçika Ligi’nde yıldız futbolcular arasında gösterildi.  Ardından gelen sezonda takımı ile bu sefer 38 maça çıkıp 4 gol attı.

2013-2014 sezonunun başında sezona yine Kortrijk’le başladı ancak ilk haftaların sonunda ligin bir başka ekibi olan Gent futbolcunu kendisi ile ilgilendi ve yapılan görüşmeler sonucunda 1,2 Milyon Euro’ya transfer oldu.

brecht dejaegere gent

Eski takımında gösterdiği performansını Gent forması altında devam ettiren Belçikalı futbolcu, ilk sezonunda 32 maça çıktı ancak sadece 1 kez fileleri havalandırabildi. Bir sonraki sezonunda ise Belçika Pro Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Bu başarının kazanılmasında takımına 41 maçta 6 gollük performans ile katkı sağladı. Brecht Dejaegere, 2015-2016 sezonuna da burada başlangıç yapıp, sezona Belçika Süper Kupası’nı kazanarak devam etti.

Brecht Dejaege’nin Başarıları

Belçika Premier Ligi: 2014-2015

Belçika Süper Kupası: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.