Bratislava'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Slovakya'nın başkenti Bratislava Avrupa'nın tarihi ve turistik yerleşim alanlarından biridir. Bratislava seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek ve görülecek mekanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Bratislava'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Elizabeth Kilisesi (Mavi Kilise)

Bratislava’nın doğu kesiminde yer alan Katolik kilisesidir. 1908 yılında açılan kilisenin cephesindeki çiniler büyüleyici güzelliğe sahiptir. Yer yer kubbesinde ve duvarlarındaki mavi tonları nedeniyle ‘Mavi Kilise’ olarak da anılmaktadır. Kilisenin zemini oval biçimdedir. Sütunları Romanesk tarzı andıran kilisenin içi zengin bir mimariyle donatılmıştır.

aziz-elizabeth-kilisesi-.jpg


Devin Kalesi

devin-kalesi.jpg

Başkentin Devin İlçesi’nde bulunan kalenin 9. Yüzyılın ortalarında inşa edildiği öngörülmektedir. 212 metre yükseklikte konuşlandırılan Devin Kalesi, Tuna ve Morava nehirlerinin birleştiği yerde bulunuyor. Devasa kalede ‘Kız Kulesi’ olarak tabir edilen küçük bir gözetleme kulesi bulunmaktadır. Devin Kalesi şehirle özdeşleşmiş yapılardan biri olmasının yanında Bratislava’ya gelen turistlerin en fazla rağbet gösterdikleri alandır. Bu kaleden görülen şehir, doğa ve nehir manzarası insanları büyülemektedir.


Michael Kapısı

michael-kapisi.jpg

Burası Ortaçağ’dan bu yana surlarla korunmuş şehrin tek kapısıdır. Yapımı 13. yüzyılın sonlarına tesadüf eden Michael Kapısı’nın adı Aziz Michael Kilisesi’nden gelmektedir. Yapıldığı günden sonra Barok ve Gotik usullere dayanan düzenlemeler görmüştür. Kapının üstündeki kule, tam 51 metre yüksekliğindedir. Bratislava’nın nadide yapılarından biri olan Michael Kapısı, her yıl turist akınına uğramaktadır.


Büyük Meydan

buyuk-meydan.jpg

Şehrin en kalabalık meydanı olarak dikkat çekmektedir. Etrafta bulunan 15. yüzyıl yapıları ve heykeller meydana apayrı bir atmosfer katıyor. Burada bulunan enteresan binalar, birbirinden lüks kafe ve restoranlar ilginizi çekecektir. Büyük Meydan özellikle geceleri daha hareketli ve rengarenk oluyor. Başkentin bu mütevazı ve şirin meydanını gezmeden şehirden ayrılmayın.


Primate Sarayı

primate-sarayi.jpg

Primate Sarayı’nın inşası 1778-1781 yılları arasında gerçekleştirilmiştir. Günümüzde başkent belediye başkanlığı binası olarak faaliyet göstermektedir. Saray halka ve turizme açıktır. İçerisinde saray sergisi de yer alıyor. Özellikle ‘Ayna Salonu’ olarak adlandırılan bölüm şahane dizayn edilmiş. Şehre gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği tarihi yapılardan biridir.


Bratislava Kalesi

bratislava-kalesi-003.jpg

Şehrin ana kalesidir ve yapımı milattan önceye dayanmaktadır. Tuna Nehri yakınlarında bir kayalığın üzerine konuşlandırılmıştır. Dikdörtgen bir yapıya sahip olan kalenin dört köşeli kuleleri bulunuyor. Kalenin büyüklüğü ve konumunun şehrin garantörü olduğu düşünülmektedir. Kulelerin her biri 80 metre yüksekliğindedir. Kalenin önünde belirli aralıklarla Slovak Milli Müzesi tarafından sergiler açılmaktadır.


Novy Most (Yeni Köprü)

novy-most.jpg

26 Ağustos 1972 tarihinden bu yana hizmet veren köprü, 431 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğindedir. Modern şekilde inşa edilen köprü şehrin sembol yapılarından biri haline gelmiştir. Tuna Nehri üzerine kurulan bu modern köprüyü mutlaka görün. Köprüden şehrin manzarası ve tarihi yerler çok harika görünüyor. Bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.


Slavin

slavin.jpg

Bu II. Dünya Savaşı’nda ölen Sovyet askerleri için 1960 yılında yapılan bir anıttır. Tam 6845 Kızıl Ordu mensubunun anıtı olarak yapılmıştır. Slavin, şehrin tepe noktalarından birine konuşlandırılmasına rağmen turistlerin hayli ilgisini çekmektedir. 52 metre yüksekliğe sahip Slavin Anıtı ve bulunduğu bölge hakikaten Bratislava’nın görülmeye değer yerleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.