Braga'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Braga Portekiz'in yaklaşık 150 bin nüfusa sahip mütevazı merkezlerinden biridir. Brga'da birçok tarihi, turistik ve doğal mekan yer almaktadır. Braga'nın gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Braga'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bom Jesus do Monte

Şehrin tepe noktalarından birine inşa edilen bir kilisedir. Manası ‘İyi İsa Dağı’ demektir. 16. yüzyıldan kalan bu efsane kilise bölgenin en önemli yapısı olarak kabul edilir. Şehirle özdeşleşen kilise günümüze gelene dek birkaç kez restore ve ekleme çalışmaları görmüştür. Kiliseye çıkarken yürünen dolambaçlı merdivenler buraya apayrı bir hava katıyor. Braga manzarasını en iyi izleyebileceğiniz noktaların başında gelmektedir.

bom-jesus-do-monte-001.jpg


Mosteiro de Sao Martinho de Tibaes

mosteiro-de-sao-martinho-de-tibaes-001.jpg

1944 yılından beri kamu yararına kullanılan bir mekandır. Daha önceleri manastır olarak faaliyet gösteren heybetli bina 12. yüzyıldan kalma şaheserler arasında gösterilmektedir. Manastırın içi çok sade bahçesi de muazzamdır. Özellikle manastırın işlemeleri ve heykelleri görenleri mest ediyor.


Raio Sarayı

raio-sarayi-001.jpg

1754 yılında yapımına başlanan Raio Sarayı 1 yılda tamamlanan Barok usulde inşa edilmiş bir yapıdır. Dekorasyonunda süslemelere ve heykellere geniş yer ayrılmıştır. Mimarisi ve içyapısıyla parmak ısırtan saray her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.


Biscainhos Müzesi

biscainhos-muzesi.jpg

Müzeyle aynı adı taşıyan bir sarayın içerisinde bulunmaktadır. Müze binası 16. Yüzyıllarda oluşturulmuş içerisinde birçok restore ve ekleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Müzede dekoratif sanat koleksiyonları, kol ve duvar saatleri, cam, seramik, Avrupa ve Doğu porselenleri vardır. Ayrıca müzenin bahçesindeki ağaçlar, çiçekler ve havuzlar ziyaretçileri büyülemektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.