Bozkır Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Türk yapımı dram ve polisiye dizisi Bozkır, son yıllarda başarılı dijital dizi/film platformu Blu Tv’nin en sevilen yapımlarından birisi oldu. Bu içeriğimizde konusuyla ve oyunculuklarıyla dikkat çeken Bozkır dizisini sizler için inceliyoruz.
Bozkır Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Bozkır Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Dijital platformların dizi ve film izleme alışkanlığımızı değiştirdiği bir gerçek! Son zamanlarda üst üste yayılan Netflix, Amazon Prime, Hulu veya Blu Tv gibi platformlar sosyal hayatımızı ele geçirmiş durumda. Tüm dünyanın ortaya muhteşem işler çıkardığı bu dönemde polisiye dizi veya filmler izleyicilerin en sevdiği türü oluşturuyor. Blu Tv’nin 2018 yılında yayınladığı Bozkır dizisi de gizemli bir cinayeti çözmeye çalışan bir başkomiser ve ekibinin hikayesini anlatıyor. Bu inceleme dizi içeriğimizde sizler için Bozkır dizisinin konusunu, izleyici yorumları ve oyuncularını mercek altına alacağız. 


blutv-bozkir.jpg

1. BluTV; Masum, 7Yüz ve Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da gibi yapımları ile son zamanların yükselişe geçen dijital platformlarından birisi haline geldi. ARC Film’in yapımcılığını üstlendiği Bozkır dizisi ise bilinmeyen şehrin polisiyesi olarak betimleyebileceğimiz bir hikayeye sahip olan BluTV’nin adından bahsettiren yapımlarından birisi oldu. Yayınlandığı tarihten itibaren ilgi çekmeyi başaran bu yapım oyunculuklarıyla ve hikayesiyle orijinal bir ruha sahip diyebiliriz. 


bozkir-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

2. Yönetmenliğini Es Es, Bugünün Saraylısı ve Eski Hikaye gibi beğenilen işlere imza atan Bahadır İnce’nin üstlendiği Bozkır dizisinin senaryosunu ise Levent Cantek kaleme almıştır. Gerçekçi dili ve karakterleri ile adalet duygusunu tartışmaya açan Bozkır dizisi, ilk bölümünün ardından üzerine koyarak ilerlemeyi başaran nadir yapımlardan birisidir. 


bozkir-dizisi-hakkinda-bilgi.jpg

3. Hikayesinin albenisiyle izleyicisini büyüsüne ortak eden Bozkır dizisinin oyuncu kadrosunda; Yiğit Özşener (Seyfi), Ekin Koç (Nuri Pamir), Nur Fettahoğlu, Merve Çağıran, Bige Önal, Altan Erkekli gibi birbirinden başarılı isimler yer alıyor. İlk bölümü 30 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan dizinin son bölümü ise 31.01.2019 tarihinde yayınlanmıştır. İzleyen ve devamının gelmesini heyecanla bekleyen izleyiciler için ise yeni sezon hakkında henüz herhangi bir bilginin olmadığını üzülerek söyleyebiliriz. 


odullu-polisiye-dizisi-bozkir.jpg

4. Bozkır dizisini başarılı yapan ana detaylardan biri de hiç kuşkusuz sinematografisi diyebiliriz. Dizinin konusunun kaotik yapısına birebir hizmet eden puslu atmosfer, bir yandan dizinin albenisini yukarı çekerken öte yandan da izleyicisine görsel bir şölen sunmayı ihmal etmiyor. Dizi, görselliği başrole yerleştirerek vuruculuğunu doruğa taşımayı başarıyor.


bozkir-dizisi-.jpg

5. Bozkır dizisinin biraz da hikayesine değinmemiz gerekirse; başkomiser Seyfi (Yiğit Özşener) ile genç, deli dolu ve çaylak polis Nuri Pamir (Ekin Koç) şehirde bir çocuk cinayeti ile karşı karşıyalardır. Çözülmesi zor bu cinayet bir noktada bu iki polisi şehrin nüfuzlu iş adamı Abbas Bey ve kızı Dilara'ya doğru sürükler. İzleyiciyi büyük bir bulmacanın içine çeken Bozkır dizisi, 88 plaka nolu, bilinmeyen bir Anadolu şehrinde geçmektedir. 


polisiye-dizisi-bozkir.jpg

6. Yan karakterlerin de en az başroller kadar iyi tasarlandığı Bozkır dizisi, sadece bir cinayeti çözmekle kalmıyor aynı zamanda izleyicinin adalet duygusunu da sınamasına bir fırsat sağlıyor. Kaliteli bir senaryoya ve işlenişe sahip olması gereken polisiye dizilerinin hastasıysanız Türk yapımı Bozkır dizisi tam da size göre! 


Bozkır Dizisi İzleyici Yorumları

1. başrollerinde altan erkekli, yiğit özşener,ekin koç, ahmet varlı, merve çağıran, kadir polatçı'nın oynadığı eskişehir'de çekilmekte olan dizidir dizide ekin koç "nuri pamir", yiğit özşener de "seyfi amir" adlarıyla ast üst olarak birlikte çalışan iki polisi canlandıracak. 10 bölüm olarak çekilecek olan dizinin cast direktörlüğünü ise "payitaht abdülhamit", "elimi bırakma", "no:309" ve "erkenci kuş" gibi projelere imza atan tuncay altunoğlu'nun yapacak.


2. bozkırın sıkıcılığını hissettiriyor olsa da ilk bölümün temposunda sorun var gibi. oyunculuklarda emniyet müdürü karikatür gibi kalmış, yiğit özşener zamanla oturtacak rolü diye düşünüyorum. dizinin ruhunu en iyi ekin koç ekrana taşımış. oyunculuğunu gitgide "ben varsam izle" noktasına taşıdı zaman içerisinde.


3. nuri bilge ceylan etkisinde bi’ durağanlık, sessizlik temasında ilk bölümünü tavsiye ve akabinde taleple dilim döndüğünce yorumlama kafasıyla izledim. ki dizi işlerine bakış açım belli ama referans olan kıymetli, yapacak bişi yok. ilk bölüm için anahtar kelimeler: polis olmak, türkiye’de mülteci olmak, suriyeliler, çocuk cinayeti, taşra, kasabalılık, mahallelilik, dedikodu, işsizlik, zenginlik, sermaye ve bürokrasi sarmalı.


4. yeni blu tv dizisi, true detective dizisini de izlemiş biri olarak zaman zaman bazı benzerlikler hissettirse de kanımca murat başol'nun polisiye serisi olarak değerlendirmek gerekiyor. izlediğim ilk 2 bölümü gayet başarılı ve sürükleyici buldum. yalnız her güzel şeyin alıcısının da azaldığı güzel ülkemde bahtı açık olsun, hayırlı olsun


5. ilk 5 bölüm itibariyle hayli sürükleyici ve merak uyandırıcı buldum. çekimler çok hoş, sinematografi mükemmel. kaliteli bir iş olmuş. 88 plaka kullanılması tamamen dava açılmaması içinmiş*. dizinin çekim yeri eskişehir ama geçtiği yerle ilgili bozkırın ortasında olduğunu ve küçük bir şehir olduğunu biliyoruz. ayrıca ankara'dan rahat gelip gidilebildiği ve antalya samsun otobüsüyle gelindiğinden bahsediliyor. kırıkkale de olabilir ama bir sahnede garson yaren güveci yaptığını söylüyor. çankırı mutfağına ait bir yemekmiş, o yüzden ben oyumu çankırı'dan yana kullanıyorum.


6. guzel dizi. sevdim. lakin kesinlikle bi aksiyon ya da atraksiyon eksik. dizi akmiyor 1.5x de harika olabilir. ayrica sigara sahnelerinin de boku cikiyor sanki. hani karakterler hep icsin ona eyvallah da surekli gozumuze sokmasalar daha dogal olacak.


7. amirim için alınan blutv üyeliği boşa gitmesin diye izlenen dizi. ben de öyle izledim. kurgu olarak güzel, klişeyi izletebilmesi iyi ama başrole giydirdiği karakter çok sıradan. elinde yiğit özşener var iken onu kullanamamak kötü olmuş. adam suskun suskun rolünü oynadı. bu tavırlar hiç ilgi çekmiyor. en büyük olumsuz eleştirim bu oldu. bunun dışında keyifle izledim. umarım en az bir sezon daha çekilir de izleriz. behzat ç. işte bu yüzden efsane. başrolünden yan rolüne kadar hepsini tanıyorsun. hikayelerini biliyorsun. konuşurlar, gülerler, ağlayıp susarlar. yani doğaldırlar. kasmazlar açıkçası.


8. bu dizi 10 bölüme ihtiyaç duymaz-mışta işte bölüm başına anlaşmışlar demek. ilk başından yavaş seyrinde gideceği belli seni ara ara sıkıp ara ara merak ettirip şaşırtıcağım etkisi olan diziler ne yazık ki finalde küfrettiriyor. orta halli iğrenç finalli dizi. en can alıcı noktası bozkır tabirli yerlerin eğlence olayıydı. çocuk katliamları bile tam anlamıyla anlatılamamış ne yazık. oysa bir şaheser olabilirdi.


9. benim için çok başkadır bozkır. çok sahici bir polisiye olduğunu düşünüyorum. insan ilişkilerinin iki boyutunu da çok iyi görüyoruz; kullanıp atılmayı da sarılmayı da sımsıkı. her şeyden evvel, hikâye çok başarılı. oyunculuklar da öyle. bence türk polisiyesi için çok önemli. yurt dışında izleniyor mu acaba diye de çok merak ettim.


10. bazı diziler/filmler bir yere varmadan biter. tamam derim, seyirciye bırakılmış. bazı diziler/filmler saçma sonla biter. "hepsi rüyaymış" tarzında. tamam derim, rüyaymış. sonuçta izlerken keyif aldım, kafi. ama her seferinde "olm çok güzel diziymiş ha!", "off işim hafiflese de, bir bölüm daha izlesem" diyerek izlediğim dizinin, boook gibi finaline tahammülüm yok. o kadar çok şey havada kaldı ki. o kadar çok saçmalık oldu ki. dizinin tüm güzelliğini itti attı. kesinlikle izlemeyin karşim. illa izlemek istiyorsanız yiğit özşener'in gitgide nasıl karizmalaştığına bakıverir, sinan demirer'den biraz oyunculuk şov izler kapatırsınız.

Önerilen İçerik: BluTV'de İzleyebileceğiniz İzlenmeye Değer 7 Yerli Dizi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum