Boyunuzun Size Sağlığınızla İlgili Haberler Fısıldadığını Biliyor muydunuz?

Ben kısa boyluyum diye üzülmeden önce bu haberi okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü boy uzunluklarının yapılan araştırmalarda birçok sağlık problemiyle ilişkilendirildiğini söylemek isteriz.
Boyunuzun Size Sağlığınızla İlgili Haberler Fısıldadığını Biliyor muydunuz?

Uzun boylu insanlar da görülen sağlık problemleri:

Kanser: Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre, uzun boylu kişilerin, hücre sayılarının çok olması ve organlarının da daha büyük olması nedeniyle, kanser araştırmacılarına göre bu kişilerin daha çok risk altında oldukları düşünülmektedir. Ayrıca beslenme alışkanlıkları, çevresel faktörler de uzun boylu kişilerde kanser riskinin yüksekliğinin sebebi olabilir.

Travmatik Yaralanmalar: Uzun boylu insanlar diğer insanlara göre kazalarda daha dezavantajlı olabilirler. Ayrıca elektronik cihazlarda ortalama insanlar için tasarlandığından uzun boylu insanlar için sıkıntı olabilir.

Gerilme Yaralanmaları: Sık sık gerilme yaralanmalarından şikâyetçidir uzun boylular, bunlar arasında en çok görüleni ise el bileğinde sinir sıkışması olarak bilinen Karpal Tünel Sendromudur. Kemik ve kas arasındaki tendon iltihapları uzun boylu kişileri daha çok etkilemektedir.

Kısa boylu insanlar da görülen sağlık problemleri:

Kalp ve Damar Hastalıkları: Bu konuda yapılan pek çok çalışmaya göre kısa boylu kişilerde kalp hastalıklarına yakalanma riski %50 artmıştır. Kısa boyun nasıl kalp hastalıkları riskini arttırdığı henüz bilinmese de bilim adamları yakın gelecekte bu soruya olası cevaplar bulacaklardır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.