Boston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amerika'nın Boston merkezinde yaklaşık 650 bin nüfus yaşamaktadır. Tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle dünyaca ünlü Boston'un gezilecek görülecek yerlerini okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Boston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Freedom Trail (Özgürlük İzi)

Burası Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli tarihi mekanlarından biridir. Freedom Trail, 4 kilometre uzunluğundaki yolun adıdır. 16 tarihi sitenin bulunduğu alanda büyük oranda tuğlayla oluşturulmuş bir alandır. Boston Ulusal Tarihi Parkı tarafından finanse edilen bölge Boston'un en meşhur mekanları arasında yer alıyor. Boston seyahatinizin öncelikli adreslerinden biri olması gereken Freedom Trail, kentin en önemli simgesi haline gelmiştir. Freedom Trail 1951'de kentin yerel gazetecilerinden William Schofield tarafından tasarlanmıştır. 

freedom-trail.jpg

 

Boston Güzel Sanatlar Müzesi

boston-guzel-sanatlar-muzesi.jpg

Ülkenin en geniş sanat koleksiyonlarını barındıran müzelerden biridir. Aslında 1870 yılında hizmete açılmış olan kurum, şu anki yerine yaklaşık 40 yıl sonra taşınmıştır. Neo-Klasik mimari sitiliyle oluşturulan müze, mimar Guy Lowell tarafından dizayn edilen kurumun binası 1907 yılında inşa edilmiştir. Yaklaşık 450 bin sanat eserine ev sahipliği yapan müze senede 1 milyonu aşan ziyaretçi kitlesini ağırlamaktadır. Boston gezi rehberinize kentin en meşhur mekanlarından biri olan Güzel Sanatlar Müzesi'ni dahil etmeyi unutmayın.

 

Fenway Park

fenway-park.jpg

Yaklaşık 38 bin kişi kapasiteli tarihi bir spor kompleksidir. 1912 yılında James McLaughlin tarafından tasarlanan salon, şu anda ABD'nin en tarihi spor alanlarından biri olması bakımından önemlidir. Basketbol sahası olarak hizmet veren 'Fenway Park' salon futbolu, hokey oyunları, konserler, dini ve siyasi kampanyalar başta olmak üzere birçok organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca meşhur olan bu spor arenasını mutlaka keşfedin.

 

Faneuil Hall

faneuil-hall.jpg

1743 yılında inşa edilen tarihi bir yapıdır. Georgian mimari sitiliyle oluşturulan Faneuil Hall Charles Bulfinch, Peter Faneuil, John Smybert gibi ünlü mimarların ortak eseridir. Yüzyıllardır bir pazar ve miting alanı olarak kullanılan tarihi bina, 'The Cradle of Liberty' Türkçesi 'Liberty Beşiği' olarak anılmaktadır. Ünlü yayın organı Forbes Dergisi'nin yaptığı Amerika'nın en çok ziyaret edilenleri arasında 25. sırada kendisine yer bulan Faneuil Hall, Boston'un gezilecek yerleri arasında değerli bir yere sahiptir.

 

Boston Common

boston-common.jpg

Massachusetts bölgesinde bulunan meşhur bir kamu parkıdır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin en tarihi parkı olarak bilinmektedir. 1634 yılında tam 20 hektarlık sahaya kurulan Boston Common kentin tanınmış bölgeleri olan Tremont Caddesi, Park Caddesi, Beacon Caddesi, Charles Street ve Boylston Caddesileriyle komşudur. Bu konumu; yeşil alanları, yürüyüş yolları, heykelleri ve bankları Boston Common'u ABD'nin en çok ziyaret edilen parklarından biri haline getirmiştir. Boston'un görülecek yerleri arasında değerlendirilmesi gereken bölgelerden meşhur mekanlardan biridir.

 

Castle Island (Ada Kalesi)

castle-island.jpg

Boston yakınlarında bir adaya 1634 yılında konuşlandırılan kale, kentin en fazla turist çeken yapılarından biridir. Tarihi kale, anakaraya dar bir şeritle 1928 yılında bağlanmıştır. Bu sayede kolayca ziyaret edilebilen kale tam 10 metre yüksekliğe sahiptir. Bulunduğu alan yaklaşık 9 hektardır ve tahkimat site olarak tasarlanmıştır. 1632 yılında savunma hattı olarak düşünülen ve bu projeye uygun olarak inşa edilen kale Boston'un tarihi ve turistik alanları içerisinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.