Border Collie Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Border Collie köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Border Collie köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Border Collie Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Border Collie Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Border Collie, İskoçya sınırında yer alan Northumberland bölgesine aittir. Çobanların koyun sürülerini sürmek ve korumak adına geliştirdiği bu tür son derece çalışkan olması ile dikkat çekmektedir. Zekası ile görenleri kendine hayran bırakan Border Collie köpeği bir çok ödüle layık görülmüştür. İlk olarak 1977 yılında Amerika Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilen bu ırk dünyanın bir çok farklı noktasında hem bekçi hem de aile köpeği olarak sahiplenilmektedir.

Gezegenin en zeki köpeklerinden bir tanesi olan Border Collie, aktif dış mekan işçisi olarak adlandırılmaktadır. Son derece hassas olan bu tür çok yönlü kişiliği ile bilinmektedir. Nasıl eğitilirse ona göre şekil alan yapısı son derece eğitilmeye müsaittir. Ayrıca en iyi çoban köpekleri arasında da yer alan bu tür mükemmel bir koruyucudur. Sahibine karşı her daim itaatkar ve sadık tavırları ile sevilen aile dostu olarak görülmektedir.

Border Collie


Border Collie Köpek Kişiliği

Doğası gereği çalışkan olan bu köpek insanlarla bir arada çalışmaktan ve vakit geçirmekten çok zevk almaktadır. Son derece güçlü bir içgüdüye sahip Border Collie yalnızca koyun sürülerini tehlikelerden korumak için değil arama kurtarma çalışmalarında mükemmel iz sürücü olarak bilinmektedir. Her zaman kişiliği ile halkın taktirini kazanmış bu tür iyi niyetli ve mutlu kişiliği ile dikkat çekmektedir. Ayrıca son derece eğitilebilir kişiliği sayesinde çok yönlü olan ırk yaşam tarzınıza mükemmel uyum sağlayabilmektedir. Komutlara karşı her daim duyarlı davranan Border Collie köpeğine otur, kalk, gel, git, hadi, koş, getir, götür ve çok daha fazlasını öğretebilirsiniz.

Border Collie


Border Collie Köpeği Sağlık Durumu

Border Collie köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 10 ile 14 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Border Collie köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Border Collie köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Border Collie


Border Collie Köpek Bakımı

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Border Collie köpeğinin de her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için düzenli bakım ihtiyacı bulunmaktadır. Özellikle cildinin her daim sağlıklı kalması için düzenli taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa banyo yaptırabilirsiniz. Hareketli olmasından dolayı kulaklarında biriken tozlara karşı haftalık nemli bir bezle silmenizde fayda var. Ayrıca ağız enfeksiyonlarını önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmalısınız. Border Collie köpeğinizin yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kaliteli köpek maması ve düzenli beslenme şarttır.

Border Collie


Border Collie Köpek Görünümü

Her daim çalışkan olması ile bilinen Border Collie köpeği bir hayli zarif bir görünüme sahiptir. Günlük doğru miktarda egzersiz yapılması durumunda son derece iyi bir ev hayvanı olan tür dalgalı saçları, çift ince katları ile orta büyüklüğe sahiptir. Geniş kafası, siyah burnu, mavi yada kahverengi göz rengi ile keskin, yumuşak ve zeki bir görünüme sahiptir. Türün kabul edilen renkleri siyah-beyaz, siyah-üç renk, mavi-beyaz, mavi-üç renk, kahverengi-beyaz, kahverengi- üç renk, krem, altın, leylak, kırmızı yada mühürlü olabilmektedir.

Border Collie


Border Collie Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Border Collie köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Border Collie köpeği ile vakit geçireceğinde nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

Border Collie


Border Collie Cinsi Köpek Özellikleri

  • En zeki köpek türleri arasında yer almaktadır.
  • Zeki ve akıllı olmasından dolayı çok iyi eğitilebilir.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir.
  • Oldukça pahalı ve masraflı bir köpektir.
  • Enerjik olmasından dolayı her daim egzersiz ihtiyacı duymaktadır.
  • İyi avcı olma özelliğine sahiptir.
  • Eğer Border Collie köpeği sahiplenmeye karar verdiyseniz son derece eğitime açık bu türün iyi bir şekilde sosyalleştirilmesi gerekmektedir. Ev ortamında diğer bir köpek ile çok iyi anlaşamamaktadır. Ayrıca bakım masrafları pahalı olduğu gibi en kaliteli köpek maması ile beslenmelidir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum