Bordeaux Gezilecek Yerler

Fransa'nın küçük ama sevimli kentlerinden birisi olan Bordeaux'a her yıl binlerce turist akın etmektedir. Yemekleriyle, tarihi yapılarıyla bilinen Fransa'nın gezilecek yerlerini, en iyi otellerini ve restoranlarını araştırdık. İşte Fransa gezilecek yerler
Bordeaux Gezilecek Yerler

Bordeaux Hakkında Bilgi

  • Fransa'nın güneybatısında yer almaktadır.
  • Yaklaşık 250 bin nüfusu vardır.
  • Fransa'nın şehirleşmiş metro bölgeleri arasında 7. sırada bulunmaktadır.
  • Güneybatı Fransa'nın başlıca ticaret merkezidir.
  • Şehir görünüm olarak yarım ay şeklindedir.
  • Yüzölçümü 49.36 kilometrekaredir.

Bordeaux Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Bordeaux'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Bordeaux'daki gezilecek yerler listesi
  • Bordeaux müzeleri
  • Bordeaux'da yer alan tarihi mekanlar
  • Bordeaux 'daki turistik noktalar
  • Bordeaux 'da otel önerileri
  • Bordeaux 'da nerede ne yenir?
  • Bordeaux 'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Bordeaux 'a ne zaman gidilir?
  • Bordeaux festivalleri nelerdir?

Place de la Bourse

Dönemin Fransa’daki en büyük mimarı Ange-Jacques Gabriel tarafından 1730-1775 yılları arasında inşa edilen bir saraydır. Şehrin refah sembolü olarak addedilen yapı muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Ülkede klasik dönem mimarisinin zirve yapıtlarından biri olması bakımından da önemlidir. Sarayın etrafında mükemmel bir manzara var. Özellikle sarayın önündeki meydan çok ilgi görüyor.

place-de-la-bourse.jpg


Bordeaux Botanik Bahçesi

Burası yaklaşık 400 yıllık bir bahçedir. İçerisinde birçok şifalı bitkiyle yanaşı, çeşitli çiçek ve ağaçlar bulunmaktadır. Kuruluşundan sonra tropik bir bahçeye dönüştürülen alan 19. yüzyılda botanik bahçe hüviyetine bürünmüştür. Şehrin en beğenilen dinlenme alanıdır. İçerisinde muazzam bir dere bulunmaktadır ve bu dere buradaki ördek, kaz gibi hayvanları barındırmaktadır. Ayrıca burada çocuklar için bir de oyun bölümü bulunmaktadır.

bordeaux-botanik-bahcesi.JPG


Bordeaux Büyük Tiyatrosu

Bordeaux’un 1000 kişiyi aşkın kapasiteli tarihi bir tiyatro salonudur. 1780 yılında inşa edilen yapı döneminde ülkenin en heybetli tiyatrosu olarak bilinmekteydi. Aynı zamanda Bordeaux Büyük Tiyatrosu daha sonraki yıllarda inşa edilen tiyatrolara ilham kaynağı oldu. Neo-klasik tarzın hakim olduğu yapıda 20. Yüzyılın başında ve sonlarında önemli ekleme ve restore çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bordeaux seyahatlerinde bu görkemli yapıyla tanışmayı unutmayın.

bordeaux-buyuk-tiyatrosu.jpg


Pont de pierre

Fransızca ‘taş köprü’ anlamına gelmektedir. İspanya ve Fransa’da akan Garonne Nehri üzerine kurulmuş en şık köprülerden biridir. Yapımına 1819 yılında başlanan köprü yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Bordeaux’a gelenlerin en önemli ziyaret alanlarındandır. Şehrin en önemli sembollerinden biri olan Pont de pierre (Taş Köprü)’yü muhakkak görün.

pont-de-pierre.jpg


Bordeaux Katedrali

Burası bir Roma Katolik Katedralidir ve Bordeaux - Bazas başpiskoposunun ikametgahıdır. Katedral Romanesk tarzda 1096 yılında inşa edilmiştir. Krallar için önemli bir mevkiye sahip olan katedral ülkenin ulusal anıtlarından biridir. Gotik tarzda eklemeler taşıyan katedralin içerisindeki tablo, heykel, gümüş nesneler mükemmel bir ahenk oluşturmaktadır. Katedral 1947 yılından bu yana şehrin ismiyle anılmaktadır.

bordeaux-katedrali.jpg


Saint Seurin Bazilikası

Unesco Kültür Mirasları listesinde yer alan Saint Seurin Bazilikası, Romanesk stili mimarisi ile dikkat çekmektedir. Gotik stilinde yapılan binanın tarihi 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Tarih meraklıları için mutlaka görülmesi gereken binalardan birisidir.

saint-seurin-bazilikasi-001.jpg


Le Grand Theatre

1780 yılında yapılan Le Grand Theatre şehri Roma Dönemi'ne ait en etkileyici yapılardandır. Mimar Victor Louis tarafından tasarlanan binanın dış cephesinde 12 sütun, 9 ihlam perisi, tanrıçalar Venüs ve Minerva'ya ait heykeller bulunmaktadır.

le-grand-theatre.jpg


Mirror D'eau

Place de la Bourse ile Garrone Nehri arasında yer alan Mirror D'eau 2006 yılında mimar Micheal Corajoud tarafından yapılmıştır. 3450 metrekare genişliğindeki granitten yapılmış olan 2 cm derinliğinde su içeren havuz, günümüzde dünyanın en büyük yansıma havuzudur.

mirror-deau.jpg


Quinconces Meydanı

Avrupa'nın en büyük meydanı olan Quinconces Meydanı 1800'lü yılların başında yapılmıştır. İçerisinde Fransız devrimi sırasında hayatlarını ortaya koyan Gironne'lu cumhuriyetçilerin heykellerinin yer aldığı anıt, Monstesquieu ve Montaigne heykelleri bulunmaktadır.

quinconces-meydani.jpg


Bordeux Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Fransa'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Bordeux, gezilecek muazzam tarihi yapıları, eski günleri hatırlatan sokakları ve şirin evleriyle kesinlikle gidilmesi gereken şehirlerdendir. Peki Bordeux'ta nerede kalınır? İşte Bordeux'un en iyi ve en uygun otelleri;


Best Western Plus

18. yüzyıldan kalma tarihi bir binada yer alan Best Western Oteller Zinciri'nin üyesi olan Best Western Plus otelinin içerisinde fitness salonu, bar ve restoran bulunmaktadır. Odaları modern ve şık bir şekilde dizayn edilmiştir.

best-western-plus.jpg

Adres: 15 Rue Charles Domercq, 33800 Bordeaux, Fransa

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: 108€ - 270€ Fiyat Aralığında


Hotel Burdigala Bordeaux

Neredeyse tüm turistik bölgelere yürüme mesafesinde yer alan Hotel Burdigala Bordeaux tramvay ve otobüs duraklarına çok yakındır. Şehir merkezinde uygun ve konforlu bir konaklama yeri arıyorsanız bu otel tam size göre olacaktır.

hotel-burdigala-bordeaux.jpg

Adres: 115 Rue Georges Bonnac, 33000 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 56 90 16 16

Fiyat: 165€ - 700€ Fiyat Aralığında


La Maison Bordeaux

Şehir merkezi ile Chartrons'un arasında bulunan La Maison Bordeaux otel konumu ile çok fazla tercih edilmektedir. Tramvay ulaşımı açısından uygun bir konumda yer alan restoranın içerisinde kendisine özel restoran bulunmaktadır. Kentteki en iyi oteller arasındadır.

la-maison-bordeaux.jpg

Adres:  113 Rue du Dr Albert Barraud, 33000 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 56 44 00 45

Fiyat: 119€ - 576€ Fiyat Aralığında


Mercure Bordeaux Centre Gare Saint Jean

Mercure Oteller Zinciri'ne ait olan Mercure Bordeaux Centre Gare Saint Jean oteline tramvay durağı sadece 50 metre uzaklıktadır. Odalarında ücretsiz wifi, televizyon, özel banyo, konforlu yatak ve klima barındıran otel 24 saat hizmet veren resepsiyona sahiptir.

mercure-bordeaux-centre-gare-saint-jean.jpg

Adres: 28/30 rue Tauzia, 33800 Bordeaux, Fransa

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: 278€ - 327€ Fiyat Aralığında


Appart City Bordeaux Centre Ravezies

Mikrodalga fırından bulaşık makinesine kadar her türlü mutfak araç gerecini içerisinde barındıran Appart City Bordeaux Centre Ravezies oteli açık büfeye sahiptir. Ayrıca otel, Avezies Tramvay Durağı'na 4 dakikalık yürüme mesafesindedir.

appart-city-bordeaux-centre-ravezies.jpg

Adres: 59 Rue du Dr Finlay, 33300 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 67 80 90 94

Fiyat: 63€ - 141€ Fiyat Aralığında


Bordeaux'da Nerede Ne Yenir?

Fransa'nın güzel şehri Bordeaux'da mükemmel bir atmosfer vardır. Halkı oldukça yardımseverdir. Her yıl binlerce turistin tekrar tekrar geldiği Bordeaux'da nerede ne yenir? İşte Bordeaux'un en iyi restoran, bar ve kafeleri;


La Boite a Huitres

Bordeaux'un en iyi istiridyelerini yapan La Boite a Huitres restoranı Bordeaux'un en ünlü mekanlarından birisidir. Gittiğiniz zaman tekrar gitmek isteyeceğiniz La Boite a Huitres restoranın yemekleri mükemmel bir sunumla gelmektedir. 

la-boite-a-huitres.jpg

Adres: 38 Cours du Chapeau-Rouge, 33000 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 56 81 64 97


La Petit Commerce

Deniz ürünlerini tüketmeyi seviyorsanız size önerebileceğimiz bir başka mekan La Petit Commerce'dir. Atmosferi, lezzeti ve güler yüzlü personelleriyle müşterilerini etkileyen restoranın midyesi çok meşhurdur. Özellikle midye severlerin hayran kalacağı restoranda bir akşam yemeği yemenizi öneriyoruz.

la-petit-commerce.jpg

Adres: 22 Rue Parlement Saint-Pierre, 33000 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 56 79 76 58


La Tupina

Fransız mutfağını merak ediyor ve denemek istiyorsanız kesinlikle La Tupina'ya gelmelisiniz. Damağınızda muhteşem bir tad bırakacak olan restoranın yemekleri özenle hazırlanmaktadır. Konuklarını memnun etmeyi başarabilen nadir restoranlardan birisidir.

la-tupina-001.jpg

Adres: 6 Rue Porte de la Monnaie, 33800 Bordeaux, Fransa

Tel: +33 5 56 91 56 37


Bordeaux'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bordeaux geniş çaplı bir taşıma ağına sahiptir. Toplu taşıma hizmeti TBC adı altında hizmet vermektedir. Kentin 3 tramvay rotası, 65 otobüs rotası, 162 bisiklet noktası ve 2 adet iskele vardır. Biletinizi istasyonlardaki bilet makinelerinden alabilirsiniz.

bordeauxda-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Bordeaux'ya Ne Zaman Gidilir?

Ilıman okyanusal iklimin hakim olduğu Bordeaux'da sıcaklıklar okyanusal iklimin genelinden biraz farklıdır. Yazları biraz daha sıcak, kışları da biraz daha ılık geçmektedir. Bu özellikleriyle Akdeniz iklimini andırsa da okyanus kenarında olduğu için yaz aylarında da yağmur yağar ve bu özelliğiyle Akdeniz ikliminden ayrılır. En çok yağış kışın ve özellikle Ocak ayında görülse de yılın her ayında yağmur yağması mümkündür. Yaz aylarında hava fazla sıcak olmaz ve genellikle 22-25 derece arasında seyreder. En sıcak ay ise Temmuz ayıdır. Yaz ayları çok sıcak olmasa da uzun sürer ve Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının yaz ayları olduğunu söylemek mümkündür. Kışın sıcaklık ortalaması 7 derecedir ve kar yağışı nadiren görülür. Atlas Okyanusu'ndan gelen rüzgarlar da havanın soğumasına neden olmaktadır. Bordeaux'ya gitmek için en iyi zaman nisan ve ekim ayları arasıdır. 

bordeauxya-ne-zaman-gidilir.jpg


Bordeaux'a Nasıl Gidilir?

Türkiye'den her gün karşılıklı olarak İstanbul'dan Bordeaux'a aktarmasız olarak uçuş düzenlemektedir. İstanbul - Bordeaux arası uçuşları yaklaşık 3 saat 30 dakika sürmektedir.

bordeauxa-nasil-gidilir.jpg


Bordeaux Festivalleri ve Zamanları

Bordeaux'da yıl boyunca katılabileceğiniz bir çok festival yapılmaktadır. Seyehat tarihlerinizi festivallerin en çok olduğu aylara ayarlayarak Bordeaux şehrinde çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz. Bordeaux'ya ayrı bir renk katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Bordeaux festivalleri;

  • Bordeaux Tango Festivali (Mayıs ayı)
  • Hars Bord Festivali (Mayıs ayı)0
  • Bordeaux Nehir Festivali (Mayıs - Haziran ayları)
  • Müzik Günü (21 Haziran)
  • Bordeaux Şarap Festivali (Haziran ayı)
  • Klasik Müzik Festivali (Temmuz ayı)
  • Darwin Climax Festivali (Eylül ayı)
  • Pessac Tarihi Film Festivali (Kasım ayı)

bordeaux-festivalleri-ve-zamanlari.jpg

Önerilen İçerik: Fransa Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.