Bora Cengiz Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kavak Yelleri isimli dizi ile geçen Bora Cengiz, 9 Aralık 1990’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Bora Cengiz Kimdir

Bora Cengiz Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Kadir Has Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Kavak Yelleri isimli dizide Cihan karakteri ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. 

 

2009’da yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı Kıskanmak isimli dizide Nüzhet karakterini canlandırdı. Film, kendinden yaşça büyük kocasına ihanet eden bir kadının görümcesi tarafından yakalanmasını ve sonrasında yaşanan aile faciasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç ve Nergis Öztürk yer aldı. 2010’da ise Maskeli Balo isimli dizide Fatih karakterini canlandırdı. Dizi, gazeteciliğe adım attıktan sonra babasının gerçek yüzünün gören bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Burcu Kara, Burak Hakkı, Korel Cezayirli, Semra Dinçer ve Itır Esen yer aldı. 

bora-cengiz4.png

2010’da Türkan isimli dizide Tuğrul karakterini canlandırdı. Dizi, Türkan Saylan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pınar Öğün, Özgürcan Çevik, Rüzgar Aksoy ve Saygın Soysal yer aldı. 2013’te Sana Bir Sır Vereceğim isimli dizide yer aldı. Dizi, özel güçleri olan bir grup çocuğun yaşadıklarını ve kendilerini korumak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Han, Esra Ronabar, Ekin Koç, Demet Özdemir, Burak Can ve Dila Danışman yer aldı. 

bora-cengiz3.jpg

2013’te Uzun Yol isimli filmde Murat karakterini canlandırdı. Film, ailelerinin tüm karşı çıkmalarına rağmen birlikte kaçan iki gencin, zamanla sönen aşklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Hakan Yufkacıgil, Nil Günal, Ahmet Özaslan, Bora Cengiz ve Murat Muslu yer aldı. 2014’te ise Yedi Güzel Adam isimli dizide Cevat karakterini canlandırdı. Dizi, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt gibi aynı dönemde yaşayan şairlerin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Uraz Kaygılaroğlu, Baran Akbulut, Yıldız Çağrı Atiksoy, Kemal Uçar ve İlker Kızmaz yer aldı. 

 

Bora Cengiz,  Kanal D ekranlarında yayınlanan yapımcılığını Erol Avcı’nın üstendiği, Emre Özdür’ün yazdığı, Mehmet Ada Öztekin 'in yönettiği Bodrum Masalı adlı televizyon dizisinde Su’nun sevgilisi Cenk karakterine hayat verdi.


Bora Cengiz'in Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Bodrum Masaıl- 2016
  •  Yedi Güzel Adam -2014
  •  Uzun Yol -2013
  •  Sana Bir Sır Vereceğim -2013
  •  Bebek İşi -2013
  •  Türkan -2010
  •  Maskeli Balo -2010
  •  Kıskanmak -2009
  •  Peri Masalı - 2008
  •  Kavak Yelleri -2009

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.