Boncuk Yılmaz Kimdir

Kapuz Kabuğundan Gemiler Yapmak isimli filmde canlandırdığı Nihal karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Boncuk Yılmaz, 13 Mayıs 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. 2017 yılında ise Çukur dizisindeki oyunculuğuyla herkesi kendisine hayran bıraktı.
Boncuk Yılmaz Kimdir

Boncuk Yılmaz Biyografisi

Liseden sonra Anadolu Üniversitesi’nde basın yayın üzerine eğitim aldı. Eğitimi sırasında Yönetmen Ahmet Uluçay ile tanışıp Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak isimli filmde oynaması ile oyunculuğa ilk adımı attı. Filmde sergilediği başarılı performans ise 26. SİYAD Ödülleri’nde Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. 2013’te oyuncu Fethi Kantarcı ile evlendi .

Yönetmenliğini Ahmet Uluçay’ın yaptığı ve girdiği festivallerde yoğun ilgi gören Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak isimli film ile oyunculuğa adım attı. Filmde Nihal isimli karakteri canlandırdı. Mehmet ve Recep, film çekmek için senelerce uğraşan iki genç arkadaştır. Kasabada biri berberin diğeri de karpuzcunun yanında çırak olarak çalışır. Fakat ikisinin de aklı fikri sinemadır. Küçük dünyalarına sığdıramadıkları sinema için canla başla çalışan iki gencin hikayesinin anlatıldığı filmin başrollerinde İsmail Hakkı Taslak ve Kadir Kaymaz yer aldı.

bocuk yılmaz çukur

2006’da ise sevilen gençlik dizisi Kızlar Yurdu’nda Boncuk karaterini canlandırır. Dizi bir yurtta üniversite öğrencisi kızların yaşadıkları olayları ve karşı apartmandaki gençlerin kızları izlemelerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Melike Güner, Eylem Yıldız, Pelinsu Pir, Fethi Kantarcı, Boncuk Yılmaz ve Arzu Oş yer aldı.

Daha sonra ise Sıla isimli dizide Narin karakterini canlandırdı. Dizi berdel yüzünden birbirini hiç tanımayan Sıla ve Boran’ın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerini Mehmet Akif Alakurt ve Cansu Dere paylaşıyor.

Boncuk Yılmaz, 2011’de Mazi Kalbimde Yaradır isimli dizide Nalan karakterini canlandırdı. Dizi birbirlerini seven Müjgan ve Ferit’in bilmedikleri bazı gerçekler vardır. Müjganın yakın arkadaşı Nalan Ferit’i, kardeşi Selim ise Müjgan’a aşıktır. Bu dört gencin arasında öfke ve aşk hep va rolmaya devam edecektir. Dizinin başrollerinde ise Sedef Avcı, Özgür Çevik, Berk Hakman ve Boncuk Yılmaz yer aldı.

2013’te ise Bir Yastıkta isimli dizide rol aldı. Geniş bir ailede yaşayan Ahsen ve Kartal’ın yaşadığı komik olayların anlatıldığı dizinin başrollerini ise Bülent Emrah Parlak ve Özge Borak paylaştı.

Boncuk Yılmaz ve Çukur Dizisi

2017 yılında Çukur dizisinin kadrosunda yer alan Boncuk Yılmaz, gösterdiği performans ile herkesin beğenisini kazandı. Çukur dizisinde Saadet karakterine can veren Boncuk Yılmaz, dizi de yer alan ve tüm Türkiye'ye kendisini sevdiren Vartolu Saadettin karakterinin sevdiği kadını oynadı. Çukur dizisi yayınlandığı her pazartesi günü reyting sıralamasın en üst sıraları alırken, Boncuk Yılmaz'ın canlandırdığı Saadet karakteri ile Vartolu'nun sahneleri seyirciyi ekrana bağladı.

bocuk yılmaz çukur dizisi saadet

Boncuk Yılmaz'ın Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • Çukur - 2017 (Saadet)
  • Bir Yastıkta- 2013
  • Mazi Kalbimde Yaradır -2011
  • Haneler- 2009
  • Sıla - 2006
  • Kızlar Yurdu -2006
  • Sessiz Gece 2005
  • Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (Nihal) 2004

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum