Bolu'nun Meşhur Lezzetleri

Türkiye'nin en meşhur yemeklerine sahip illerinden bir tanesi Bolu'dur. Bolu'da ne yenir sorusuna cevap bulacağınız bu içerikte, Bolu'nun en meşhur yemeklerini de öğreneceksiniz. İşte, Bolu'nun en meşhur yemekleri listesi...
Bolu'nun Meşhur Lezzetleri

Türkiye'nin lezzet durakları arasında yer alan illerden bir tanesidir Bolu... Eğer, seyahat sırasında Bolu'ya yolunuz düşerse ya da seyahat planınızı Bolu'ya yaparsanız, "Bolu'da ne yenir?" diye merakta kalmayacaksınız. Sizler için özenle hazırladığımız "Bolu'nun en güzel yemekleri" içeriği sayesinde, tadına bakmadan dönmemeniz gereken yiyecekleri önceden bileceksiniz.

İşte, ülkemizde aşçıların yer aldığı Bolu'nun güzel yemekleri...

 


Mengen Çorbası

Bolu ülkemizin en iyi aşçılarının yetiştiği merkez olarak ünlenmiştir. Bolu’ya has bir lezzet olan Mengen Çorbası kuşbaşı et, pirinç, çeşitli sebze ve baharatlarla yapılan bir yemektir. Bölge insanının en çok sevdiği ve tükettiği çorba olarak bilinir. Yöreye has bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin.

Mengen Çorbası Nasıl Yapılır?

mengen-corbasi.jpg

 


Abant Kebabı

Aşağı yukarı bütün yörelerin kendisine has kebabı bulunmaktadır. Abant Kebabı’nı diğer kebap türlerinden farklandıran husus yapımında dana bonfile kullanılmasıdır. Akabinde patlıcanın içerisine bonfile, bezelye, domates, patates ve baharatlar konulmaktadır. Eşsiz ve Bolu’nun ünlü lezzetlerinden biridir.

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

abant-kebabi.jpg

 


Bolu Köftesi

Yörelere göre köfteler hem tat hem de biçimsel olarak farklılık göstermektedir. Boluluların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Bolu Köftesi de nefis bir yemektir. Bolu ismiyle meşhurlaşan bu köfte şehre turist olarak gelenleri görüntüsü ve tadıyla kendisine çekmektedir. Bu albenili tadı muhakkak denemenizi tavsiye ediyoruz.

bolu-koftesi.JPG

 


Mengen Pilavı

Bolu Mengen yöresine has bir yemektir. Bu pilavın içinde pirinçle beraber kuşbaşı et, soğan, domates, mantar gibi sebzeler de bulunmaktadır. Çok egzotik bir yemektir. Bu farklı pilavın tadına bakmayı unutmayın.

Mengen Pilavı Nasıl Yapılır?

mengen-pilavi.jpg

 


Tirit

Bu özel yemek haşlanmış kazdan yapılmaktadır. Ayrıca lavaş ekmekleri kullanılır. Farklı ve leziz bit tattır. Ancak kaz önce haşlanır daha sonra fırında kızartılır. En son safhada ise didilerek lavaşların arasına doldurulur. Kazın tadını merak edenler ve kazdan yapılan yemekleri sevenler için eşsiz bir lezzettir.

Tirit Kebabı Nasıl Yapılır?

tirit-002.jpg


 

Gölcük Böreği

Gölcük böreğini içindeki malzemeleri enfes bir tat haline getiriyor. Bu böreğin içine mozerella peyniri, kuzu kıyması, patlıcan gibi iç malzemeleri konularak yapılıyor. Kesinlikle çok lezzetli ve yörenin meşhur tatlarından birisidir. Denemenizi tavsiye ederiz.

golcuk-boregi.jpg

BOLU REHBERİ

Bolu Otelleri

Bolu Hakkında Bilgi

Bolu Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.