Bolu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Batı Karadeniz Bölgemizde yer alan Bolu, ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü merkezlerinden biridir. Bolu'nun gezilip görülmesi gereken değerlerini sizlere sunuyoruz.
Bolu'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yedigöller Kamp Alanları

Ülkemizdeki en etkileyici doğa manzaralarına sahip alanlardan biridir. Burada her yıl birçok insan kamp yapmaktadır. Bölgede kamp için harika alanlar bulunuyor. Burada kamp yaparak şehir yaşamının ve iş hayatınızın stresini üzerinizden rahatlıkla atabilirsiniz. Üstelik muhteşem bir görselliğe sahip olan Yedi Göller Kamp Alanları tılsımıyla sizi efsunlayacak.

yedigoller-kamp-alanlari.jpg


 

Akşemseddin Türbesi

Bolu’nun Göynük İlçesi’nde yer alan kutsal mekanlardan biri olarak bilinmektedir. Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından hocası Akşemseddin için yaptırılan bu türbe yılın her dönemi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadır. Ayrıca her yıl bölgede Akşemseddin törenle anılmaktadır. Eğer Bolu’ya yolunuz düşerse Akşemseddin Türbesi’ni muhakkak ziyaret edin.

aksemseddin-turbesi.jpg


 

Çubuk Gölü

Bölgedeki doğal güzelliklerden bir diğeri de Çubuk Gölü’dür. Yaz aylarında birçok insan bölgeye piknik yapmak amacıyla gelmektedir. Ayrıca Çubuk Gölü her gün balık avcılarıyla dolmaktadır. İnsanlar buradaki eski yel değirmenlerine de büyük ilgi göstermektedir. Gölün etrafındaki dağlık ve yeşillik alan sizi mest edecek. Çubuk Gölü kıyısında sıcak bir keyif çayı içebileceğiniz ve neşeli sohbetler edebileceğiniz bir de kafe bulunuyor. Çubuk Gölü her yıl şehrin gürültüsünden ve stresinden bunalan onlarca insana huzur kaynağı oluyor.

cubuk-golu.jpg


 

Kanuni Sultan Süleyman Camii

Osmanlı’nın her alanda en güçlü dönemi Kanuni Sultan Süleyman zamanıdır. Bu güç ve gelişmeler mimari alanında da kendini hissettirmiştir. Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Bolu’ya bağlı Mudurnu İlçesi’nde inşa edilen cami Osmanlı döneminden kalan en önemi yapıdır. 1546’da yapılan Kanuni Sultan Camii bölgeye yaptığınız seyahatinizde dikkat merkezinizde olmalı.

kanuni-sultan-suleyman-camii.jpg


 

Bolu Müzesi

Yaklaşık 25 yıldır hizmet veren Bolu Müzesi’nde çeşitli tarihi devirlere ve devletlere ait tarihi eserler ziyaretçilere sunulmaktadır. Bölgede yapılan arkeolojik araştırmalar sonucunda elde edilen eserlerin yanı sıra yörenin ananevi eşyaları da gösterilmektedir. Bolu tarihi hakkında en önemli tarihi eser ve bilgilere bu müzede ulaşabilirsiniz. Bölgeye yaptığınız gezide Bolu Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

bolu-muze.jpg

Adres: Stadyum Cad. Bolu Kültür Merkezi, Karamanlı Mah. Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 215 39 72


 

Seben Kaya Evleri

Bolu’nun Seben İlçesi’nde bulunan bu tarihi yapılar Frigyalılardan günümüze ulaşmıştır. Friglerin saldırılara karşı siper olması açısından kayaları derin bir şekilde oyarak gizlenme ve barınma için kullanmışlardır. Bölgedeki en eski tarihi yapı olması bakımından önemlidir. Bolu ziyaretiniz sırasında Seben Kaya Evleri’ni görmeye vakit ayırmalısınız.

seben-kaya-evleri.jpg


 

Zafer Kulesi

Zafer Kulesi’ni, tarihi ve doğal kaynaklarla dolu Göynük’ün simge yapısı olarak adlandırabiliriz. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda inşa ettirilmiştir. Zafer Kulesi bölge mimarisinin adeta aynasıdır. Yalnızca bir kez tadilat gören yapı bölgenin en önemli eserlerinden biri olarak biliniyor. Kesinlikle Zafer Kulesi’ni görün.

zafer-kalesi.jpg


 

Abant Gölü

Abant Gölü bölgenin en önemli doğal güzelliğidir. Etrafındaki yürüyüş parkuru sayesinde insanlar metrelerce yürüyerek gölü ve etrafındaki tabii güzellikleri keşfetme imkanı yakalıyor. Cennetin yeryüzündeki yansıması niteliğinde olan Abant Gölü ve çevresi her yıl on binlerce insanın akınına uğramaktadır. Burada çay içebileceğiniz mekanlar, at ve bisiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Bolu gezinizde Abant Gölü ve çevresini gezip görmeyi sakın unutmayın.

abant-golu.jpg

BOLU REHBERİ

Bolu Otelleri

Bolu Hakkında Bilgi

Bolu Lezzetleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.