Bochum'da Gezilip Götülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın Bochum şehri yaklaşık 400 bin nüfusun yaşadığı tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli merkezlerden biridir. Bochum seyahatlerinize rehber olabilmek adına kentin gezilecek yerlerini sizler için araştırdık.
Bochum'da Gezilip Götülmesi Gereken Yerler

Alman Maden Müzesi

Bochum’da bulunan Alman Maden Müzesi, dünyadaki en önemli maden müzelerinden ve madencilik tarihi için ünlü araştırma kuruluşlarından biridir. Aynı zamanda müze bir araştırma enstitüsü olarak Gottfried Leibnez Bilim Topluluğu üyesidir. Müzenin yer altı ve üstü olmak üzere iki bölümü bulunmaktadır. 1930 yılından beri hizmet veren müze, yıllık ortalama 400 bin kişi ile Almanya’nın en fazla ziyaretçi çeken müzelerinden biri konumundadır.

alman-maden-muzesi.jpg


Eisenbahnmuseum Bochum

eisenbahnmuseum-bochum.jpg

Bochum şehrinin güneyinde yer alan bir demiryolu müzesidir. Alman Demiryolları Şirketi tarafından 1977 yılında kurulmuştur. 46 bin metrekarelik alana kurulan müze ülkenin en büyük demiryolu müzesi olma unvanını taşımaktadır. Gönüllüler tarafından işletilmektedir. Toplamda 200’den fazla koleksiyonun sergilendiği müzede en büyük ilgiyi ağır lokomotifler görmektedir. Bochum’a seyahat eden sanayi ve 20. yüzyıl teknolojisine ilgi duyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken mekanlardandır.


Bochum Hayvanat Bahçesi ve Fosillium

bochum-hayvanat-bahcesi-ve-fosillium.jpg

Yaklaşık 2 hektarlık bir alana kurulan bahçede 300’den fazla tür ve 3500’den çok hayvan bulunmaktadır. 1933 yılında kurulan ve ilk önce koyun, geyik ve birkaç yırtıcı kuştan ibaret olan hayvanat bahçesi her geçen yıl daha da büyüdü. Park maymunlar, onlarca balık türü, küçük ve büyük memelilerle daha da enginleştirilmiştir. Şu anda Bochum’un en önemli gezi mekanlarının başında gelen parkı muhakkak gezin.


Bochum Botanik Bahçesi

bochum-botanik-bahcesi.jpg

Kentin botanik bahçesi, Querenburg İlçesi’nde bulunmaktadır. 1962 yılında kurulan bu bahçenin kurulmasındaki temel amaç Ruhr Üniversitesi Biyoloji Fakültesi’nin yapacağı araştırmalara destek sağlamaktır. O zamandan bu yana sürekli genişleme kaydeden bahçe 1971 yılından beri halka açık olarak hizmet vermektedir. Bahçeye 1976’da ‘Tropikal Ev’, 1988’de ‘Çöl Evi’, 1990’da ise ‘Çin Bahçesi ve Savan Evi’ eklenmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.