Böbrek Taşına İyi Gelen 10 Mucizevi Bitki

Toplumda sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri olan böbrek taşına iyi gelen bitkileri sizin için derledik. İşte böbrek taşı düşüren en iyi bitkiler.
Böbrek Taşına İyi Gelen 10  Mucizevi Bitki

Böbrek Taşına İyi Gelen Besinler

Böbrek taşı hayatımızı kısıtlayan, ağrıya ve sancıya sebep olan ciddi rahatsızlıklardan biridir. Bu içeriğimizde böbrek taşı oluşumuna neden olan etkenleri ve böbrek taşına iyi gelen bitkisel ürünleri sizlere sunacağız. Ayrıca böbrek taşı ile ilgili merak edilen tüm sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Böbrek Taşına İyi Gelen Besinler Listesi

SıraBesinEtkiUygulama
1Limon ve ZeytinyağıKalsiyum KatkısıKarışım Tüketim
2Elma SirkesiAntioksidanTüketim
3Kırkkilit OtuSindirimi KolaylaştırırKaynatma
4FesleğenHazımsızlığı EngellerKaynatma
5Isırgan Otuİzleri Yok EderKaynatma
6Karahindiba KöküMesane İltihabını EngellerKaynatma
7NarBakterileri ÖnlerTüketim
8Gilaburu BitkisiBöbrek Taşını SökerKaynatma
9Maydanozİltihaplanmayı ÖnlerTüketim
10Sürünen Ayrık OtuBöbreklere YardımcıdırKür, Kaynatma

Böbrek Taşına İyi Gelen 10 Besin Tavsiyesi

Evde doğal bitkiler yardımıyla böbrek taşı tedavisinin nasıl yapılacağını sizler için açıkladık.

1. Limon ve Zeytinyağı

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Safra kesesi taşlarının düşürülmesi için yaygın olarak kullanılan limon ve zeytinyağı karışımı aynı zamanda böbrek taşı tedavisinde de tercih edilmektedir. 4 çorba kaşığı taze limon suyuna 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bol su içtikten sonra bu karışımı için. 3 gün boyunca 2-3 kere aynı işlemi tekrarlayın. Limondaki sitrik asit sayesinde kalsiyum kaynaklı böbrek taşlarını kolayca düşürebilirsiniz. Ancak bu yöntem çok büyük boyutlardaki taşlar için uygun olmayabilir. Bu nedenle tedaviyi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz.

2. Elma Sirkesi

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan elma sirkesi, böbrek taşı tedavisinde de tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Böbrek taşlarını eritmeye yardımcı olan elma sirkesi, taşların atılımını kolaylaştırır. Ayrıca genetik yatkınlık taşıyan kişiler elma sirkesi kullanarak böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir. Bir bardak suya iki yemek kaşığı elma sirkesi ekledikten sonra bir çay kaşığı hakiki bal ekleyin ve karıştırın. Günde iki kere aynı karışımı hazırlayın ve tüketin. Tedaviyi 5 gün uyguladıktan sonra bir süre ara verin.

3. Kırkkilit Otu

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Böbrek taşı tedavisine önemli katkılarda bulunan kırkkilit otu, bu konudaki en etkili yöntemlerden biridir. Böbrek taşı oluşumuna karşı genetik yatkınlık gösteren kişiler kırkkilit otu çayı ile vücuttaki kalsiyum oranının dengelenmesini sağlayabilirler. Bu sayede böbrek taşı oluşumuna karşı önlem almış olurlar. Böbrek taşı problemi yaşayan kişiler günde birkaç fincan kırkkilit otu çayı tüketebilirler.

4. Fesleğen

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Salataların olmazsa olmazlarından biri olan fesleğen, çay olarak tüketildiğinde böbrek sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Böbrek taşı problemi olanlar her gün bir çay kaşığı fesleğen suyuna aynı oranda bal ekleyerek tüketebilirler. Yaklaşık 3-4 ay boyunca aynı işleme devam edilmelidir. Saf fesleğen suyu, böbrek taşlarının idrar yollarından atılımını kolaylaştırır.

5. Isırgan Otu

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Böbrek sağlığına ve idrar yollarına önemli katkılarda bulunan ısırgan otunun faydalarından böbrek taşı tedavisinde yararlanılabilir. Mesane iltihabını azaltan ısırgan otu aynı zamanda böbrek taşlarını küçültür. Böbrek taşı problemi olanlar ısırgan otu kapsüllerini veya çayını tüketebilirler. Isırgan otunu çay olarak tüketmek için büyük bir bardak suya iki çay kaşığı ısırgan otu ekleyin ve kaynatın. 10 dakika kaynattıktan sonra süzün ve günde iki kere için. Aynı işlemi 7-10 gün boyunca tekrarlayın.

6. Karahindiba Kökü

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Böbrek temizliğinde oldukça etkili olan karahindiba kökü, böbrek taşı tedavisine de katkı sağlamaktadır. Ancak tedavide kullanılan karahindiba kökünün organik olması gerekir. Böbrek taşı problemi olan kişiler bu bitkinin çayını rahatlıkla tüketebilirler.

7. Nar

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Şifa kaynağı olarak nitelen nar, birçok sağlık sorununun tedavisinde fayda sağlamaktadır. Gerek nar suyu gerekse nar tohumları böbrek taşı tedavisinde oldukça etkilidir. Böbrek taşı oluşumundan korunmak ve böbrek taşı problemini ortadan kaldırmak için her gün bir bardak taze sıkılmış nar suyunu tüketebilir veya bir adet narı yiyebilirsiniz.

8. Gilaburu Bitkisi

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Böbrek taşı düşüren bitkiler denilince akla gelecek ilk isimlerden birisidir. Böbrek taşlarının düşürülmesinde oldukça etkin rol oynayan bu bitki taşların kimyasal yolla parçalanmasını sağlar. Böbrek taşları vücuttan sancısız bir şekilde atılır. Gilaburu bitkisini kullanarak hazırlayacağınız kür, işinize yarayacaktır.

9. Maydanoz

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Böbrek sağlığı için oldukça önemli olan maydanoz salatalara mutlaka katılması gerekir. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştıran maydanoz aynı zamanda zararlı enzimlerden korur. Böbrek taşına iyi gelen maydanoz, içerdiği besin değerleri sayesinde taşları kısa süre içerisinde dökebilir. Böbrekleri düzenlemeye de yardımcıdır.

10. Sürünen Ayrık Otu

böbrek taşına iyi gelen bitkiler

Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan sürünen ayrık otu, en etkili idrar söktürücü bitkilerden birisidir. İdrar miktarını artıran şifalı bitki aynı zamanda böbrek taşlarının kolayca vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Taşların düşmesini destekler.

Yukarıdaki bitkisel yöntemleri kullanarak böbrek taşından kurtulabilirsiniz. Fakat bir daha böyle bir durumun tekrar etmemesi için belirli önlemleri almanız gerekiyor. Bu önlemlere aşağıda önerdiğimiz içerikten ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Böbrek Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrek Taşından Kurtulmanızı Sağlayacak Ürünler

Böbrek taşı hakkında bilinmesi gerekenlerden ve iyi gelen bitkilerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise böbrek taşından kurtulmanızı sağlayacak ürünleri inceleyeceğiz. İşte böbrek taşına iyi gelen ürünler.

Böbrek Taşından Kurtulmanızı Sağlayacak Ürünler Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Arifoğlu Organik Elma Sirkesi500 ml10/9.9
2Yedier Organik Elma Sirkesi250 ml10/9.7
3Arifoğlu Devedikeni Tohumlu Enginarlı Macun250 g10/9.8
4Astiva Ayrık Otu50 g10/9.6
5Rowiranex Menengiç ve Zencefil Yağı İçeren Gıda30 adet10/9.8

Böbrek Taşını Engelleyen 5 Ürün Tavsiyesi

Böbrek taşına iyi gelen doğal besinleri ve ürünleri sizler için listeledik. Aşağıda ki kısımda böbrek taşını önleyen ürünleri bulabilirsiniz.

1. Arifoğlu Organik Elma Sirkesi

böbrek taşına iyi gelen ürünler

Listemize Arifoğlu markasının organik elma sirkesiyle başlıyoruz. Organik elmalardan doğal fermantasyon yoluyla elde edilen sirke, vücut üzerinde birçok faydaya sahiptir. Bu faydalardan biri de böbrek taşını dökmedir. Bu elma sirkesini yukarıda belirttiğimiz şekilde kullanarak böbrek taşlarınızı eritebilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Elma Sirkesi
Aradığın
Fiyatı Gör

2. Yedier Organik Elma Sirkesi

böbrek taşına iyi gelen ürünler

Listemize bir diğer elma sirkesiyle devam ediyoruz. Yedier markasının üretmiş olduğu bu elma sirkesi, tamamen organik içeriğe sahip olup uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Katkısız olması sayesinde sağlığa zarar veren herhangi bir madde içermeyen ürünü bu sayede gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Yedier
Elma Sirkesi
Aradığın
Fiyatı Gör

3. Arifoğlu Devedikeni Tohumlu Enginarlı Macun

böbrek taşına iyi gelen ürünler

Arifoğlu markasının bu macunu, öğütülerek bala eklenen iki bitkinin karışımından oluşuyor. Vücuda faydası saymakla bitmeyen bu ürün aynı zamanda böbrek taşı dökmede de oldukça etkilidir. Bu macunu düzenli bir şekilde kullandığınızda böbrek taşı probleminden kurtulabilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Enginarlı Macun
Aradığın
Fiyatı Gör

4. Astiva Ayrık Otu

böbrek taşına iyi gelen ürünler

Koruyucu veya katkı maddesi içermeyen bu ürün, vücuttaki şişkinliği azaltır. Kanı temizler, hücre yenilenmesine yardımcı olur. Doktorlar tarafından sıkça önerilmektedir. Rahatlama sağladığı için ağrıları ve stresi azaltır. Metabolizma hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Böbrek taşının erimesinde etkili rol oynamaktadır.

Amazon
Fiyatını Gör
Astiva
Ayrık Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

5. Rowiranex Menengiç ve Zencefil Yağı İçeren Gıda

böbrek taşına iyi gelen ürünler

Invitro kasını gevşeterek blokerlerin açılmasına yardımcı olan ürün, taşın vücuttan dışarı atılmasını kolaylaştırmaktadır. Kimyasal içermediği için oldukça sağlıklıdır. Bitkisel içeriği sayesinde mevcut enfeksiyonu temizler. 30 adet kapsül her gün tüketilmelidir. Böbrek taşlarını kısa süre içerisinde eritir.

Amazon
Fiyatını Gör
Rowinarex
Menengiç Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
İlginizi Çekebilir
Böbrek Taşına İyi Gelen Bitkiler, İçecekler ve Yiyecekler

Böbrek taşı nedir?

İdrarda bulunan ürik asit ve kalsiyumun zaman içinde birikmesi sonucunda böbrek taşı meydana gelir. Böbreğin orta kısmında oluşan böbrek taşı, küçük boyutlarda ise kendiliğinden vücudu terk edebilir. Ancak taşların büyük olması durumunda taşlar vücudu terk ederken mesane yoluna zarar verebilir. Bu durumda ise şiddetli ağrılar medyana gelir.

Böbrek taşı nasıl düşürülür?

Böbrek taşını hızlıca düşürmek için böbrek sağlığına iyi gelen ve böbrek taşını eriten bitkisel ürünleri kullanabilirsiniz. Isırgan, fesleğen, kırkkilit otu ve elma sirkesi başta olmak üzere içeriğimizde yer alan doğal besinler böbrek taşını düşürmenize yardımcı olacaktır.

Böbrek taşı düştüğünü nasıl anlarız?

Böbrek taşı henüz böbrekteyken ağrılar daha çok bel ve karın boşluğu çevresinde oluşur. Ancak kanala giren ve düşürülen taşın ağrısı daha çok makat bölgesi ve çevresinde hissedilir. Bununla birlikte ağrı, sancı, soğuk ter, mide bulantısı ve aşırı zorlanmaya bağlı idrarda kan görülmesi problemleri gözükür. Bu rahatsızlıklar yavaş yavaş düzelme gösterir ve böbrek taşının düşürüldüğü anlaşılır.

Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir?

Böbrek sağlığına iyi gelen tüm bitkisel ürünler böbrek taşı probleminde de yanınızda olacaktır. Su, limonlu su, kereviz suyu, fesleğen suyu ve karahindiba çayı böbrek taşı ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.

Kanala giren böbrek taşı nasıl düşürülür?

Kanala giren böbrek taşı eğer bitkisel yöntemlerle eritilememiş ve büyük boyutlarda ise çözüm olarak lazer tedavisi uygulanabilir. İdrar yolundan girilerek kanala ulaşan uzmanlar lazer sayesinde böbrek taşını kırarak kum haline getirirler. Bu sayede böbrek taşı probleminden kurtulursunuz.

Böbrek taşı ağrısı nerelere vurur?

Böbrek ağrısı genelde karın boşluğu, böbreklerin olduğu sırt bölgesi ve bel bölgesinde hissedilir. Aynı zamanda genital uzuvlarda da hissedilen böbrek ağrısı düşmeye yakın makat bölgesinde de ağrıya sebep olabilmektedir.

Böbrek taşı kimlerde görülür?

Şiddetli ağrılara neden olan böbrek taşı sorunu, toplumda sık rastlanılan rahatsızlıkların başında gelmektedir. Genellikle 20-40 yaş aralığında görülen böbrek taşı problemi, kadınlara kıyasla erkeklerde daha sık görülmektedir. Ayrıca böbrek taşı probleminin tekrar etme olasılığı %80’dir.

Böbrek taşı neden oluşur?

Böbrek taşı, genetik yatkınlığa bağlı olarak oluşabileceği gibi kalsiyumun fazla olması, hayvansan proteinin fazla olması ve vitamin desteğinin fazla olması gibi faktörler sonucunda oluşabilir. Bazı kişiler genetik olarak böbrek taşı oluşumuna yatkınlık gösterse de bazı ailelerin beslenme alışkanlıkları sonucunda da o ailede birden fazla böbrek taşı vakasına rastlanılabilir.

Böbrek taşı oluşumunu tetikleyen başlıca unsur olarak sofra tuzu, çeşitli besinler, ucuz besin takviyeleri, fabrika çiftliklerinde üretilen hayvansal ürünler, şekerli-unlu gıdalar, musluk suyu ve gazlı içecekler sıralanabilir. Ayrıca yeterince sıvı tüketmemek böbrek taşı oluşumunu tetikleyebilir. Gut hastalığı, idrar yolu enfeksiyonu, bağırsak hastalıkları ve bazı kemik hastalıklarına bağlı olarak böbrek taşı oluşabilir.

Böbrek taşı belirtileri nelerdir?

Böbrek taşları boyutlarına göre insan vücudunda farklı etkilere sebep olabiliyor. Küçük boyuttaki taşlar idrar yolundan rahatça çıkabilirken daha büyük taşlar ağrı, acı ve daha birçok sorunu meydana çıkarıyor. Böbrek taşının belirtilerini ise idrarda kan görülmesi, idrar yaparken ağrı hissi, ateş, titreme, soğuk terleme, sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, mide bulantısı ve kusma problemleri olarak sıralayabiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum