Bobby Dixon Kimdir

Asıl adım Robert Lee Bobby Dixon olan, 10 Nisan 1983’de Amerika’nın Chicago kentinde dünyaya gelen ve oynadığı takımlarda oyun kurucu pozisyonunda görev alan basketbolcudur.
Bobby Dixon Kimdir

Bobby Dixon’ın Kulüp Kariyeri

Bobby Dixon, basketbol hayatına kulüp bazında ilk olarak amatör kulvarda Kankaee CC takımında başladı. 2 sene forma giydiği takımdan 2004 yılında ayrıldı ve Troy Trojans takımının alt yapısına geçiş yaptı. Burada da 2 sezon boyunca performans gösterdikten sonra 2006 yılında kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de yapacağı Saint Etienne Basket takımına transfer oldu.

Sezon sonunda ise Graveliens takımına transfer oldu ancak burada çok forma şansı bulamadığı için 2007-2008 sezonu içerisinde Polpak Swiecie takımına kiralık olarak gönderildi. O sezon takımı ile gösterdiği performans sonucunda asist kralı oldu ve 2008-2009 sezonunda İtalyan kulüplerinden Pallacanestro Treviso takımına transfer oldu.

Bir sene sonra da Fransız Kulüp Le Mans Sarthe Basket takımına geçiş yaptı. Sezon içerisinde takımda kendine yer bulamamasından dolayı aynı Asvel Basket takımına transfer oldu be sezonu burada tamamladı. 2010 yılında da eski takımı olan Pallacanestro Treviso ile anlaştı.

Sezonun ortasında kariyerinde zirve yapmasında dolayı New Basket Brindisi takımı ile kontrant imzaladı ve bir sezon sonra da ortalama 30 dk oynadığı sürede 12 sayı atma başarısıyla birçok kulübün dikkatini çekti. Ardından gelen sezon kendini transfer etmek isteyen takımlar arasında tercihini Dijon Basket’ten yana kullandı ve 2011-2012 sezonunu bu takımda ortalama 33 dk da 17 sayı performansı ile görev aldı.

2012-2013 sezonunda ise Türkiye Basketbol Ligi’nin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka ile anlaştı. 2015 yılına kadar burada forma mücadelesi verdi

2015 yılında ise Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Bobby Dixon’nın Başarısı

  • Polpak Seiecie : Asist Kralı, 2007-2008 sezonu

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.