BM, Gebze’de Banka Kuruyor!

Uluslararası Teknoloji Bankası için Birleşmiş Milletler harekete geçti. Gebze'de kurulacak banka için Türkiye, yıllık 2 milyon dolar mali destek verecek.
BM, Gebze’de Banka Kuruyor!

Uluslararası Teknoloji Bankası için Birleşmiş Milletler (BM) ile karşılıklı imzaların bu yıl içerisinde atılması bekleniyor. Yerleşkesi Gebze'de kurulacak banka için Türkiye yıllık 2 milyon dolar mali destek verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin, en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle Gebze'de kurulacak Uluslararası Teknoloji Bankası yerleşkesindeki hazırlıkları değerlendirmek üzere Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Özlü, "Türkiye ile BM arasında 'ev sahibi ülke anlaşması' hazırlanacak ve imzalanacak. İmzanın ardından Gebze'deki ofis alanıyla çalışanlar belirlenecek ve bu yıl Uluslararası Teknoloji Bankası faaliyetlerine başlayacak." dedi.

alkis.gif

'TEKNOLOJİ BANKASI ROLÜ ÜSTLENECEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2011 yılında katıldığı BM En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı'nda bir taahhüt paketi açıkladığını anımsatan Özlü, buradaki bilim ve teknoloji alanlarına ilişkin taahhütlerden birinin de en az gelişmiş ülkeler için "teknoloji bankası" rolü üstlenecek uluslararası bir merkez kurulması olduğunu söyledi. BM Genel Kurulunda Uluslararası Teknoloji Bankasının Gebze'de kurulmasına karar verildiğini bildirdi.

BANKANIN ÇALIŞANLARI BELİRLENECEK

En az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle Gebze'de kurulacak Uluslararası Teknoloji Bankası yerleşkesindeki hazırlıkları değerlendirmek üzere BM heyetinin Türkiye'ye geldiğini belirten Özlü, heyetin Bakanlığı ziyaret ettiğini ve bu kapsamda ev sahibi ülke anlaşması ile mali, ayni yardım anlaşması konularının görüşüldüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.