Blu TV’de İzleyebileceğiniz En İyi 22 Yerli Film Önerisi

Blu’TV online film ve dizi izleme platformu üzerinden izleyebileceğiniz en iyi yerli filmleri listeledik. İşte Blu TV’nin abonelerine sunduğu IMDb puanı yüksek gelmiş geçmiş en iyi yerli filmler…
Blu TV’de İzleyebileceğiniz En İyi 22 Yerli Film Önerisi

Blu Tv Yerli Türk Filmleri Listesi

Dizi ve filmlerin online ortamlarda yayınlanmasıyla popülerleşen Blu TV yerli ve yabancı olmak üzere bünyesinden birçok film barındırmaktadır. Blu TV üzerinden film izlemek isteyenler için aksiyon filmleri, komedi filmleri, dram filmleri ve gerilim filmleri türündeki en iyi yerli filmlerin listesini çıkarttık. İşte Blu TV üzerinden izleyebileceğiniz IMDb puanı yüksek yerli filmler…

Blu TV Yerli Filmler;


22. Sıfır Bir (2020) – IMDb: 6.7

Blu TV Türk Filmleri

Sıfır bir filminde Adanalı suç çetesi liderleri Savaş ve Cihat eski hayatlarını arkalarında bırakarak İzmir’e yerleşirler ancak suç onların yakasını asla bırakmaz. Küçük bir kız çocuğu gördüğü şiddet ve tacizler sebebiyle Savaş ve Cihat’a sığınır. Savaş, Cihat ve Azad bu masuma da yüzlerini dönmezler ve büyük bir savaşın içerisine dalarlar.

Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Polisiye, Suç

Fragman


21. Oray (2019) – IMDb: 6.3

Blu TV Türk Filmleri

Oray filminde Almanya’da yaşayan gurbetçi bir gencin hayatını ve zorlu geçem evlilik sürecini konu ediniyor. Oray isimli delikanlı gençliğinde birçok suça bulaşmış ve defalarca hapse girmiştir. Evlendikten sonra ise kendisini dine adamış islami usullere göre yaşantısını değiştirmiştir. Bu sırada karısıyla kavga eden Oray ona üç kere “boş ol” demiş. Genç adam yakındaki bir imama danışır ve imam 3 ay ayrı kalmalarını söyler başka bir imam ise tamamıyla ayrılmaları gerektiğini söyler.

Tür: Dram

Fragman


20. Sibel (2018) – IMDb: 6.9

Blu TV Türk Filmleri

2018 yılında yayınlanan ve en çok izlenen yerli filmlerden biri olan Sibel, Karadeniz’in ıslıkla konuşulan bir köyünde yaşayan ve bir hastalık sebebiyle konuşamayan Sibel’i konu ediniyor. Çocukluğu ve gençliği bu köyün içerisinde geçen Sibel sürekli olarak tarlaya ve ormana gitmektedir. İnsanlar tarafında dışlandığını hisseden genç kız peşine düştüğü bir kurdu yakalamaya çalışırken ormanın derinliklerinde Ali isimli biriyle tanışır.

Tür: Dram, Duygusal, Gerilim

Fragman


19. Kelebekler (2018) – IMDb: 7.4

Blu TV Türk Filmleri

Sundance film festivalinde Jüri büyük ödülünü kazanan Tolga Karaçelik imzalı filmde uzun yıllardır ayrı olan 3 kardeşin babalarının ölümü ile tekrar bir araya gelmelerini konu ediniyor. Çok küçük yaşta birbirlerinden ayrılan 3 kardeş farklı hayatlar ve farklı tecrübeler edinerek belli bir yaşa gelirler. Babalarının ölümü üzerine bir araya gelen kardeşler son vasiyet olarak yaşadıkları köyün kelebek zamanına kadar beraber kalmaları gerekmektedir.

Tür: Dram, Komedi

Fragman


18. İşe Yarar Bir Şey (2017) – IMDb: 7.7

Blu TV Türk Filmleri

Türk sinemasının en iyi dram filmlerinden biri olan İşe Yarar Bir Şey iki kadın arasında geçen trajedik bir hikayeyi konu ediniyor. Leyla isimli bir kadın trenle uzun bir gece yolculuğuna çıktığı sırada Canan isimli genç kızı fark eder. İkili muhabbet ederken Leyla, Canan’ın sorunlu bir hayata doğru yolculuk yaptığını fark eder. Genç kıza eşlik etmeye karar veren Leyla bu hikayenin sonunda ya iyilik meleği olacaktır ya da katil.

Tür: Dram

Fragman


17. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014) – IMDb: 6.6

Blu TV Türk Filmleri

Şimdiye kadar hiçbir kitabı yayınlanmamış bir yazar olan Arif’in dramatik hayatı filme konu olmuştur. Tanıştığı tüm kadınların çıkarcı olmasından usanan Arif ne kadar kadınlardan uzak dursa da Müzeyyen ile karşılaştığında bu durum değişir. Kendi ayakları üzerinde duran Müzeyyen, Arif’in gerçek aşkı tanımasına da yardımcı olacaktır.  

Tür: Dram, Romantik

Fragman


16. Kor (2016) – IMDb: 6.4

Blu TV Türk Filmleri

Başrolünde Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel ve Caner Cindoruk’un yer aldığı Zeki Dumurkubuz imzalı yapım Emine isimli gen bir kadının dram dolu yaşamını anlatmaktadır. Filmde para kazanmak için Romanya’ya giden Emine’nin kocası Cemal uzun bir süre orada kalır. İyice yoksulluk içinde kalan Emine ise evde giysi dikerek para kazanmaya çalışır. Bu sırada eski patronuyla karşılaşan Emine’ye yardım eli patronundan gelir. İkili arasında başlayan ilişki ise Cemal’in Türkiye’ ye dönmesiyle farklı bir boyut alacaktır.

Tür: Dram

Fragman


15. Börü (2018) – IMDb: 6.9

Blu TV Türk Filmleri

Polis Özel Harekatın en seçkin ve özel timinin 15 Temmuz günü teröristlere karşı verdikleri mücadele Börü filminde konu ediliyor. En sıcak çatışmalar, korkusuzca savaşan askerler ve daha nice kahramanlık öykülerinin yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Murat Arkın ve Atıf Emir Benderlioğlu rol almıştır.

Tür: Aksiyon, Savaş Filmi

Fragman


14. Benim Varoş Hikayem (2017) – IMDb: 7.1

Blu TV Türk Filmleri

Adana Ceyhan’da yaşayan birkaç gencin hikayesinin anlatıldığı filmde karanlık arka sokaklar, yoksulluk ve imkansızlıklarla dolu olaylar resmedilmiştir. Yunus Ozan Korkut tarafından yazıp yönetilen filmin senaryosu tamamıyla kurgudur. Filmi Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz…

Tür: Dram

Fragman


13. Tamam mıyız? (2013) – IMDb: 7.1

Blu TV Türk Filmleri

Başrolünde Deniz Celiloğlu ve Aras Bulut İynemli’nin rol aldığı Çağan Irmak yapımı unutulmaz filmin konusu bedensel engelli bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır. Hayatını annesine bağımlı olarak geçiren İhsan günden güne erimektedir ve hayata olan inancını kaybetmektedir. Bu sırada filmin bir diğer kahramanı olan Temmuz ise idealleri doğrultusunda ailesinin yanından ayrılan ve heykeltıraş olan bir gençtir. Temmuz ve İhsan’ın yollarının kesişmesiyle başlayan filmin senaryosu Temmuz’un bedensel engelli İhsan’a yoldaş olmasıyla yeniden doğuş hikayesini anlatıyor.

Tür: Dram

Fragman


12. Yeraltı (2012) – IMDb: 7.2

Blu TV Türk Filmleri

Türk sinemasının başarılı yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini yaptığı Yeraltı filminin başrolünde Engin Günaydın yer almıştır. Birtakım psikolojik sıkıntılar yaşayan Muharrem tesadüf eseri karşılaştığı eski arkadaşlarına kendisini zorla yemeğe davet ettirir. Bunu yapmasının sebebi ise Eski arkadaşlarına karşı duyduğu nefreti ve yüksek egosudur. Ancak iç dünyasında bir hayli karanlık duygular yaşayan Muharrem’in hikayesi muhteşem bir senaryoyla anlatılmıştır.

Tür: Dram

Fragman


11. Abluka (2015) – IMDb: 7.3

Blu TV Türk Filmleri

Türk sinemasının son yıllarda en iyi filmlerini ortaya koyan başarılı yönetmen Emin Alper imzalı filmde 20 yıllık hapishane hayatından sonra özgürlüğüne kavuşan Kadir’in hikayesi anlatılmaktadır. Emniyette çalışan Hamza’nın yardımıyla iş bulan Kadir emniyet için muhbir olarak gizli bir görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kardeşi Ahmet’i bulup onunla da arasını düzeltmeye çalışan Kadir bu çabasında bir hayli zorlanacaktır. Ahmet’in içine kapanık ve suskun halleri ise Kadir’in aklında oluşan birçok komplo teorisine yol açacaktır. IMDb’de aldığı 7.3’lük yüksek puanla kalitesini gösteren filmi Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


10. Kız Kardeşler (2019) – IMDb: 7.5

Blu TV Türk Filmleri

Başarılı yönetmen Emin Alper’in 2019 yapımı Kız Kardeşler filminde annelerinin ölümü sonrasında kasabada farklı ailelere besleme olarak verilen 3 kızın dram dolu hikayesi anlatılıyor. Yıllar sonra baba evine geri dönen kızlar şimdiye kadar yaşadıkları ve sürekli olarak kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırlar. Dram dolu senaryosuyla izlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız filmi Blu TV’de izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


9. Mustang (2015) – IMDb: 7.6

Blu TV Türk Filmleri

İnebolu’da bir kasabada yaşayan 5 genç kız kardeş aile ve çevre baskısı ile evlerinde adeta bir hapis hayatı yaşamaktadırlar. Hatta bu baskı kızları evliliğe zorlamaya kadar gider. Ancak kızların tek istedikleri özgürlüktür. 5 kardeş birlik olup üzerlerindeki bu baskıyı yenip kaçmak isterler. Senaryosuyla bir hayli dikkat çeken Mustang filminin yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven yapmıştır.

Tür: Dram

Fragman


8. Yazgı (2001) – IMDb: 7.6

Blu TV Türk Filmleri

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un sinemamıza kazandırdığı en iyi filmlerden biri olan Yazgı hayata karşı hiçbir amacı ve isteği olmayan bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Evlilik yaşı geldiğinden de kendi kararını vermekten aciz olan Musa kzın isteğiyle evlenir ve bu ilişki sadece lafta bir evlilik olarak kalır. Ancak bu durum Musa ve karısını trajik bir yazgıya sürükleyecektir.  Oyuncu kadrosunda Serdar Orçin ve Zeynep Tokuş’un rol aldığı filmi Blu TV’den izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


7. Yaşamın Kıyısında (2007) – IMDb: 7.8

Blu TV Türk Filmleri

Türk kökenli gurbetçi yönetmenimiz Fatih Arkın’ın yönetmenliğinde çekilen film Almanya’da yaşayan birkaç Türk göçmeninin hikayesini anlatıyor. Emekliliğini bir hayat kadınıyla para karşılığı birlikte geçiren Ali Yeter isimli bir kadınla yanlızlığını paylaşmaktadır. Ancak Ali’nin oğlu Nejat bu ilişkiye son derece karşıdır çünkü ona göre Yeter’in yaptığı iş hiç te saygı duyulacak bir iş değildir. Ancak Yeter’in tek amacı İstanbul’da üniversite okuyan kızına para göndermektir. Yeter’in ani ölümüyle gerçeği öğrenen Nejat sahipsiz kalan Ayten’i bulmak için Türkiye’ye gelir ancak siyasi bir sebepten dolayı Ayten Almanya yolunu tutmuştur. Başrolünde Yelda Reynaud, Nurgül Yeşilçay ve Baki Davrak’ın rol aldığı filmi Blu TV’de izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


6. Kader (2006) – IMDb: 7.9

Blu TV Türk Filmleri

Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi dram filmlerinden biri olan Kader ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz imzalı olup filmin başrollerinde Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar ve Ozan Bilen rol almıştır. Filmde anlatılan hikaye ise Bekir adlı gencin mahallenin güzel ama bir hayli oynak kızı Uğur’a tutulmasıyla başlıyor. Ancak Uğur’un gönlü bir türlü kafasını hapisten çıkartamayan Zagor’da dır. Zagor’a olan sevdası yüzünden bir türlü Bekir’e bağlanamayan Uğur yıllar yılı Bekir’i peşinden sürükler durur. Bekir ise evlenmesine rağmen unutamadığı Uğur’un peşinden yılmadan koşar. Muhteşem hikayesiyle akıllara durgunluk veren Kader filmini Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


5. Dedemin İnsanları (2011) – IMDb: 8.0

Blu TV Türk Filmleri

Türk sinemasının başarılı yönetmenlerinden Çağan Irmak imzalı film yıllar önce Girit’ten Türkiye’ye göç eden Mehmet Bey ve ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Mübadele sonucu ana vatanından kopup Türkiye’ye gelen Mehmet Bey özlem ile yanıp tutuşmaktadır. Bu sırada henüz küçük bir çocuk olan Ozan ise Girit göçmeni olması sebebiyle arkadaşları tarafından gavur olmakla itham edilir. Arkadaşları tarafından dışlanmak istemeyen Ozan Biz Türk’üz diyerek dedesine baş kaldırır. Başrolünde Çetin Tekindor, Hümeyra, Mert Fırat ve Yiğit Özşener’in rol aldığı filmi Blu TV üzerinden seyredebilirsiniz.

Tür: Dram, Tarih

Fragman


4. Sarmaşık (2015) – IMDb: 8.1

Blu TV Türk Filmleri

Gişe Memuru filmi ile dikkatlerini üzerine çeken Tolga Karaçelik’in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Sarmaşık filmi bir armatörün iflas etmesi sonucu açık denizde yol alan gemisinde mahsur kalan mürettebatın hikayesini anlatmaktadır. Deniz hukuku gereğince işlerin sonucu belli olana kadar hareket etmeyecek olan gemide hiyerarşik bir güç mücadelesi baş gösterecektir.

Tür: Dram

Fragman


3. Umut (1970) – IMDb: 8.2

Blu TV Türk Filmleri

Yönetmenliğini Yılmaz Güney ve Şerif Gören’in birlikte yaptığı 1970 yapımı unutulmaz film 8 kişilik ailesine bakabilmek için gece gündüz uğraşan bu sırada uçan kuşa borçlanan Cabbar ve ailesin yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Alacaklıları tarafından ekmek teknesine el konan Cabbar için tek bir çıkış yolu kalır. O da arkadaşı hamal Hasan’ın teklifiyle define aramaktır. Oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz ve Gülsen Alnıaçık’ın rol aldığı filmi Blu TV’de izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


2. Masumiyet (1997) – IMDb: 8.3

Blu TV Türk Filmleri

Zeki Demirkubuz’un 1997 yapımı unutulmaz filmi Masumiyet yıllar sonra vizyona giren Kader filminin devamı niteliğindedir. Hayatın bir o köşeye bir bu köşeye sürüklediği Uğur ve Bekir son olarak bir pansiyona yerleşirler. Sürekli kavga etseler de bir türlü kopamayan ikili bu berbat hayatın içerisinde yuvarlanıp giderler. Bu sırada hapisten yeni çıkan ve pansiyona yerleşen Yusuf adında bir damın onlara yoldaşlık etmesi hayatlarına biraz farklılık kazandıracaktır. Filmde karakterlerin hayatnı derinden sarsacak birtakım hadiseler yaşanır. Türk sinemasına damga vuran Masumiyet adlı filmi Blu TV’den izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman


1. Sürü (1978) – IMDb: 8.3

Blu TV Türk Filmleri

Yeşilçam’ın başarılı yönetmenlerinden Zeki Ökten imzalı “Sürü” filmi sinema tarihimizde başyapıt olarak tanımlanmaktadır. Feodal yaoının kırsal bölgelere hakim olduğu yıllarda düşman aşiretin kızı Berivan ile evlenen Şivan babası Hamo’ya rağmen evliliğini sürdürmektedir. Hamo ise defalarca denemelerine rağmen bir türlü yaşayamayan torumları için Berivan’ı suçlu tutar ve onun ailesi için lanetli olduğunu savunur. Şivan’ın karısından boşanmasını isteyen Hamo olumsuz bir cevap alınca oğlu Şivan ile sürekli olarak kavgaya tutuşurlar. Başrolünde Tarık Akan, Tuncel Kurtiz ve Melike Demirağ’ın rol aldığı efsanevi filmi Blu TV’de izleyebilirsiniz.

Tür: Dram

Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.