BluTV'de İzleyebileceğiniz En İyi 25 Film Önerisi | 2024

Online Film izleme platformu Blu TV’de yayınlanan yüzlerce yabancı film arasından en iyilerini listeledik.
BluTV'de İzleyebileceğiniz En İyi 25 Film Önerisi | 2024

Blu TV En İyi Yabancı Filmler Listesi 

Son yılların en popüler dizi ve film izleme platformu olan Blu TV her gün ürettiği yeni ve bünyesine aldığı eski filmlerle abonelerinin yüzünü güldürüyor. İzleyicilerine sunduğu yüzlerce yabancı film ile hizmet vermekte olan Blu TV’nin yayınladığı en iyi filmler listesi...

Blu TV Yabancı Filmler;

1. Birds of Prey

Blu TV Yabancı Filmler

Yırtıcı kuşlar filminde Gotham’ın zalim lordu genç bir kızın peşinde düşer ve onu kaçırır. Bu olay büyük bir kaosu da beraberinde getirir. Olayı çözmek ise başlarında Harley Quinn’in olduğu Huntress, Black Canary ve Renee Montoya’dan oluşan ekibe düşer. Film hakkında detaylı inceleme yazımıza Birds of Prey linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

TürAksiyonMacera
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCathy
Yan
OyuncularMargot
Robbie
Mary
Elizabeth Winstead
Jurnee
Smollett-Bell

2. Joker

Blu TV Yabancı Filmler

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanan Joker filmi 2019’un en çok izlenen yapımlarından biri olmuştur. Toplum tarafından dışlanan Arthur yaşadığı zor günler ve zorbalıklar sebebiyle artık farklı bir karaktere bürünmüştür. Artık kanunlara aykırı bir hale gelen Arthur hayatını Joker olarak sürdürecektir. Gotham şehrinde suç ve kaos Joker’den sorulacaktır.

TürDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

3. Rampage 

Blu TV Yabancı Filmler

Uygulanan yanlış bir deney sonucu inanılmaz yaratıklara dönüşen birkaç hayvan ülkeyi felakete sürüklemektedir. Bu hayvanlardan biri de doğumundan beri bakıcılığını Davis Okoye’nin yaptığı bir gorildir. İnsanlara ve kentlere saldıran bu hayvanları durdurabilmek için harekete geçen David yanına gözden düşmüş bir genetik mühendisini alarak harekete geçer.

TürMaceraAksiyon
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Naomie
Harris
Malin
Åkerman

4. Wonder

Blu TV Yabancı Filmler

Blu Tv’nin izleyicilerine sunduğu en iyi filmlerden biri olan Wonder yüzünde ciddi bir iz olan küçük kızın hayatı boyunca yaşadığı zorlukları anlatıyor. Asıl güzelliğin ciltte değil içeride olduğunu bizlere gösteren Wonder filmi R.J Palacio’nun romanından beyazperdeye aktarılmıştır.

TürDramAile
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularJulia
Roberts
Jacob
Tremblay
Owen
Wilson

5. The Wolf of Wall Street

Blu TV Yabancı Filmler

Gerçek bir hayat hikayesinden sinemaya aktarılan bu filmde Jordan Belfort isimli 24 yaşındaki genç adamın borsa sayesinde milyoner oluşunu izliyoruz. Wall Street borsasında komisyonculuk yaparak ticarete başlayan Jordan zamanla işin tüm inceliklerini öğrenerek Oakmont şirketini kurar. Legal ve illegal yoldan çok para kazanan Jordan eğlenceli ve keyifli bir hayat yaşamaktadır fakat her ykselişin bir de çöküşü vardır.

TürBiyografiDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jonah
Hill
Margot
Robbie

6. The Clan 

Blu TV Yabancı Filmler

1980’li yıllarda Arjantin’de yaşanan adam kaçırma ve bir dizi cinayetin sinemaya yansıtıldığı The Clan filmi başarılı yönetmen Pablo Trapero imzalıdır. Komşuları tarafından sevilen ve iyi insanlar olduğu düşünülen bir aile insanları fidye karşılığı kaçırıp fidye alsalar dahi öldürürler. İç dünyalarında tamamen psikopat insanlardan oluşan ailede çıkan bir kargaşa işlenilen cinayetleri ayyuka çıkaracaktır. Blu TV’de izleyebileceğiniz en iyi yabancı filmlerden biri olan The Clan’ın başrolünde Guilermo Francella yer almıştır.

TürGerilimDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenPablo
Trapero
OyuncularGuillermo
Francella
Gastón
Cocchiarale
Peter
Lanzani

7. My King

Blu TV Yabancı Filmler

Başrolünde Vincent Cassel ve Emmanuelle Bercot’un rol aldığı romantik film tesadüf eseri karşılaşan ve birbirlerine büyük bir aşkla bağlanan çiftin uzun bir zaman sonra ağır sorunlar yaşadıkları evliliklerini konu edinmiştir. IMDb’de 7.1’lik iyi bir puan alan filmi Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz.

TürRomantikDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMaïwenn
OyuncularVincent
Cassel
Emmanuelle
Bercot
Louis
Garrel

8. Son of Saul

Blu TV Yabancı Filmler

Savaş yıllarında esir düşerek kampa gönderilen ve öldürülmeden önce krematoryumda bir süre çalıştırılan Saul hayatının en zor günlerini yaşamaktadır. Gündelik ağır işlerin arasında kısa süre önce ölen ve yakılacak olan bir çocuk gören Saul bu çocuğun vatandaşı olduğunu düşünür ve vatandaşı olan diğer insanları aramaya başlar. Saul’ün kısa bir süre sonra ölecek olsa da tek amacı küçük çocuğu usullere göre gömmektir. Dram dolu senaryosuyla dikkat çeken film Blu TV’de izleyebileceğiniz en iyi yabancı filmlerden biridir.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLászló
Nemes
OyuncularGéza
Röhrig
Sándor
Zsótér
Marcin
Czarnik

9. 100 Metros 

Blu TV Yabancı Filmler

Kariyerinde başarılı bir iş adamı olan 35 yaşındaki Ramon Arroyo bir süredir hastalıklarla mücadele etmektedir. Bir gün doktora gittiğinde ise genç adam MS hastası olduğunu ve 100 metre dahi yürüyemeyeceğini öğrenir. Hayatı bir anda başına yıkılan Ramon özgüvenini tekrar kazanmak ve hastalığa meydan okumak için Demir Adam Triatlon isimli yarışmaya kayıt olur ve 1 yıl boyunca sıkı bir çalışma yapar. Bu süreçte Ramon’un en büyük destekçisi ise huysuz kayınpederi Manolo’dur.

TürDramBiyografiKomedi
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMarcel
Barrena
OyuncularDani
Rovira
Karra
Elejalde
Alexandra
Jiménez

10. The Painted Veil

Blu TV Yabancı Filmler

İşinde hayli etkin ancak iç dünyasında utangaç ve birazda duygusuz bir adam olan Dr. Walter karısıyla ilgilenmemekte ve sürekli çalışmaktadır. Bu durum güzel bir kadın olan Kitty’yi üzmektedir. Duygusal boşluğa düşen genç kadın mutluluğu dışarda aramaya başlar. Dr. Walter ise karısının kendisini aldattığını öğrendiğinde intikam duygusuyla dolar. Genç doktor intikamını ise Çin’de yayılmaya başlayan bir virüsü araştırmak için karısı ile birlikte o bölgeye gitmekte bulur. Amacı ise ölüm döşeğinde yatan insanları görüp karısının onlardan ders almasını sağlamaktır. Başrolünde Naomi Watts ve Edward Norton ‘un rol aldığı romantizm dolu filmi Blu TV’de izleyebilirsiniz.

TürDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJohn
Curran
OyuncularEdward
Norton
Naomi
Watts
Liev
Schreiber

11. Disconnect 

Blu TV Yabancı Filmler

İnternet dünyasının hayatımızı nasıl ele geçirdiğine dair anlamlı bir film olan Disconnect’de ailesini aramak için dahi vakit bulamayan işkolik bir avukat, tüm sırları internete sızan bir çift, internet üzerinden arkadaşlarına kabadayılık taslayan bir çocuğun emekli polis memuru babası vekariyeri için elinden gelen herşeyi yapmaya çalışan gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi anlatılmaktadır. Gerilim dolu senaryosu ile izlerken adeta kendinizi sorguladığınız Disconnect filminin yönetmenliğini Henry Alex Rubin yapmıştır.

TürDramGerilim
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHenry
Alex Rubin
OyuncularJason
Bateman
Hope
Davis
Frank
Grillo

12. Who Am I 

Blutv yabancı Blu TV Yabancı Filmler

Bilgisayar ve internet dünyasıyla alakalı filmlerden biri olan Who Am I kendisini tüm dünyaya tanıtmaya çalışan genç Hacker Benjamin’in hikayesini anlatmaktadır. Hacker’lık konusunda birhayli başarılı olan Benjamin gizli bir Hacker grubundan onlara katılması için teklif alınca hiç düşünmeden bu tehlikeli oyuna dahil olur. Heyecan ve gerilim dolu sahneleriyle izlerken yerinize oturamayacağınız Who Am I filmini Blu TV üzerinden izleyebilirsiniz.

TürGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBaran
bo Odar
OyuncularTom
Schilling
Elyas
M'Barek
Wotan
Wilke Möhring

13. Argo

Blu TV Yabancı Filmler

Ben Affleck’in hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünde yer aldığı Argo filmi İran devrimi sırasında Amerikan elçiliğinde rehin alınan Amerikalıları kurtarmak için yapılan operasyonu konu edinmiştir. 2012 yılında yayınlanan filmde aksiyon hiç durmadan devam etmektedir. Blu TV’de izleyebileceğiniz en iyi yabancı filmlerden biri olan Argo IMDb’de 7.7 puan almıştır.

TürGerilimDramTarih
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBen
Affleck
OyuncularBen
Affleck
Bryan
Cranston
John
Goodman

14. Drive 

Blu TV Yabancı Filmler

Sinema dünyasının en iyi aksiyon filmleri türünde bir yapım olan Drive, gündüzleri Hollywood’da araba kullanan geceleri ise arabasıyla soygunlara katılan bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Suç dünyasına bir hayli yakın olan genç adam yan komşusu İren’in hapisteki kocasına yardım etmeye çalışınca işler çığrından çıkar ve mafyanın peşine düştüğünü fark eder. Artık tek yapması gereken İren’i ve çocuğunu da alıp sürmektir. Başrolünde Ryan Gosling, Carey Mulligan ve Bryan Cranston’un rol aldığı aksiyon ve gerilim dolu film Blu TV abonelerine sunulmuştur.

TürAksiyonGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenNicolas
Winding Refn
OyuncularRyan
Gosling
Carey
Mulligan
Bryan
Cranston

15. A Prophet

Blu TV Yabancı Filmler

Henüz 19 yaşında olan genç Malik işlediği suçlar sebebiyle altı yıllık bir hapis cezası alır ve bu cezayı çekmek üzere Fransa’da bir hapishaneye gönderilir. Hayatını boş işler peşinde koşmakla geçiren Malik’in okuma yazması dahi yoktur. Hapisteki suçlulara nazaran da bir hayli zayıf olan Malik yeni geldiği için birçok görevi yerine getirmek zorundadır. Zamanla kendini etrafına tanıtan Malik’in amacı kendi planlarını işletebilmektir.  2009 yılına damga vuran A prophet filmi muhteşem senaryosunun yanı sıra oyunculuk performanslarıyla da uzun yıllar adından söz ettirdi.

TürPolisiyeDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJacques
Audiard
OyuncularTahar
Rahim
Niels
Arestrup
Adel
Bencherif

16. Edge of Tomorrow

Blu TV Yabancı Filmler

Tom Cruise, Emily Blunt ve Bill Paxton’un başrollerini paylaştığı aksiyon, bilim kurgu ve savaş filmleri türünde bir yapım olan Edge of Tomorrow yakın gelecekte olması beklenen uzaylı istilasını konu edinmiştir. Mimics adlı uzaylı keşif birliğinin dünyaya saldırmasıyla top yekün bir savaşa giren dünya bu gelişmiş ordu karşısında gün gün erimektedir. Bu sırada subay Bill Cage’de bir yanlış anlaşılma sonucu Mimics’e karşı savaşmak için en ön saflara gönderilir. Ancak Bill’in hiç savaş tecrübesi yoktur. İlk karşılaşmada bir düşman öldürmeyi başaran Bill birkaç saniye sonra öldürülür. Ancak genç adam cepheye geldiği ilk güne biranda geri döner. Şans eseri kendisini bir döngünün içerisinde bulan Bill’in tek amacı bu savaşı kazanmaktır.

TürSavaşPolisiyeAksiyon
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

17. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Blu TV Yabancı Filmler

Harry Potter serisini tüm filmleriyle beraber yabancı filmler listesinde yer veren Blu TV abonelerine gelmiş geçmiş en iyi ölümsüz yapımları da sunmaktadır. Mutlaka izlemeniz gereken bu fantastik filmin hikayesi ise genç Harry Potter’ın karanlıklar Lordu Voldemort’a karşı olan savaşını anlatmaktadır.

TürFantastikMacera
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Emma
Watson

18. Underground 

Blu TV Yabancı Filmler

Sinema dünyasının unutulmaz filmlerinden biri olan Underground savaş yılalrı sırasında Belgrad’da yaşanan olayları gözler önüne sermektedir. Filmde Marko adında komünist bir adam silah üretip satmaktadır. Yaptığı bir plan üzerine çevresindeki insanları kandırarak yer altında silah üretmelerini ve savaş kazanıldığında yeryüzüne çıkmalarını söyler. Her güne yeni bir umutla uyanan ve azimle çalışan insanlar savaş bitmesine rağmen Marko’nun onları kandırması sebebiyle yer altında kalmaya devam ederler.

TürDramKomediSavaş
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenEmir
Kusturica
OyuncularPredrag
'Miki' Manojlovic
Lazar
Ristovski
Slavko
Stimac

19. Citizenfour

Blu TV Yabancı Filmler

Devlet düzeyinde yaşanan gerçek olaylardan esinlenerek senaryolaştırılan filmde CIA’in başarılı analistlerinden Edward Snowden’ın hikayesi anlatılmaktadır. Snowden, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın vatandaşların özel hayatlarının gizliliğini ihlal ettiğini öğrendiğinde bu skandalı insanlara duyurması gerektiğini düşünür. Plan gereğince belgeselci gazeteci Laura ve gazeteci Glenn ile Citizenfour takma adını kullanarak gizli bir buluşma gerçekleştirir. Belgesel niteliğindeki bu filmi Blu TV ayrıcalığıyla izleyebilirsiniz.

TürBelgesel
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenLaura
Poitras
OyuncularEdward
Snowden
Glenn
Greenwald
Laura
Poitras

20. 2001: A Space Odyssey Uzay Yolu Macerası

Blu TV Yabancı Filmler

Bilim Kurgu türünün başta gelen yönetmenlerinden Stanley Kübrick imzalı unutulmaz film bir uzay macerasını konu edinmektedir. 1968 yılında vizyona giren ve 2000’li yıllarda yaşanılacağı düşünülen birtakım olayları anlatan unutulmaz filmin oyuncu kadrosunda ise Keir Dullea, Gary Lockwood ve William Sylvester rol almıştır.

TürBilim Kurgu
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1968
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularKeir
Dullea
Gary
Lockwood
William
Sylvester

21. The Green Mile

Blu TV Yabancı Filmler

Ünlü yönetmen Frank Darabont imzalı The Green Mile filmi, bir hapishane görevlisi ile idama mahkum edilen bir suçlunun hikayesini anlatıyor. Şimdiye kadar yüzlerce idam mahkumunu ölüme götüren hapishane görevlisi bir gün Jon Coffey isimli korkutucu bir görünüme sahip ancak içi yumuşacık bir mahkumla karşılaşır. İkili arasındaki muhabbet dram ve göz yaşı dolu sahneleri ortaya çıkaracaktır. Başrolünde Tom Hanks, Michael Duncan ve David Morse’nin yer aldığı The Green Mile Blu TV’de yayınlanan en iyi filmlerden biridir.

TürPolisiyeDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTom
Hanks
Michael
Clarke Duncan
David
Morse

22. Inception

Blu TV Yabancı Filmler

Bilim kurgunun öncü yönetmenlerinden Christopher Nolan imzalı Inception filmi eşsiz senaryosuyla sinema dünyasına damgasını vurmuştur. Rüya içerisinde rüya sayesinde insanların bilinç altına sızarak hırsızlık yapan Dom Cobb ve ekibinin hikayesinin anlatıldığı filmin başrolünde Leonardo Di Caprio’yu üstün oyunculuk performansı ile izliyoruz. Gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu filmlerinden biri olan Inception’u Blu TV’de izleyebilirsiniz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page

23. Forrest Gump

Blu TV Yabancı Filmler

Düşük IQ’ya sahip ancak hayat dolu bir adam olan Forest Gump’un dram ve komedi dolu hikayesinin anlatıldığı unutulmaz filmde Gump’un hayatını tesadüf eseri yaşadığını görmekteyiz. Bir kaza eseri Elvis Presley, J.F. Kennedy ve Nixon gibi isimlerle tanışan Gump yine tesadüf eseri Vietnam Savaşına katılır. Başrolünde Tom Hanks’ın rol aldığı Forrest Gump filmi Blu TV’de izleyebileceğiniz en iyi yabancı yapımların başında gelmektedir. Ailecek izlenebilecek filmler listesinde yer alan efsaneleşmiş yapımı kesinlikle izleme listenize dahil etmenizi öneririz.

TürDramKomediRomantik
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

24. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 

Blu TV Yabancı Filmler

Sinema dünyasının en fantastik maceralarının konu edildiği unutulmaz film serisi Yüzüklerin Efendisi tüm bölümleriyle birlikte Blu TV üzerinden filmseverlere sunulmaktadır. Listemizde yer alan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filminin konusu ise yüzyıllar sonra ortaya çıkan ve varlığı kan ve dehşetten başjka bir şey getirmeyen bir yüzüğün yok edilmesini anlatmaktadır.

TürFantastikMacera
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularElijah
Wood
Sean
Astin
Ian
McKellen

25. The Godfather

Blu TV Yabancı Filmler

Unutulmaz sahneleriyle sinema dünyasının en önemli yapımlarından biri olan The Godfather filmi, 1950’li yıllarda Amerika’da faaliyet gösteren İtalyan bir mafya ailesinin hikayesini bizlere sunuyor.  Bir suikast girişimi sonrasında ailenin yönetimini artık oğullarına devreden Don Carleone köşesine çekilmişken oğulları dünyayı kasıp kavurmaya devam edecektir. Sinema dünyasının en çok ödül alan filmlerinden biri olan The Godfather’ı Blu TV’de izleyebilirsiniz.

TürPolisiyeDram
IMDb9,2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenFrancis
Ford Coppola
OyuncularMarlon
Brando
Al
Pacino
James
Caan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.