Bloodhound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Bloodhound köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Bloodhound köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Bloodhound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bloodhound Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bloodhound köpeği, ilk olarak 12. Yüzyılda Fransa’da görülmüş eski bir türdür. Bu tür gururlu görünümü ve güçlü, dayanıklı vücut yapısı ile 14. Yüzyılda bir çok ödüle layık görülmüştür. Başarılı bir av köpeği olan Bloodhound, yüzyıllarca engebeli arazilerde görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Efsanelere göre düşman olanları takip ettiği ve kovaladığı söylenmektedir. Yok olma tehlikesine gelen bu tür ırk meraklıları tarafından yeniden geliştirilerek günümüze kadar ulaştırılmıştır.

Koku yeteneği son derece gelişmiş Bloodhound köpeği yıllardır arama kurtarma ekiplerinde görev alan bir türdür. Özellikle doğal afetler, kazalar yada enkaz yığınları arasında insan kurtarmada oldukça başarılıdır. Eski bir tazı cinsi olan Bloodhound köpeği tüm bu özelliklerinin yanı sıra insanlara karşı sevecen, nazik ve iyi huylu olduğu bilinmektedir. Ayrıca sahibine karşı son derece sadık ve itaatkar oluşu popülerliğinin hızla artmasına sebep olmuştur. Muhteşem görünüme sahip bu dostumuz büyük köpek ırkları arasında yer alan pahalı bir türdür. Ancak günümüzde köpek severler aile hayatına uygun şekilde eğitim ve sosyalleştirme ile Bloodhound beslemektedir.

bloodhound1.jpg


Bloodhound Köpek Kişiliği

Bloodhound köpeği doğası gereği şefkatli olarak bilinmektedir nadiren diğer köpeklere ve insanlara karşı saldırganlık göstermektedir. Ayrıca oldukça duyarlı, nazik ve yumuşak kişiliği ile mükemmel aile hayvan olma özelliğine sahiptir. doğası gereği hassas olduğu bilinen Bloodhound köpeği kendisine sert davranılması durumunda eğitime ve komutlara yanıt vermemektedir genel olarak inatçı tavırlar sergiledi görülmektedir her daim sevimli olarak bilinen yüksek sesle sahip olmasından dolayı apartman ortamına uygun değildir. Ayrıca ilk kez köpek besleyecekler için yanlış bir seçim olacaktır.

bloodhound3.jpg


Bloodhound Köpeği Sağlık Durumu

Bloodhound köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 7 ile 8 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Bloodhound köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Bloodhound köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

bloodhound5.jpg


Bloodhound Köpek Bakımı

Diğer köpek türlerinde olduğu gibi Bloodhound köpeği içinde cildin en iyi durumda olması için her daim düzenli bakım yapılması gerekmektedir. Özellikle tüylerinin düzenli olarak taranması ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olacaktır. Nadiren de olsa banyo yaptırmanız gerekebilir. Beraberinde Bloodhound köpeği köpeğinin temiz ortamda yaşaması için özen göstermeniz gerekmektedir. Zehirli otların bahçeden toplanması önemlidir. Aylık olarak tırnak kesimi ve tüy bakımı için köpek kuaföründen yardım alabilirsiniz. Ağız enfeksiyonlarına karşı düzenli fırçalama iyi gelecektir.

bloodhound.jpg


Bloodhound Köpek Görünümü

Saygın ve asil ifadeye sahip Bloodhound köpeği oldukça büyük boyutlarda etkileyici bir görünüme sahiptir. Genellikle ifadeleri üzgün bir bakış sergilemektedir Ayrıca bakışlarında güçlü ve kendine güvenen bir izlenim sergilemektedir. bu türün büyük kafası neredeyse yere ulaşan uzun kulakları oldukça dikkat çekicidir. Yüzü ve vücudundaki kıvrımları oldukça gevşek bir deri ile kaplıdır. genel olarak kırışık bir görünüme sahip Bloodhound köpeğinin gözler orta büyüklükte koyu kahverengi ya da Ela tonlarındadır. Türün kabul edilen palto renkleri siyah-tan, kırmızı, kahverengi-tan, kahverengi olarak belirtilmektedir beraberinde bazı Bloodhound köpeklerinin tüylerinin uç kısımları beyaz olabilmektedir. Erkek türleri ortalama 55 kg iken dişiler 50 kg ağırlığına sahiptir. Boyutları ise erkeklerde 75 cm, dişilerde 65 cm olarak görülmektedir.

bloodhound6.jpg


Bloodhound Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Büyük boyutlara sahip olmasına rağmen son derece yufka yürekli olan Bloodhound köpeği çocuklara karşı oldukça iyi hareketler sergilemektedir. Her daim tehlikelere karşı koruduğu söylenmektedir. Beraberinde büyük olmasından dolayı daha küçük çocuklara istemeden zarar verebilmektedir. Beraberinde diğer evcil hayvanlarla da iyi geçindiği söylenen Bloodhound köpeğinin yavruluktan itibaren evcillerle tanıştırılması önerilmektedir. Bu durumda köpek ve kedilerle oldukça sıkı bir dostluk kurduğu görülmektedir.

Bloodhound


Bloodhound Cinsi Köpek Özellikleri

  • Son derece sadık, kibar ve şefkatlidir.
  • Diğer köpekler ile iyi anlaşmaktadır.
  • Çocuklara karşı her daim nazik ve koruyucudur.
  • Zeki ve akıllı yapısı eğitime açıktır.
  • Yalnız kalmaktan şikayetçi değildir.
  • Enerjik olmasından dolayı düzenli egzersiz ihtiyacı vardır.
  • Sıkılgan yapısı yıkıcı ve zarar verici bir hal alabilmektedir.
  • İyi bir bekçi köpeği değildir. Ancak avcılık yeteneği gelişmiştir.
  • Eğer bir Bloodhound köpeği sahiplenmeye karar verdiyseniz ırkın kalıtsal hastalıklara sahip olmayan güvenilir pet shop mağazasından almanız gerekmektedir. Beraberinde kaliteli köpek maması, düzenli kontrol ve egzersiz şarttır. Ayrıca apartman hayatına uygun değildir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.