Bitter Çikolatalı Poğaça Tarifi

Çikolata seven okurlarımıza, harika bir lezzet sunuyoruz. Poğaçanın çikolata ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan bitter çikolatalı poğaça, damağınızda enfes bir tat bırakacak. Bu lezzet şölenini sizlerde yapmak isterseniz, işte size tarifi…
Bitter Çikolatalı Poğaça Tarifi

Bitter Çikolatalı Poğaça Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 3 Bardak Süt
  • 250 Gram Margarin
  • 3 çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 1 çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Adet Yaş Maya
  • 1 Paket Bitter Çikolata
  • Un



Bitter Çikolatalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Bitter çikolata poğaçanın yapımı, klasik poğaça yapımlarından farklı değildir. Oluşturulan poğaçaları fırının içerisine koymadan bitter çikolatayı poğaçanın içerisine ekleyin ve daha sonra pişirin. Hazırlanma aşaması 10 dakika sürerken, pişirme aşaması ise en fazla 20-25 dakika sürmektedir. Siz de bu enfes lezzeti sofranızda sunmak isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Bitter Çikolatalı Poğaça ve Adım Adım Hazırlanışı

Bitter çikolatalı poğaçanın yapımına başladığınızda ilk olarak unu ve mayayı güzelce karıştırın. Ardından da yumuşatılmış margarin ve 3 bardak sütü ekleyip, güzelce karıştırmaya devam edin. Sonrasında elde edilen karışıma toz şekeri ve tuzu ilave edin. Bu aşamadan sonra yumuşak bir hamur oluşturacağınız için kıvamına kavuşacak kadar un ekleyin ve iyice yoğurun. Daha sonra hamuru mayalanması için yarım saat boyunca üzerini bir bezle örterek dinlendirin. Dinlenen hamura küçük poğaça şeklini verin. Bitter çikolatayı arasına sürerek kapatın. Bütün poğaçalarınızı hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış fırına verin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.