Bitlis'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bitlis doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla keşfedilmesi gereken Doğu Anadolu merkezlerimizden birisidir. Yazımızda Bitlis ilinin gezilip görülmesi gereken yerlerini tanıtacağız.
Bitlis'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Süphan Dağı

Ülkemizin en yüksek dağlarından biri olan Süphan Dağı dağcıların önemli mekanlarından biridir. Her sene binlerce turist bu eşsiz doğal güzelliğe tırmanmanın keyfini çıkarıyor. Eğer macera sever bir yapıya sahipseniz Bitlis’te Süphan Dağı’na tırmanmayı deneyin.

suphan-dagi.jpg

 

Nemrut Krater Gölü

Ülkemizin en büyük dünyanın ise en büyük ikinci krater gölü olması açısından önemlidir. Tam 2400 m rakımda bulunmaktadır. Bitlis’e tam 25 km mesafede bulunmaktadır. Bölgede görülmesi gereken doğal güzelliklerin başında gelmektedir.

nemrut-krater-golu-001.jpg

 

Abdurrahman Gazi Türbesi

Halife Hz. Osman zamanında Müslümanların Anadolu’ya yaptığı seferler esnasında şehit düşen Abdurrahman Gazi adlı bir asker adına yaptırılmış bir türbedir. Ahlat ilçesinde bulunan bu türbeye her yıl birçok ziyaretçi uğramaktadır. Siz de Bitlis gezinizde bu türbeye zaman ayırmayı esirgemeyin.

abdurrahman-gazi-turbesi.jpg

 

Kureyşi Camii

Bitlis’te birçok tarihi eser niteliğinde ibadethane bulunmaktadır. Bitlis merkezde bulunduğundan kolayca bulabilirsiniz. Kureyşi Camii günümüze gelene kadar birçok restorasyon süreci yaşamıştır. Bu tarih kokan camiyi kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

kureysi-camii.jpg

 

Ahlat Mezarlığı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan bu büyük mezarlık Selçuklulara ait bir kabristanlıktır. Dünyada Müslümanlara ait en büyük mezarlık olarak bilinmektedir. Mezarlığın kapladığı alan yaklaşık 10 bin metrekarelik bir sahadır. Bölgede 8 bin adet mezar taşı yer almaktadır. Bitlis’e gelen herkesin ecdadımızın yattığı bu kutsal yeri ziyaret etmesi gerekmektedir.

ahlat-mezarligi.jpg

 

Ahlat Müzesi

Bitlis iline bağlı Ahlat’ta bulunan bu müze bölgedeki tek müzedir. Ahlat Müzesi’nde Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlılar'a ait birçok eser ziyaretçilere sunulmaktadır. Bölgenin tarihini en iyi burada öğrenebilirsiniz. Bu açıdan Ahlat’taysanız kesinlikle müze ziyaretini es geçmeyin.

Adres: Tatvan Yolu üzeri Ahlat/Bitlis

Telefon: (0434) 412 40 26

ahlat-muzesi.jpg

 

Bitlis Kalesi

Bitlis’in merkezinde bulunan bu tarihi yapı sarp bir yamacın üzerine konuşlandırılmıştır. Bölgenin sembolü olarak kabul edilen bu eser MÖ inşa edilmiştir. Aradan asırlar geçmesine rağmen hala mimari özelliklerini koruyan Bitlis Kalesi heybetiyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bitlis’e giden herkesin bu muhteşem yapıyı görmesi lazım. 

bitlis-kalesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum