Bitlis'in Meşhur Lezzetleri

Bu yazımızda Doğu Anadolu Bölgemizin güzide merkezlerinden biri olan Bitlis'e özgü lezzetleri sizlere sunuyoruz.
Bitlis'in Meşhur Lezzetleri

Lahanalı Muşki Çorbası

Bitlis halkının en beğendiği çorbadır. Lahana, patates, kuzu eti, tereyağı ve baharatlardan elde edilen bir yemektir. Yöreyle özdeşleşen bu çorbayı kesinlikle deneyin.

lahanali-muski-corbasi.jpg

 

Domates Şilesi

Çorbaya benzer bir yemek türüdür. Yapımı gayet kolaydır. Bu yüzden yöre insanının vazgeçilmezleri arasında yer almayı başarmış bir lezzettir. Sadece domates, tereyağı ve bulgurdan yapılır. Farklı bir lezzetle tanışmak isteyenler kesinlikle denemeli.

domates-silesi.jpg

 

Bitlis Köftesi

Etli yemekler Doğu Anadolu Bölgemizin mutfağının en önemli parçalarıdır. Bitlis Köftesi son derece enfes bir tattır. Elbette bu lezzeti yakalamak için yapılış inceliklerini de bilmek gerek. Eğer Bitlis’te misafirseniz bu yemeğin size sunulacağından emin olabilirsiniz çünkü bölgenin en sevilen ve özel günlerin en ünlü lezzetlerinden biridir.

bitlis-koftesi.jpg

 

Ciğer Taplaması

Bitlis mutfağında sakatattan yapılan yemekler de önemli bir yere sahiptir. Ciğer taplaması olarak bilinen yöreye özgü bu yemek koyun ciğeri, bulgur ve çeşitli baharatlar sayesinde hazırlanır. Koyun ciğerinin satır kıyması şekline ya da normal kıyma şekline getirilmesiyle yapılan bir yemektir.

ciger-taplamasi.jpg

 

Has Dolması

Has dolması bir çeşit etli dolmadır. Yapımında lahana, kıyma, pirinç, soğan, sumak gibi ürünler kullanılır. Son derece nefis bir lezzettir. Bitlis yöresinin en çok tercih edilen dolması diyebiliriz. Has dolmasını denemenizi tavsiye ederiz.

has-dolmasi.jpg

 

Teter

Doğu insanımızın meşhur tandır ekmeği ile ortaya çıkardığı bu lezzet yapımının kolaylığı ve leziz tadı sayesinde çok tutulur. Tandır ekmeğinin belirli boyutlarda kesilerek pekmez ve tereyağı ilave edilmesi ile yapılan bir tatlıdır. Yöreye özgü bu tatlıyı mutlaka tadın.

teter.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.