Diş Nasıl Beyazlar? Dişleri Beyazlatan 10 Bitkisel Yöntem

Güzelliğimizi tamamlayan dişlerimizin beyaz olmasını isteriz. Bu içeriğimizde dişlerimizi beyazlatan bitkisel yöntemleri detaylıca inceledik.
Diş Nasıl Beyazlar? Dişleri Beyazlatan 10 Bitkisel Yöntem

Diş Beyazlatma İle İlgili Bilgiler ve Bitkisel Çözümler

Bembeyaz dişlere sahip olmak için çok yüksek miktarda paralar vermenize gerek yok. Evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri sayesinde sizlerde sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Diş bakımının aksatılmaması durumunda dişlerinizi her daim güçlü ve beyaz kalacağını göreceksiniz.

Dişlerinizi beyazlatacak bitkisel yöntemler fesleğen, ada çayı yaprağı, zerdeçal, portakal kabuğu, karbonat ve limon, muz kabuğu, karbonat ve elma sirkesi, çilek ezmesi, karbonat ve Hindistan cevizi yağıdır. Bu yöntemleri kullanarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

En İyi Diş Beyazlatan Bitkisel Yöntemler Listesi

SıraYöntemEtkisi
1FesleğenLekeleri Beyazlatır
2Ada Çayı YaprağıLekeleri Önler
3ZerdeçalDişleri Beyazlatır
4Portakal KabuğuSararmış Dişleri Beyazlatır
5Karbonat ve LimonDişleri Beyazlatır
6Karbonat ve Hindistan Cevizi YağıLekeleri Beyazlatır
7Karbonat ve Elma SirkesiSararmış Dişleri Beyazlatır
8Muz KabuğuDiş Artıklarını Temizler
9Çilek EzmesiLekeleri Beyazlatır
10Tuz ve SirkeDişleri Beyazlatır

İşte diş beyazlatmak amacıyla kullanılan bitkisel yöntemler…

1. Fesleğen İle Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan fesleğen, oldukça faydalı bir bitkidir. Sağlığın birçok alanında fayda sağlamakla birlikte ağız ve diş sağlığına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Diş eti kanamasına karşı oldukça etkili olan fesleğen, diş beyazlatma konusunda da oldukça etkilidir.

Kurutulmuş fesleğen yapraklarını ezerek toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozla dişlerinizi fırçalayabileceğiniz gibi ovalayarak da kullanabilirsiniz. Fesleğeni günlük olarak kullandığınız diş macununa ekleyerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ancak bu işlemi ayda en fazla iki kere uygulamanızı öneririz.

Bir başka kullanım şekli ise fesleğen yapraklarından elde ettiğiniz macundur. 7-8 adet taze fesleğen yaprağını macun kıvamına gelene kadar ezin. Macun kıvamını elde ettikten sonra 2 çay kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu tozu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu dişlerinize sürün ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Bekleme sürecinin ardından ağzınızı suyla çalkalayınız. Bu portakal kabuğu tozuna alternatif olarak hardal yağı da kullanabilirsiniz.

2. Ada Çayı Yaprağı İle Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

En kolay ve en etkili bitkisel diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan ada çayı yaprağı, dişlerinizin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağlar. Hazırladığınız ada çayı ile gargara yapabileceğiniz gibi elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını dişlerinize sürebilirsiniz. Ayrıca elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını diş macununuza ekleyerek dişlerinizi bu şekilde de fırçalayabilirsiniz. Oldukça zahmetsiz bitkisel yöntemlerden biri olan ada çayı ile kısa sürede dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

3. Zerdeçal ile Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Şifa kaynağı olarak nitelendirilen zerdeçal, diş beyazlatma konusunda oldukça etkilidir. Mikroplara ve iltihaba karşı oldukça etkili olan zerdeçal, ağız ve diş sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Zerdeçal ile dişlerinizin beyazlamasını sağlayabileceğiniz gibi diş etlerinizin güçlenmesine de yardımcı olabilirsiniz.

Yarım yemek kaşığı zerdeçal tozuna az miktarda su ekleyerek macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu diş fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalayınız. Macunun etkisini daha fazla arttırmak için içine 1-2 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Zerdeçal diş beyazlatma konusunda mucizeler yaratan bir etkiye sahiptir. Ancak uygulama esnasında zerdeçalı etrafa sıçratmamaya özen gösteriniz. Aksi halde zerdeçal değdiği her yere renk verecektir.

4. Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş sararmasına karşı yaygın olarak kullanılan yöntemlerden bir diğeri portakal kabuğudur. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olan portakal kabuğu aynı zamanda nefesi tazeler ve ağız kokusunu giderir. Sararmış dişlerin beyazlaması için her gece yatmadan önce portakal kabuğunun iç kısmı ile dişlerinizi fırçalayınız. Portakal kabuğunun içeriğindeki C vitamini ve kalsiyum ağzın mikroplardan arınmasını sağlar. Ancak etkili sonuç alabilmek adına bu işlemin düzenli olarak uygulanması önerilmektedir.

5. Karbonat ve Limonla Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bilindiği üzere karbonatta diş beyazlatma özelliği yer almaktadır. Karbonatın beyazlatma etkisini güçlendirmek için kabın içerisine karbonatı koyup biraz limon sıkabilirsiniz. İhtiyacınız kadar olan karışımı diş fırçanıza sürün ve hafif şekilde dişini fırçalayın. Sürekli olarak kullandığınızda evde dahi dişlerinizi beyazlatacağınızı görebilirsiniz. Ancak bu uygulama esnasında kürü diş etlerinizden olabildiğince uzak tutmaya çalışın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonram da bol su ile ağzınızı iyice çalkalayınız.

6. Karbonat ve Hindistan Cevizi ile Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişe beyazlatma yöntemleri arasında en kullanılan karışımlardan bir tanesi de karbonat ve Hindistan cevizi yağıdır. Evde dişe beyazlatma isteyen okurlarımız 1 çay kaşığı karbonat koyup, üzerine yarım çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyebilir. Bu iki malzemeyi macun gibi olana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında karışımdan yeteri kadar diş fırçasına sürüp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

7. Karbonat ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde diş beyazlatma için kullanacağınız ana malzeme olan karbonatın yanına bir de elma sirkesi eklediğinizde, dişlerinizin kısa süre içerisinde beyazladığını fark edeceksiniz. Karbonatla elma sirkesini macun olana kadar karıştırın. Sonrasında dişlerinizi fırçalayın.

8. Muz Kabuğu İle Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri arasında gösterilen muz kabuğu, son yıllarda diş bakımında da oldukça fazlaca kullanılmaktadır. Muz, diş etini yeniden güçlendiren ve canlandıran bir yapıdadır. Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Bu sayede evde kolayca dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

9. Çilek Ezmesi İle Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Herkesin çok sevdiği meyvelerden bir tanesi olan çileğin evde diş beyazlatma yollarından bir tanesi olduğunu çok kişi bilmez. 2-3 adet çileği bir kap içerisinde macun haline getirin ve dişlerinizi fırça yardımıyla uygulayın. Diş beyazlatma teknikleri arasında gösterilen çilek yönetimini her hafta mutlaka deneyin.

10. Tuz ve Sirke ile Diş Beyazlatma

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerinizi beyazlatabileceğiniz bir diğer yöntem ise tuz ve sirke uygulamasıdır. Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi iyice karıştırın. Karışım macun haline geldikten sonra dişlerinizi bu macunla fırçalayın. Düzenli olarak bu diş macunuyla dişlerinizi fırçalamanız halinde dişlerinizin kısa sürede beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu karışımın diş etlerinizi de koruyacağını belirtelim.

En İyi Beyazlatıcı Diş Macunu Listesi

SıraMarkaEtkineoldu Puanı
1Sensodyne Onarım ve KorumaBeyazlatıcı10/9.9
2 Marvis Smokers Whitening MintLeke Karşıtı10/10
3Rocs Sensation WhiteningPlak Karşıtı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Beyazlatıcı
Diş Macunu Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Beyazlatıcı Diş Macunu Tavsiyeleri

Dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız ilk olarak günlük bakımınızı doğru ürünlerle yapmalısınız. Diş beyazlatıcı macunlar dişlerinizi beyazlatmak için kullanabileceğiniz en iyi yöntemlerdendir.

1. Sensodyne Onarım ve Koruma Beyazlatıcı Diş Macunu

En İyi Beyazlatıcı Diş Macunu Önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Sensodyne
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diş beyazlatmak amacıyla özel olarak üretilen ve diş minesine zarar vermeyen Sensodyne diş macunu, ilk kullanımdan itibaren daha ferah, temiz ve beyaz dişlere sahip olmanızı sağlıyor. Hassas diş etine sahip olanların kullanımına uygun olan bu ürün özel formülü sayesinde diş etlerine zarar vermiyor.

2. Marvis Smokers Whitening Mint

En İyi Beyazlatıcı Diş Macunu Önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Marvis
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Özellikle sigara içenlerin kullanması tavsiye edilen Marvis Smokers Whitening Mint diş macunu ön dişlerdeki lekeleri ve sarılığı kısa sürede ortadan kaldırıyor. Ayrıca yemek ve kahve lekeleri, kalıntıları bu diş macunu sayesinde kısa sürede yok edilebiliyor. Nane yapraklı formüle sahip olan Marvis Smokers aynı zamanda ağzınızda ferah bir koku bırakıyor.

3. Rocs Sensation Whitening

En İyi Beyazlatıcı Diş Macunu Önerileri

Amazon
Fiyatını Gör
Rocs
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ekstra granüllü formülü ile dikkat çeken Rocs Sensation Whitening, ilk kullanımdan itibaren dişlerin üzerinde mükemmel bir beyazlık bırakıyor. Bromelin enzimi sayesinde plakları söküp atan bu diş macunu sayesinde kısa sürede ağız ve diş sağlığınızı toparlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Evde Diş Beyazlatma YöntemleriDişleri Beyazlatan Macun, Bant ve Kalem

Diş beyazlatma (bleaching) nedir?

Diş beyazlatma yani bleaching (ağartma) etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Bu yöntemde Hidrojen Peroksit etken maddesi kullanılarak diş rengi açılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre diş beyazlatma yönteminin dişlere zarar vermediği görülmüştür fakat yapılan bazı yanlış işlemler dişlerin ve diş etlerinin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle kişilerin diş doktoruna danışarak yaptırması gerekmektedir. 

Diş beyazlatma tedavisini kimler yaptırabilir?

Diş beyazlatma tedavisinin net bir yaşı yoktur ancak yine de 16-17 yaşından küçük çocukların diş beyazlatma tedavisini uygulamamasını öneririz. Bu yaştaki çocukların dişte bulunan sinirleri oldukça hassas durumdadır. Ayrıca hamile olan kadınların da diş beyazlatma tedavisini ertelemesi gerekmektedir.

Diş beyazlatma hangi bitki iyi gelir?

Diş beyazlatmak için kullanabileceğiniz bitkiler ada çayı, fesleğen ve zerdeçaldır. Bu bitkileri kullanarak dişlerinizi kısa süre içerisinde bembeyaz yapıya kavuşturabilirsiniz.

Doğal diş beyazlatma yöntemleri nasıl yapılır?

En çok tercih edilen doğal diş beyazlatma yöntemi limon ve karbonat karışımıdır. Karbonatla limonu karıştırıp macun haline getirin. Bu macunu diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı bol suyla temizleyin. Bu yöntemi kullanarak dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz.

Sararmış dişler nasıl beyazlatılır?

1 yemek kaşığı karbonatı 2 yemek kaşığı hidrojen peroksit ile karıştırın. Macun haline getirdiğiniz bu karışımla dişlerinizi fırçaladığınız takdirde sararmış dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Dişteki sarı lekeler nasıl temizlenir?

Dişlerinizdeki sarı lekeleri gidermek için 1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntem sayesinde dişlerinizdeki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Kullanıcı Yorumları

👤 karbonat işe yarıyor. karbonat limon diş etlerini zedeliyor ayda bir olur ama haftada 1-2 olmaz.karbonat ile fırçaladıktan sonra özellikle sensodyne yada bildiğiniz diş eti rahatsızlıklarına iyi gelen bir diş macunu ile fırçalamak iyi olur. Samet M.

👤 Ben karbonat sirke karışımı yapıyorum haftada bir iki falan.dislerimin beyazlığı ve gülüşümle alakalı hep övgüler alırım söylemesi ayıp ???? M*** Ç****

👤 karbonat dısın ana yapısını zarar verdıgı ıcın sadece ayda bır kere kullanılbılır. Ahmet K

👤 Doğal diş beyazlatma yöntemlerini bende denedim. gözle görülür fayda sağlıyor ancak karbonat ve limon diş etlerimi acıtıyor. bunun yerine diğer yöntemler denenebilir. Tarık Y.

👤 Bir süredir diş beyazlatma ile ilgili araştırma yapıyordum. bununla ilgili birçok yöntem var ancak çok pahalı bende en iyisi doğal yöntemler dedim ve başta karbonat kürleri olmak üzere uzun zaman aralıklarında denedim dişlerim en az 3 kat beyazladı ancak artık karbonat kullanmıyorum çünkü asitli olması sebebiyle diş etlerimi yakıyor. Beyza K.

Diş beyazlatıcı doğal yöntemler hakkında görüşlerinizi yorumlar kısmından paylaşarak diğer okurlarımıza da yardımcı olabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum