Bitcoin Düşecek mi Çıkacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i dolandırıcılık olarak vurgulayan Jamie Dimon’a karşı en büyük meydan okuma, McAfee güvenlik şirketinin kurucusu John McAfee‘den geldi.
Bitcoin Düşecek mi Çıkacak mı?

John McAfee, Jamie Dimon’un ve onun gibi düşünenlerin aslında aptal olmadığını, onlara saygı duyduğunu belirtse de Bitcoin alanında yaptığı eleştirilerine itirazı olduğunu da ekledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü CNBC’nin “Fast Money” programına konuşan McAfee şunları söyledi: “Bitcoin’i dolandırıcılık olarak adlandırıyorsunuz. Ben bir Bitcoin madencisiyim, Bitcoin’i biz çıkarıyoruz.


Her bir Bitcoin’i oluşturmak bize yaklaşık 1.000$’a mal oluyor. Amerika için dolar üretmek kaça mal oluyor? Hangisi dolandırıcılık? Ne kadar olursa olsun kağıt masrafları hep. Bana ve diğer madencilere ise her Bitcoin başına neredeyse 1.000$ maliyet oluşuyor ve buna işin kanıtı deniyor!”


Webrazzi’deki habere göre, McAfee, madencilerin Bitcoin için çok büyük miktarda süper hesaplama gücü ve ciddi bir elektrik harcadığını yani yatırım yaptığını ve tüm bu yatırımın bir “değer” yaratmasının da doğal olduğunu ekledi.

McAfee: “Bitcoin’in kullanımı oldukça hızlı bir şekilde artıyor ve bu nedenle değerinin de artması oldukça doğal. Tabi ki tüm teknolojiler gibi hızlı yükselişler ve düşüşler olacaktır, tıpkı tüm yeni teknolojilerde olduğu gibi fakat aynı zamanda kesinlikle bir dolandırıcılık değildir.”


John McAfee’nin ünlü Bitcoin destekçilerinden biri olduğu zaten bilinen bir gerçek. Yaz başında Twitter’da çok açık bir iddiada bulunarak 3 yıl içerisinde Bitcoin’in değerinin 500.000$’ı bulacağını iddia etmişti.

john mcafee tweet bitcoin


Bu iddiasını ortaya attığından bu yana Bitcoin’in değerinde meydana gelen artış da onu destekler nitelikte. Şu anda yaşanan düşüş, uzun vadeli değişim ile karşılaştırıldığı zaman aslında uzun vadede hala ciddi bir yükseliş söz konusu.


John McAfee’nin popüler yazılımı dışında son yıllarda medyaya ve yasalara karşı aşırı yorumları da oldukça gündemde. Kendisi popüler bir aktivist olarak tanınıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.