Bitcoin'e Alternatif En Popüler Kripto Paralar

Bitcoin benzeri kripto paralar son dönemde oldukça popüler. Peki Bitcoin alternatifi başka kripto paralar var mıdır varsa da hangileridir?
Bitcoin'e Alternatif En Popüler Kripto Paralar

En Popüler Altcoinler

Son dönemde dillerden düşmeyen bir konu haline gelen kripto paralar ne kadar tartışılsa da değerlerini artırmaya devam ediyorlar. Kuşkusuz bu kripto paralardan en değerlisi ve en çok bilineni olarak başta bitcoin geliyor. Binlerce dolarlık değeriyle bir anda ilgileri üzerine çeken Bitcoin yüksek fiyatı nedeniyle de dudak uçuklatıyor.

Yüksek fiyatlarından dolayı yatırım şanslarını "farklı kripto paralarda " denemek isteyenler ise araştırmalara girişti. Daha az paralar ile kazanmak isteyen kullanıcılar için birden çok alternatif bulunuyor. İşte Bitcoin alternatifi kripto paralar…

Bitcoin Al Sat

Binance


1. Ethereum (EHT)

Popüler Kripto paralar

Bitcoin kimlerin paralara sahip olduğunu gözlerken " Ethereum " bunun tam tersi olarak tamamen kullanıcı işlemleri için bilgisayar programları kullanıyor ve böylece kullanıcıları gizli kalmasını sağlıyor. Bu yönüyle de Bitcoin’den ayrışabiliyor.


2. Litecoin (LTC)

Popüler Kripto paralar

Günümüz piyasasında Bitcoin altınsa "Litecoin" gümüş olarak kabul edilebilir. Bitcoin ile aynı mantıkta çalışan Litecoin sadece onun kadar değerli değil. Litecoin küçük miktarlarda para transferlerinin hızlıca yapılmasını sağlayarak beğeni topluyor.


3. Ripple (XRP)

Popüler Kripto paralar

2012 yılında Bitcoin geliştiricileri tarafından kullanıma açılan "Ripple " birçok banka tarafından ödeme alınan sistem haline gelmiş durumda. Uzmanlara göre ise Bitcoin’in görünen en büyük halefi Ripple.


4. Zcash (Zec) Coin

Popüler Kripto paralar

Dünya üzerinde " sıfır bilgi " kavramını benimseyen ilk kripto paradır. Alıcıların ve transfer edilen her türlü bilgiyi şifreleyip saklayan "Zcash" gizli kalmak isteyen kullanıcılar için son derece alternatif olan bir kripto para yöntemi.


5. Dash Coin

Popüler Kripto paralar

" Çevrimiçi alışverişlerde " müşteriler arasında en kolay yol ile transferi yapılabilen para birimi olarak "Dash" göze çarpıyor. PayPal tarzı bir sistemle çalışan ve benzeri bir işlem sunan kripto para online mağazalar arasında hızla popüler oluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.