Bisikletle Afrika'yı Gezen, Çölleri Aşan Çılgın Türk: Hasan Söylemez!

Daha önce Türkiye'de 10 bin km yol yaparak her yerine giden, gazeteci Hasan Söylemez, bir bisiklet ile Afrika kıtasındaki 6 ada ülkesi dahil toplamda 54 ülkeyi dolaşmak için yola çıktı.
Bisikletle Afrika'yı Gezen, Çölleri Aşan Çılgın Türk: Hasan Söylemez!

Daha önce Türkiye'de 10 bin km yol yaparak ülkenin her yerini karış karış gezen, yoldayken de yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile yüzlerce insanın kalbine dokunan gazeteci Hasan Söylemez, bir bisiklet ile Afrika kıtasındaki 6 ada ülkesi dahil toplamda 54 ülkeyi dolaşmak için pedal çeviriyor.

Üniversiteyi bitirdikten sonra yola çıkmaya karar veren Hasan Söylemez, daha önce bir dizi projede çalışmış bir gazeteci. Yanına beş kuruş almadan tüm ülkeyi dolaşan gezgin, birbirinden farklı insanlarla iletişim kurarak hayalini gerçekleştiriyor.

1. Hasan Söylemez 2017 yılının başında bisikletine atladı ve yönünü Afrika’ya çevirdi.

hasan-soylemez-tr.gif


2. Üç sene içerisinde bitirmeyi hedeflediği gezide, Afrika kıtasında yer alan tüm ülkeleri kapsayan bir bisiklet yolculuğuna başladı. Yolculuğunun ana odağında Afrikalı insanlara sormak istediği bir soru yatıyor: “Hayaliniz nedir?” 

hasan-soylez-soru.gif


3. Gezisine Fas’tan başlayan gezgin, aşağıdaki rotayı kullanarak gezisini sonlandırmak istiyor.

hasan-soylemez-harita.gif


4. Çılgın gezgin yolculuğunu, Into The Wild filminde yer alan Alexander Supertramp karakterindeki gibi vahşi yaşama doğru değil, ‘yaşamın içine yolculuk’ şeklinde tanımlıyor.

hasan-soylemez.gif


5. Hasan Söylemez, seneler önce Türkiye’deki tüm şehirleri kapsayan bir bisiklet seyahatini gerçekleştirmişti. Elindeki tüm kredi kartlarını parçaladıktan sonra, kalan son parasını çocuklara dağıtarak beş kuruşsuz çıktığı bu seyahatinde toplamda 10 bin kilometre pedal çevirmişti.

hasan-soylemez-tolcu.gif


6. Söylemez, gidebildiği her yerde gazeteci olduğunu söylemeden insanların içine girerek, onlarla iletişim kurmanın yollarını arıyor.

hayata-yolculuk.gif


7. Şu anda yolculuğuna devam eden maceraperest, tüm Afrika’yı kapsayan, 6 ada ülkesi dahil toplamda 54 ülkelik bir rotada durmak bilmeden pedal çeviriyor.

hasan-soylemz-yol.gif


8. 60 bin kilometreyi kapsayacak bu zorlu yolculuğunu hem Türkçe, hem de İngilizce olarak belgeselleyip “Hayallere Yolculuk” adıyla YouTube kanalından paylaşıyor.

hasan-sooylrmz.gif


9. “Hayata Yolculuk” isminde bir kitabı da bulunan gezginin, Afrika’daki yol deneyimlerini takip etmek için YouTube kanalını takip edebilirsiniz.

hasan-soylemez.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum