Bisikletçilere Özel Akıllı Ceket Tanıtıldı

Bisiklet sürmek dikkat gerektiren tehlikeli bir eylem. Bu tehlikeleri en aza indirmek için Lumenus adında bisikletçilere özel akıllı ceket geliştirildi.
Bisikletçilere Özel Akıllı Ceket Tanıtıldı

Bisiklet kullanışlı bir araç aynı zamanda zevkli bir eylemdir. İki tekerlek üzerinde tam dikkat gerektiren bu eylem zevkli olduğu kadar tehlikelidir.

Bisiklet sürücülerinin en büyük problemi ise karşıdaki sürücü tarafından görülebilmek. Özellikle gece yolculukları sırasında yaşanabilecek bir en ufak dikkatsizlik çok büyük problemler doğurabilir. Özellikle bir yöne doğru dönerken sinyal vermekte zorlanan bisikletçiler için tam bu anlarda dikkat dağınıklığı yaşanabiliyor.

Lumenus

Yeni geliştirilen ve Lumenus adını alan akıllı ceket ise tam olarak bisikletçiler için özel olarak üretilmiş bir ceket. Sinyal sorununu ortadan kaldıran ceket dikkat dağınıklılığının önlenmesini sağlıyor aynı zamanda sürücüye yol gösteriyor.

Piyasada bisikletçilerin sinyal verebilmesi için birçok cihaz bulunuyor. Genellikle gidon üzerine ya da eldiven kısmına konulan bir tuş ile sürücüler sinyal verebiliyor ancak bu da dikkat dağınıklığına neden oluyor ve kazalara yol açabiliyor.

Lumenus adındaki akıllı ceket ise tamamen sizin dikkat dağınıklığınızı engellemeye yönelik çalışıyor. Telefonunuzda bulunan uygulama ile eş zamanlı çalışan ceket sinyallerden doğan kazalara karşı riski en aza indiriyor.

Akıllı telefonunuzdaki uygulamaya bağlanan ceketin aktive olması için öncelikle kullanıcı uygulamaya gideceği rotayı çiziyor. Ardından yolculuk başlıyor. Telefonunuzdaki rotaya göre döneceğiniz yerlerde ceket üzerindeki ışıklar otomatik olarak sinyal vermeye başlıyor. Bu sayede sürücü hiçbir işle uğraşmamış oluyor.

Lumenus

Uygulamadaki rota sayesinde dönüş esnasında sadece sürücünün üzerindeki ceket değil bisikletin arka ve ön kısmında bulunan sinyal lambaları da otomatik olarak yanıyor. Bu sayede karşı taraftan gelen sürücü sizin hangi yöne dönebileceğinizi kolayca kestiriyor.

Ceketin tanıtılan tek prototipi Ekim ayının ortalarına doğru Kickstarter adlı bağış sitesinde geliştirilmek için destekçilere açılacak. Beklediği desteği yakaladıktan sonra ceket için üretime geçilecek ve satışa çıkacak. Üzerinde barındıracağı özelliklere göre Lumenus 100499 dolar arasında bir fiyata sahip olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.