Birol Parlak Kimdir

Birol Parlak, 1 Mart 1990’da Rize’de dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Birol Parlak Kimdir

Birol Parlak Biyografisi

Birol Parlak’ın Kulüp Kariyeri

Birol Parlak, küçük yaşlarda ailesiyle beraber Mersin’e taşındı ve futbola da ilk olarak burada Mersin İdmanyurdu’nda başladı. 2002 yılında başladığı kariyerinde 5 sene boyunca burada mücadele etti ve 2007 yılında as takıma yükseltildi. Mersin İdmanyurdu as takımına yükseldikten sonra 2011 yılına kadar burada mücadele etti ve kariyeri boyunca 23 maça çıktı. 2011 yılında Tepecikspor’a transfer olan Birol Parlak, sezon içerisinde 12 maça çıkıp 2 gol attı ve devre arasında kulübü ile sözleşmesini fesh etti.

2012’nin Şubat ayında ise Tarsus İdman Yurdu takımı ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 2012-13 sezonunda ise Bünyamin Süral yönetimindeki Çamlıdere Şekerspor tarafından takibe alındı ve sezon öncesinde bu kulübe bedelsiz olarak transfer oldu. 2 yıllık sözleşme imzaladı.

birol parlak fethiyespor

Bir sezon forma giydiği takımda 16 maçta yer alıp 1 gol attı ve sezon sonunda transfer döneminde  ilk olarak Fethiyespor'a tranfer olurken, burada geçirdiği bir seozonun sonında ise 250 Bin Euro karşılığında Eskişehirspor'a transfer oldu. İlk sezonunda kırmızı siyahlı ekiple 23 maça çıktı ve teknik ekip tarafından beğeni kazandı. Birol Parlak, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Eskişehirspor’a forması altında devam etmektedir.

Birol Parlak’ın Milli Takım Kariyeri

Birol Parlak, milli takıma ilk kez 2008 yılında Türkiye U-17 kadrosunda davet edildi ancak 2 kere kampa davet edildiği takımda forma giyemedi. 2014 yılında gösterdiği performans sonucunda Fatih Terim’in beğenisini kazandı ve İsveç ile yapılan kampın Türkiye Milli Takımı aday kadrosuna çağırıldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.