Birkan Sokullu Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Elif isimli dizi ile geçen Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Birkan Sokullu Kimdir

Birkan Sokullu Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Maltepe Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema eğitimi aldı. Üniversitede okuduğu yıllarda aynı zamanda mankenlik yaptı. 2003’te katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında üçüncü oldu. 2008’de Elif isimli dizide canlandırdığı Mustafa karakteri ile kamera karşısına geçti. Birkan Sokullu, 2012’de oyuncu Aslı Enver ile evlendi.

2008’de Küçük Kadınlar isimli dizide Ayaz karakterini canlandırdı. Dizi anne ve babalarını kaybeden 5 kız kardeşin yaşdığızorlukları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer ve Elit İşcan yer aldı. Birkan Sokullu daha sonra Küçük Sırlar isimli dizide Demir karakterini canlandırdı. Dizi zengin aile çocuklarının yaşadıkları hayatı ve ilişkilerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sinem Kobal, Burak Özçivit, Kadir Doğulu, Merve Boluğur ve Gonca Vuslateri yer aldı.

Birkan Sokullu 2012’de ise Uçurum isimli dizide Ulaş karakterini canlandırdı. 2013’te ise Fatih Sultan Mehmet’in hayatının anlatıldığı Fatih isimli dizide Şehzade Mustafa karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Dağhan Külegeç ve Seda Akman yer aldı. 2014’te ise Kurt Seyit ve Şura isimli dizide Pedro karakterini canlandırdı. Dizi Rusya’dan İstanbul’a uzanan bir aşk hikayesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2008 - Melekler Korusun (dizi)
  • 2008 - Küçük Kadınlar (dizi)
  • 2008 - Elif (dizi)
  • 2010 - Küçük Sırlar (dizi)
  • 2012 - Ucurum (dizi)
  • 2013 - Fatih (dizi)
  • 2014 - Kurt Seyt & Shura

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.