Birgün Gazetesi Kimin, Sahibi Kimdir?

Türkiye'nin en iyi gazetelerinden birisi olan Birgün gazetesi hakkında merak edilen bazı soruları araştırdık ve cevapladık. İşte Birgün gazetesi hakkında bilgiler;
Birgün Gazetesi Kimin, Sahibi Kimdir?

Birgün Gazetesi Ne Zaman, Nasıl Kuruldu?

Türkiye'de günlük olarak yayımlanan ulusal bir gazete olan Birgün gazetesi 14 Nisan 2004 yılında yayın hayatına başlamıştır. Gazetenin sahibi Birgün Yayıncılık ve İletişim Ticaret A.Ş.'dir. Birgün gazetesinin sermayesi, birçok ortaktan toplanan paralarla oluşturulmuştur. 2013 yılından itibaren özellikle Gezi Eylemleri sonrasında üç kat artan satışıyla 25 bine ulamıştır. 2007 yılında öldürülen Hrant Dink Birgün yazarlarından birisidir. 

Birgün Gazetesi Kimin


Birgün Gazetesi Yazarları

Birgün gazetesinin günümüzdeki yazarlarının arasında Melih Pekdemir, Selin Sayek Böke, Ercan Kesal, Hayri Kozanoğlu, Ayşenur Arslan, İlhan Cihaner, İbrahim Ö. Kaboğlu, Bahadır Boysal, Fikri Sağlar, Güven Gürkan Öztan, Ayça Söylemez ve Kaan Sezyum gibi isimler yer almakta.

Birgün Gazetesi Kimin 


Birgün Gazetesi Yönetim Ekibi ve Siyasi Görüşü

Birgün gazetesi İstanbul merkezlidir. Gazetenin yazı işleri müdürü Barış İnce, haber müdürü İbrahim Varlı, sorumlu müdürü ise İlker Yaşar'dır. Yayıncılık tarihinde 2004 yılında başlayan gazetenin siyasi görüşü Sosyalist'dir. Günlük satış rakamı ise 5000'in üstündedir. 

Birgün Gazetesi Kimin


Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın Kimdir?

Birgün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Aydın Artvin'de dünyaya gelmiştir. Henüz lise yıllarındayken devrimci hareketler içerisinde yer almıştır. İbrahim Aydın hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır. 2004 yılında Birgün gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın, halen aynı görevini sürdürmektedir.

Birgün Gazetesi Kimin


İbrahim Aydın Danışma Partisi Konuşması

İbrahim Aydın konuşmasında "Biz bir gazete çıkartalım diye yola çıktığımızda bize olumsuz yorumlar yapanlar oldu, bu iş yürümez diyenler oldu ama on beşinci yılımıza geldik. Siz de burada bir kooperatif kurdunuz, inanın tüm ülkede bir örnek oldunuz ve kooperatif çalışmalarını aktif hale getirdiniz." dedi.

Birgün Gazetesi Kimin


Neden BirGün Gazetesi?

Birgün gazetesinin internet sitesinde neden Birgün'ü tercih etmeniz gerektiği hakkında kısa bir yazı yazılmıştır. Bu yazı ise şöyledir; 

"Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok."

Birgün Gazetesi Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum