Birds of Prey Filmi Hakkında İnceleme

2020 yılında vizyona giren filmlerden bir tanesi olan ve bir Harley Quinn filmi olan Birds of Prey adlı yapımı sizler için araştırdık.
Birds of Prey Filmi Hakkında İnceleme

Birds of Prey Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Warner Bros. Pictures’in dağıttığı Birds of Prey DC Extended Universe’deki 8. Film olan Suicide Squad’ın devamı niteliğinde. Bizde NeOldu.com okurları için filmi araştırarak konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını toparlayıp bir araya getirdik. İşte Birds of Prey hakkındaki detaylar.


1. 7 Şubat 2020 yılında Türkiye’de vizyona giren film, 1 saat 49 dakikalık bir uzunluğa sahip. NeOldu yazarları olarak izledik ve beğendik, kısa olmayan filmde hiç sıkılmadığımızı söyleyebilirim.

birdsofprey


2.  Warner Bros. Pictures’in 1 Ekim 2019’da yayınladığı 1. Fragman 27.531.182 kişi tarafından izlendi. Yine orijinal kanalın YouTube üzerinden yayınladığı filmin 2. Fragmanı ise 15.026.118 kişi tarafından görüntülenerek izleyiciler tarafından film sabırsızlıkla beklenilmeye başlandı.

birdsofprey1


3. Yönetmen koltuğunda Dead Pigs ve According to My Mother filmleriyle ün kazanmış başarılı kadın yönetmen Cath Yan otururken, filmin yapımcılığını ise Bryan Unkeless, Sue Kroll ve aynı zamanda dizinin başrolü olan Margot Robbie üstleniyor.

birdsofprey2


4. Filmin kaliteli oyunculardan oluşan ekibinin bir kısmı şu şekilde; Margot Robbie (Harley Quinn), Rosie Perez (Renee Montoya), Mary ELİZABETH Winstead (Helena Berinelli / The Huntress), Jurnee Smollett (Dinah Lance / Black Canary), Ewan McGregor (Roman Sionis), Ella Jay Basco (Cassandra Cain).

birdsofprey3


5. Dizinin odak noktasının ele aldığı şey kötü bir lord tarafından kaçırılan kızın kurtarılması için verilen savaş oluyor. Odak noktasının iyi ele alındığı ve Suicie Squad gibi bazı kısımlarında saçmalanmayan filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

birdsofprey4


6. Dizinin konu özeti ise şu şekilde; Acımasız Roman Sionis’in sahibi olduğu bir gece kulübünde sarhoş olan Harley sürücünün kendine hakaret ettiğini iddia ederek şoförünü sakat bırakır. Harley sarhoşken kaçırılma teşebbüsüne uğrar ve onu Dinah Lance kurtarır ve böylece ikisinin tanışması gerçekleşmiş olur.

birdsofprey5


7.  Birds of Prey adlı yapım Rotten Tomatoes’ten %78 eşleşme, IMDB’den ise 149.708 kişinin oyu ile 6,1 puan aldı. Çekim bütçesi 100 milyon dolar olan prodüksiyonun gişe kazancı ise 200 milyon doların üstündedir.

birdsofpreyy

Birds of Prey Filmi Hakkında İzleyici Yorumları:

? Güzelim Mary'e de o kadar kötü makyaj yapmışlar yine de kadın güzelliğinden bir gram eksilmemiş. Filme gelirsek. Son dönem sinemasında tüm kötüler Joker'e benzetilmeye çalışılıyor. Yani ne gerek var? Joker ve The Dark Kinaght Joker'leri bile birbirlerinden farklıyken gerçekten gerekiyor mu bunu yapmak? Bu durum çok saçma bir hal almaya başladı bence. Filmin kötü adamına bu yüzden ısınamadım. Film genel anlamda eğlenceli izlenebilir bir film olmuş. Ama her zamanki gibi DC yine her film gibi diğer serilerle alakasız bir film yapmış. 


? Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn : Margot hatunun izlemediğim birkaç yapıtı kaldı onları da izleyince kızın filmografisini tamamlayacağız. Dünya bir yana Margot bir yana benim için. Neyse bu kadar övgüden sonra gelelim filme arkadaşlar film hem Margot esprileri olsun hem aksiyonu olsun hemde Hayley hatunun küçük kız çocuğu ile ilgili kurduğu bağ olsun ve içinde barındırdığı diğer 3 bayan savaşçı olsun tam anlamı ile on numara film olmuş diyebilirim sizlere. 


? Pek çok insan tarafından beğenilmemesine rağmen beğeninin beklentiyle orantılı olduğunu düşünüyorum. Filmin hikaye anlatma amacı olmadığı başından beri belliydi. Bol aksiyon, Harley'nin o çılgın dünyasını izlemek isteyenlerin sıkılmayacağı bir film. Margot Robbie, Harley Quinn için mükemmel bir seçim. Suicide Squad'da izlediğimiz Harley'den ziyade Joker'den ayrılan, bağımsızlığını kazanan ya da en azından kazanmaya çalışan Harley'yi ben daha çok beğendim. 


? Marvel ya da DC evrenini bilmiyor ve takip etmiyorum. Beklentim keyifli bir aksiyon ve görsellikti. Bu iki beklentimi karşıladı. Hikaye biraz sıradandı. Zaten filmin odağının Margot Robbie'nin canlandırdığı Harley Quinn üzerinden kazanç sağlamak olduğu çok net. Ben daha çok Mary Elizabeth Winstead için izlediğimi söyleyebilirim. Margot'nun yanında bile çok güzel, ancak maalesef sahneleri az tutulmuş. Evet devamı da gelecek gibi, devamının da hayran ve izleyicilerin tepkilerine göre şekillenebileceğini düşünüyorum. Dekor, kostüm ve görsel efektler olarak ise çok beğendim. Ocean's 8 gibi kadınların gücüne ve birliğine de değinilmiş.


? Filmde Harley Quinn Joker'den ayrıldıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor diyebiliriz kısaca filmde bir senaryo yok desek abartmış olmayız filmin büyük bir bölümü kovalamaca ve dövüş sahnelerinden oluşuyor filmi sonuna kadar izlemenizi sağlayacak tek şey Margot Robbie yani Harley Quinn tabi Suicide Squad'ta ki gibi bir Harley Quinn bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz beklentinizi yüksek tutmazsanız iyi vakit geçirebilirsiniz 10/7


? Güçlü kadınları ekranda görmek onları izlemek güzel ve keyifli ancak ben aşırı sıkıldım izlerken 3, 4 defada ancak bitirdim. Zerre merak uyandırıp ne olacak sonunda dedirtmediği gibi hiçbir karakterle bağ kurdurup hikayeye devam ettirme isteği uyandırmıyor ve üzgünüm ama beni eğlendirmedi de. Hikayeyi anlatım tarzı hoş ama çok karmaşık anlatmış bence, dövüş sahneleri abartılı hiç gerçekçi gelmedi bana. 


? Filmin adı ve senaryosu son 20 dk hariç pek bir uyum içinde değildi..Senaryo biraz sığ gelsede Harley Quinn filmi izlettiriyor ve görsel olarak da başarılı bir film ortaya çıkıyor.Evan Mcgregor alışılmışın dışında başarılı bir karakter ortaya koysa da daha fazla sahnede olması gerekirdi diye düşünüyorum..Ve keşke de bu film sadece Harley Quinn adı altında biraz geriye dönüp nasıl bir suçluya dönüştüğünü anlatsa,bir veya iki sahne dahi olsa jokeri gösterse ve bu filmin sonlarında olduğu gibi yırtıcı kuşların nasıl meydana geldiğini gösterip ,bir sonraki filmin adı bu filmin adı olsaydı kronolojik olarak daha iyi olabilirmiş.


? Seyir zevki olan güzel bir filmdi, yani Harley Quinn filmi budur daha fazla bir şey beklemek olmaz. Ben biraz yönetmenin başarısından bahsetmek istiyorum, filmografisinde bu filmin haricinde sadece bir film olmasına rağmen bu filmi gerçekten çok iyi yönetmiş, Amerikan sinemasının tüm öğeleri içerisinde mevcut. Aksiyon sahneleri, dekor, makyaj, oyuncular, sahneler, kostüm hepsini çok beğendiğimi söyleyebilirim.  Puanım: 7.5


Birds of Prey Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Margot Robbie – Harley Quinn

30 yaşında olan Avustralya kökenli güzel oyuncu iki akademi ödülü ve beş adet BAFTA ödülüne aday gösterildi. 2017 yılında Time dergisinde dünyanın en etkileyici 100 kişisinden biri olarak seçildi ve 2019-2020 yıllarında dünyanın en yüksek ücret isteyen aktörleri arasına girmeyi başardı. Suicide Squad ve Para Avcısı yapımlarıyla ününe ün kattı.

Margot Robbie


Rosie Perez – Reene Montoya

Amerikalı aktris olan Rosie Perez aktörlüğün yanında talk-show sunuculuğu, yazarlık, dansçılık ve kareograftlık yapıyor. Rosie Perez’in ismen patlamasını sağlayan şey ise Spike Lee’nin Do the Right Thing’deki Tina rolünü canlandırması oldu.

Rosie Perez


Mary Elizabeth Winstead – Helena Bertinelli / The Huntress

43’ten fazla yapımda rol almış olan 35 yaşındaki güzel oyuncu oyunculuğunun yanında şarkıcılık yapıyor. Onu tanıtan rolü ise NBC’ye ait olan pembe dizi kategorili Jessica Bennet oldu.

Mary Elizabeth


Çıkış Tarihi: 7 Şubat 2020

Kategori: Macera – Aksiyon – Suç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.