Bir İnsan Kaçakçısının Hikayesi

New York Times gazetesi “Acil Durum Ülkesi” adıyla hazırladığı yazı dizisinin üçüncü sayısında, bir insan kaçakçısının öyküsünü gözler önüne serdi.
Bir İnsan Kaçakçısının Hikayesi

New York Times'ın haberine göre insan kaçakçısı Abu Mohammed iki sene önce Türkiye’den Yunanistana kaçırdığı insanlar sayesinde yaklaşık 800.000 dolar  para kazanıyordu. Fakat artık telefonları çalmaz oldu. 2015’e kıyasla göçlerin %95 azalması, Mohammed’in işlerini bitirme noktasına getirdi. Bunun yanı sıra insan kaçakçılığının zorlaştırılması ve kaçakçıların tutuklanması, Mohammed gibilerin üstündeki baskıyı iyice arttırdı. Daha fazla zarar görmekten korkan Mohammed korktuğu için fotoğraflarda yüzünü göstermiyor.  

Yapılan röportajda Mohammed, her ne kadar hayatı yavaşlamış olsa da, daha az strese girdiğini söylüyor. İşini özlemediğini en önemli şeyin ise gece yarısı ansızın arayan müşterileri artık yok. Mohammed umudunu kaybetmiş değil ve işini değiştirmek için biriktirdiği paralarla bir kafe açmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.