Bip Kimin, Türkiye'nin mi, Güvenli mi?

Son dönemlerin en çok konuşulan uygulamalarından birisi olan Bip'in sahibi kim, Türk malı mı, güvenilir mi, açılımı ne? İşte merak edilen soruların cevapları.
Bip Kimin, Türkiye'nin mi, Güvenli mi?

Bip Sahibi Kimdir, Kim Kurdu, Türk Malı mı?

iOs ve Android kullanan kişiler için geliştirilmiş, ücretsiz bir şekilde kullanılabilen Bip uygulamasının sahibi kimdir? Turkcell tarafından kurulan uygulama %100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş ve ücretsiz sunulmuştur. Eğer Turkcell abonesi iseniz BiP üzerinden yapacağınız fotoğraf, video veya metin gönderimlerinizde kotanızdan hiçbir şey gitmez. Diğer operatörlerde ise normal BiP kullanımları internet paketleri üzerinden ücretlendirilir. Turkcell kimin öğrenmek istiyorsanız buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bip Kimin


Bip Güvenilir mi, Nasıl Kullanır?

Bip, kesinlikle güvenli, kullanımı kola ve ücretsiz bir şekilde iletişim kurabileceğiniz Whatsapp gibi köklü uygumaların alternatifidir. Bip ile fotoğraf, video, belge, sesli mesaj, konum gönderebilir, sesli arama veya görüntülü arama yapabilirsiniz. Telefonunuz kapalı dahi olsa bile Web üzerinden Bip'i kullanabilirsiniz. 

"Nasıl kullanılır?" kısmına geldiğimiz zaman BiP çok basit bir arayüze sahiptir. BiP uygulamasını yükledikten sonra tek yapmanız gereken telefon numaranız ile giriş yapmak olacaktır. Giriş yaptıktan sonra rehberinizde bulunan kişilere mesaj yollayabilir, BiP uygulamasını indirmeleri için onları teşvik edebilirsiniz. Birçok özelliği bulunan Bip'in Turkcell operatörü kullanan kişilere özel kampanyaları da vardır. Bilgisayarınız üzerinden de Bip'e giriş yapabilir, arkadaşlarınız, sevgiliniz, aileniz veya herhangi bir BiP kullanıcısı ile mesajlaşabilirsiniz. 

Bip Kimin


BiP Uygulaması Özellikleri Nelerdir?

Uygulamanın kendi özelliği olan para transferi ile IBAN, hesap no gibi işlerle uğraşmanıza gerek kalmadan direkt numara üzerinden para yollayabilirsiniz. Bunu yapmak için tek bilmeniz gereken para göndereceğiniz kişinin telefon numarası. Para transferi özelliğinin yanında caps yapma özelliği de bulunan BiP'te istediğiniz çıkartmayı kendiniz yaparak arkadaşlarınıza yollayabiliyorsunuz. Diğer mesajlaşma uygulamalarında harici bir program indirmeniz gerekirken bu özellik BiP'te ücretsiz olarak sunuluyor. Tüm bu özelliklerinin dışında keşfet özelliğiyle spor, teknoloji, moda gibi ilgi alanlarınıza girerek son haberleri ve gelişmeleri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca BiP ile indirme yapmadan birçok oyunu oynamanız mümkün. Örneğin, Bubble Shoooter, Sudoku, Jelly Madness ve çok daha fazlası BiP uygulaması üzerinden ücretsiz olarak oynanabiliyor.

Bip Kimin


BiP Hangi Ülkenin, Türkiye'nin mi?

Turkcell bünyesinde olan BiP uygulaması Türk mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Turkcell'e ait olan BiP %100 Türk uygulamasıdır. Türkiye'nin ilk GSM ağı olan Turkcell 2019 yılının başında Türkiye'de bulunan cep telefonu kullanıcılarının %41.6'sına sahip olmuştur. Vodafone ise %31,1'ine, Turk Telekom'da %27,3'üne sahiptir. 

Bip Kimin


Turkcell Nasıl Kuruldu, Ortakları Kimler?

2001'in aralık ayında Çukurova ve Sonera Holding Turkcell'in yaklaşık %37.1'ini ve %13.8'ini satın almışlardır. Daha sonra Çukurova Grubu 2005 yılının mart ayında hisselerinin büyük bir kısmını TeliaSonera'ya satmıştır. Turkcell, yaklaşık olarak 3 milyar TL gelirle tarihin en yüksek çeyrek gelirine ulaşan şirket olmuştur. 

Turkcell 11 Temmuz 2000 yılından itibaren İstanbul borsasında hisselerini satışa çıkarmış ve New York Borsası'nda listelenen ilk Türk şirketi olmuştur. Hissedar yapısı ise şöyledir;

  • %51 Turkcell Holding A.Ş.
  • %13.07 Sonera Holding B.V.
  • %1.18 MV Holding A.Ş.
  • %0.05 Çukurova Holding A.Ş.
  • %34.7 Halka Açık

Bip Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.