Binyamin Netanyahu Kimdir

9. İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Başkanı olan Binyamin Netanyahu, 1949 yılında İsrail’de doğmuştur.
Binyamin Netanyahu Kimdir

Binyamin Netanyahu’nun Siyasi Hayatı

Netanyahu, Emeklilik İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Knesset üyeliği ve Ekonomik Strateji Bakanlığı gibi farklı görevlerde bulunmuştur.  Netanyahu, 1967 yılında gerçekleşen altı gün savaşında İsrail Güvenlik Kuvvetleri’ne katılmış ve Sayeret Matkal özel biriminde takım lideri olmuştur.

Yom Kippur Savaşı’nda 1973 yılında ön cephede savaşan Netanyahu, baskınlarda görev almış ve Suriye sınırlarında gerçekleşen Komando saldırısında öncülük yapmıştır. Terhisinden önce yüzbaşı rütbesine ulaşan Netanyahu, 1984 ile 1988 yılları arası Birleşmiş Milletler İsrail Elçiliği ve  Likud Partisi’nin başkanlığı yapmış. Ayrıca 1996-1999 yılları arasında ise Başbakanlık yapmıştır.

1999 yılında yeniden başbakanlık seçimlerine katılmış fakat  Ehud Barak’a yenilen Netanyahu  politikadan çekilmiştir. 2002 yılında Dış İlişkiler Bakanı, 2003 ile 2005 yılları arasında ise Finans Bakanı olarak Ariel Şaron hükümetlerinde altında görev aldı. Gazze’den geri çekilme Planı’ndan kaynaklanan anlaşmazlıkla birlikte Ariel Şaron hükümetinden ayrıldı. 2005 yılında tekrar Likud Partisi’nin başkanlığına geçen Netanyahu, 2006 yılındaki seçimlerde başarılı olamayan Likud  Partisi başkanı ve Knesset’te muhalefet lideri oldu.

2007 yılında ise parti başkanlığı seçimini kazandı. 2009 yılında yapılan parlamento seçimlerinde ikinci parti olan Likud’un başkanı Netanyahu koalisyon hükümeti kurmuştur. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.