Binali Yıldırım ile Hayatımıza Giren 10 Çılgın Şey

Binali Yıldırım, Türkiye için bir çok projeyi başlatmış ve yapılan bir çok projeyle oldukça yakından ilgilenmiştir. Sizler için Binali Yıldırım ile hayatımıza giren 10 çılgın şeyi derledik.
Binali Yıldırım ile Hayatımıza Giren 10 Çılgın Şey

Binali Yıldırım ile Hayatımıza Giren 10 Çılgın Proje

Binali Yıldırım, bir çok projenin oluşumunda gelip orayı detaylı bir şekilde denetlemiş ve yanlış giden şeyleri düzeltmiştir. Aynı zamanda Yıldırım, Türkiye'nin yararına bir çok projeyi başlatmış ve yürütmüştür. İşte o çılgın projelerden bazıları;

binali voleybol


1. Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Binali Yıldırım Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temellerini atmıştır. Ücretli yollardaki duraklama sorununun çözülmesini sağlayan HGS (Hızlı geçiş sistemi) hizmete vermiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı sırasında Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım ile beraber köprüye kaynak yaparak son işlemi tamamlamış ve İstanbul'un üçüncü köprüsünü hizmete açarak tarihe geçmişlerdir.

binali yıldırım köprü açılışı


2. Gebze-İzmir Yolu Projesi

Yıldırım, İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayacak olan Gebze- İzmir otoyolu Projesi'ni başlatmıştır. 49 kilometre olan bu yol İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini ciddi bir şekilde azaltmıştır. Konuşmasını Binali Yıldırım şunları ekleyerek dosta güven düşmana korku verdi;

"Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, Milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz."

binali yıldırım yol açılışı


3. ICANN Şubesi

ICANN internetin kullanılabilmesini sağlayan alan adları sistemini yöneten bir kuruluştur. ABD'de kurulan bu kuruluş günümüzde çok önemli bir konumdadır. Binali Yıldırım'da ICANN kuruluşunun Türkiye'de şube açmasını sağlamıştır.

binali icann


4. Yerli Uçak Projesi

Binali Yıldırım yerli uçak projesinin lisansını alarak bir uçak yapacağını açıkladı. 4 veya 6 yıl içerisinde Türkiye'de üretileceklerini dile getirdi. Ayrıca Türkiye'ye özgün bir uçak yapacağını da belirtti. Eğer bu tür projeleri hayata geçirirsek ekonomimizin son derece iyi noktalara geleceği konusunda hem fikiriz öyle değil mi?

binali yıldırım


5. İstanbul Havalimanı

Binali Yıldırım 3. Havalimanı inşaatını yapılırken bizzat kendisi gidip inceledi. 29 Ekim 2018'de açılan ve adı İstanbul Havalimanı olan havaalanı için Binali Yıldırım, şöyle söyledi;

"Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun."

binalı yıldırım havalimanı


6. Bölünmüş Yollar Projesi

Binali Yıldırım, şehir girişlerinde yapılmış ve bölünmüş olan yolları şehirleri birleştirmek amacıyla daha kullanışlı bir hale getirmiştir. 79 yılda yapılan 6 bin 101 kilometre bölünmüş yola kısa bir süre içerisinde 18 bin 180 kilometre daha yol ekledi.

bolunmus-yollari-duzeltme.jpg


7. TÜLOMSAŞ: Türkiye'nin Milli Tren Projesi

Binali Yıldırım, milli trenin tarihini vererek, TÜLOMSAŞ yerli ve milli hızlı treni yapacağını ve bir ilki başaran kuruluşumuz olacak notunu ekledi. Yıldırım, Türkiye'nin tamamen kendi ürettiği milli trenini kullanacağını da vurguladı.

hızlı tren


8. İstanbul - Ankara Arası YHT (Yüksek Hızlı Tren) Projesi

Binali Yıldırım, Türkiye'yi Yüksek Hızlı Trenle tanıştırmıştırdır. Ankara-Konya, İstanbul-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarını hayata geçirmiştir. Türkiye dünyada 8. Avrupa'da 6. hızlı tren işletmecisi olan ülke olmuştur. Binali Yıldırım Eskişehir de Hızlı Tren konuşmasında sözlerine şunları ekleyerek Eskişehirlilerin göğsünü kabartmayı başardı;

"Eskişehir, Türkiye'de milletin rüyası hızlı trenle ilk buluşan şehir oldu işte Eskişehir böyle bir Şehir."

binali hızlı tren


9. Gebze-Halkalı Marmaray Projesi

Binali Yıldırım, Marmaray'ın 76kilometrelik bir proje olacağını söyledi. Daha sonra bu büyük projenin eksik yapıldığını dile getiren bazı insanlara cevap verdi. Yıldırım, "76 kilometrelik büyük bir proje nasıl eksik olur? Hala eksik diyorlar." gibi cümleler kullandı. Ayrılık Çeşmesi'nden Kazlıçeşme'ye kadar olan bölümün 14 kilometre olduğunu dile getirdi. Daha sonra Marmaray Projesi Gebzeli'den Halkalı'ya kadar hizmet vererek İstanbul'da yaşayanlara büyük kolaylık sağladı. 

marmaray


10. Ordu-Giresun Havalimanı

Binali Yıldırım, yapım aşamasında olan Ordu-Giresun Havalimanı hakkında detaylı olarak inceledikten sonra yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, daha sonra deniz dolgusu için getirilen taş kamyonuna binerek denize taş döktü.

ordu-giresun-havalimani.jpg

Önerilen İçerik: Binali Yıldırım Kimdir? & Hakkında Bilgi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.