Billy Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Billy köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Billy köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Billy Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Billy Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Billy, oldukça eski bir köpek cinsi olması ile bilinmektedir. Fransa’da görülmekte olan bu tür 19. Yüzyılda ortaya çıkmıştır. Kralın köpeği olarak bilinen bu tür oldukça hızlı ve mükemmel koku alma kabiliyetinin yanı sıra inanılmaz sadık ve sabırlı olması ile dikkat çekmektedir. Tamamen avcılık için geliştirilen bu tür yaban domuzlarını avlama konusunda oldukça beceriklidir. Güçlü kemik yapısı, kaslı bacakları ve zarif fiziği ile beyaz paltoya sahiptir. Nesli tükenme tehlikesinde olan bu tür ırk yetiştiricileri tarafından günümüzde dünyanın bir çok farklı noktasında sahiplenilmektedir.

Billy Köpeği


Billy Köpek Kişiliği

Seçkin bir avcı olan Billy köpeği son derece oyuncudur. Oldukça akıllı ve kurnaz yapısı ile avını hızlıca yakalama yeteneğine sahip olduğu söylenmektedir. Halen Fransa’da avcı olarak kullanılmakta olan bu tür ev arkadaşı olarak da beslenebilmektedir. Sahibine karşı son derece sadık ve itaatkar olan Billy, sevecen ve nazik yapısı ile inşalarla iyi geçinmektedir. Ancak yabancılara karşı her daim temkinli davranmaktadır. Doğası gereği kendine çok güvenen bu köpek cesur ve iyi huyludur. Çok yönlü kişiliğe sahip olmasından dolayı nasıl yetiştirilirse o şekilde yön almaktadır. Genellikle diğer köpeklerle iyi arkadaşlık kurduğu söylenmektedir. Ancak avcı olarak kullanılması durumunda köpeklere karşı saldırgan ve agresif tavırlar sergileyebilir. Aile ortama alıştırıldığında yalnız kalmaktan asla hoşlanmaz.

Billy Köpeği


Billy Köpeği Sağlık Durumu

Billy köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 10 ile 14 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Billy köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Billy köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Billy Köpeği


Billy Köpek Bakımı

Billy köpeği çok az bakım gerektirmektedir. Bu nedenle saatlerce bakım yapmak istemeyen bireyler için çok ideal bir seçim olmaktadır. Kaba, kısa tüy yapısı yalnızca haftalık olarak taranması yeterlidir. Beraberinde yıllık banyo gereksiniminin sağlanması gerekecektir. Ölü tüylerden kolayca arınması için nemli bir bezle silmenizde yeterlidir. Sarkık tazı kulaklarına sahip olan Billy köpeği enfeksiyonlara karşı kulak temizliği yapılmalıdır. Ayrıca dişleri için düzenli fırçalama, ayakları için düzenli tırnak kesimi yaptırmalısınız. Tüm bu bakım uygulamaları için köpek kuaförü ile iletişime geçmenizde fayda var. Beraberinde sağlıklı bir ortamda büyümesi için düzenli temizlik yapılmalıdır. Ayrıca çöpleri karıştırmaması için erişemeyeceği noktalara koyunuz.

Billy Köpeği


Billy Köpek Görünümü

Şık ve asil görünüme sahip mükemmel avcı Billy köpeği güçlü ve atletik bir yapıya sahiptir. Ancak son derece hafif olması ile bilinmektedir. İyi gelişmiş kasları ile bacakları ve gövdesi adeta ok gibi durmaktadır. En göze çarpan özelliği çarpıcı beyaz tüyleridir. Ayrıca hafif kubbeli kafa yapısı, koyu göz rengi, geniş burnu, orta büyüklüğe sahip kulakları ile uyanık bir görünüme sahiptir. Kuyruğu ise oldukça güçlü ve vücuduna göre uzundur. Cildi genellikle beyaz olsa da aralarda kahverengi ve siyah tonlarına da rastlanmaktadır. Kısa ve sert tüy yapısı oldukça parlaktır. Irkın kabul edilen renk tonları beyaz, kirli beyaz ve süt beyazıdır. Ayrıca turuncu ve limon renkli lekelere de sahiptir. Görünümü ile çok güzel bir köpektir.

Billy Köpeği


Billy Cinsi Köpek Özellikleri

  • Fransa’ya özgü bir köpek cinsidir.
  • İlk zamanlar avcılık için tercih edilmiştir.
  • Ortalama yaşam beklentisi 15 yılı geçmektedir.
  • Orta ile büyük boy köpek cinslerindedir.
  • Eğitilme konusunda oldukça başarılıdır.
  • Yüksek enerjisi ile düzenli egzersiz ihtiyacı duymaktadır.
  • Oldukça koruyucu ve zeki bir köpektir.
  • Sahibine karşı sadık ve itaatkardır.
  • Türün kabul edilen rengi beyazdır.
  • Kısa ve sert tüy yapısına sahiptir.
  • Çiftleştirilmesi durumunda 3 ile 8 yavru arasında doğurmaktadır.
  • Ağırlığı 70 kilograma kadar çıkabilmektedir.
  • Eğer bir Billy köpeği sahiplenmeye karar verdiyseniz bu ırk için geniş alanlar tercih etmeniz gerekmektedir. Apartman hayatı için önerilmeyen Billy köpeği her daim kaliteli köpek maması ile beslenmelidir. Ayrıca ilk kez köpek besleyecekler için uygun değildir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.