Bill Gates'ten Ctrl+Alt+Delete Açıklaması

Bill Gates, Ctrl+Alt+Delete kısayolunu sevmediğini dile getirerek bu kısayolun tek tuşla halledilebileceğini söyledi.
Bill Gates'ten Ctrl+Alt+Delete Açıklaması

Dünyanın en zengin insanı ve teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten teknoloji meraklılarının ilgileneceği bir itiraf geldi. Webtekno'da yer alan habere göre, Gates bir röportajda, en çok kullanılan kısayollardan biri olan Ctrl+Alt+Delete hakkında açıklama yaptı.

klavye.jpg

Gates’in yaptığı bu açıklamada Ctrl+Alt+Delete kısayolunu fazla sevmediğini belirtmesi ve pratik olmayan bu kısayolun sağladığı işlemin tek tuşla yapılabileceğini itiraf etmesi dikkat çekti. Gates, ctrl+alt+delete kısayolunu yeniden yapabilseydi, tek tuşa basılarak ya da tek elle halledilebilecek bir kombinasyon belirleyeceğini söyledi.

obamagif-001.gif

Peki Windows kullanıcılarının yakından bildiği Ctrl+Alt+Delete kısayolu ne işe yarar? Sistemi yeniden yüklemek ya da görev yöneticisini çalıştırmak için kullanılan bu kısayol ile kullanıcılar program geçersiz bir işlem yürüttüğünde işlemi bitirir.

ctrlaltdelete.jpg

Gates'in bu açıklaması, Microsoft'un bu konuda bir çalışma yapıp yapmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Ancak şu ana kadar buna dair resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.