Bilim ve Teknoloji Eğitimine Tam Destek

İş adamı Mehmet Gökdemir, nitelikli fen ve teknolojileri eğitimini desteklemek adına Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine toplamda 1 Milyon 250 Bin TL bağışta bulundu.
Bilim ve Teknoloji Eğitimine Tam Destek

"Mehmet Gökdemir İnşaat Genel Müdürü" Mehmet Gökdemir, eğitim alanında birçok yardımda bulunan bir iş adamı. Aydın’da doğup büyüyen Gökdemir, İzmir’de müteahhitlik işlerini sürdürmektedir. Ailesinde okuyan tek kişi olan Mehmet Gökdemir, bu sebepten dolayı da eğitim alanında birçok kurum ve kuruluşa destek vermeyi kendisine hedef ediniyor.

Türkiye’de bilim insanı yetişmesi için çok önemli adımlar atan Gökdemir, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine destek vererek, maddi imkanı olmayan ve gelecek vadeden gençlere bur imkanı tanıyor.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin eğitim alanında gösterdikleri başarılardan tesadüfen haberi olduğunu belirten Gökdemir, ilk olarak duyduklarına inanmıyor ve konu hakkında araştırma yapıyor. Yaptığı araştırma sonrasında ise hemen harekete geçiyor ve 5 yıllık süre için ortalama her yıl 250 Bin TL bağış yapma kararı alıyor.

Mehmet Gökdemir, burs vermek için tek şart sunuyor Bu şart ise; Aydın’da başarılı olan il birincisi gençlerin Fen ve Teknoloji Liselerinde okuması ve bilim insanı olarak yetişmesi…

mehmet gökdemir burs yardımı

“KÖY ENSTİTÜLERİ MODELİ”

Fen ve Teknoloji Lisesinin Bahçeşehir’deki kampüsüne ziyarette bulunan Mehmet Gökdemir, “Kampüs beni çok şaşırttı. Kampüs içerisinde bir sürü atölye bulunuyor. Aynı zamanda atölyede CNC makinelerinde çalışan ustalar var. Çocuklar atölyelerde pnömatik, hidrolik ve otomasyonu öğreniyor. Kampüste Köy Enstitüleri modeli yer almakta” dedi.

“BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR”

Özel okulların nitelik olması gerektiğini belirten Mehmet Gökdemir, Fen ve Teknoloji Liselerinde iyi işler yapıldığını ve bundan ötürü çok büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Aynı zamanda devlet okullarına da destek verdiğini belirten Gökdemir, “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri için yapılan hayır çok başka bir şey, bu destek sayesinde direkt hedefe gidecek öğrenci yetişiyor” dedi.

“POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK”

Özel ve aynı zamanda pahalı bir okula destek verdiğini belirten Gökdemir, “ Bu işi kimler iyi yapıyorsa onlara destek verilmesi gerekiyor” diye konuştu. Gökdemir, bu düşüncelerinin yanı sıra Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Liselerinin bilim insanları çıkaracak potansiyelde olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum