Robotlardan Uzaylılara En İyi 19 Bilim Kurgu Animesi | 2024

Sizler için robotlardan uzaylılara kadar her şeyi barındıran bilim kurgu animelerini listeledik. Farklı bir distopya içinde bulmaya hazır olun.
Robotlardan Uzaylılara En İyi 19 Bilim Kurgu Animesi | 2024

Robotlar, laboratuvar deneyleri, uzaylılar ya da uzaydan gelen herhangi bir canlılar. Sizler için her yaştan insanın izlemeye başlamış olduğu bilim kurgu animelerini derledik. Listemizde yer alan animeleri izlerken kendinizi farklı bir distopik evrende bulacağınıza emin olabilirsiniz. 

İşte En İyi 19 bilim kurgu animesi...

1. Exception

Bilim Kurgu Animeleri
Günümüzden uzakta olan bir gelecekte, insanlar Dünya'dan ayrılmak zorunda kalmıştır. İnsanlara yaşanabilir bir yer bulabilmek için 3 boyutlu yazıcılarla bastırılmış uzmanlardan oluşan bir ekip kurulmuştur. Bu ekip buldukları yeni bir gezegenin yaşanabilir hâle getirilmesi için gönderilmiştir. Bu ekip, gezegenin doğal kaynaklarını kullanarak ilk insan yerleşimlerini kurmaya çalışacak ve bu yeni evlerine adapte olmaya çalışacaktır.

TürDramKorkuBilim Kurgu
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularNolan
North
Ali
Hillis
Robbie
Daymond

2. Sabikui Bisco

Bilim Kurgu Animeleri
Bisco Akaboshi, diğer adıyla "İnsan Yiyen Mantar", aranan bir suçlu okçudur. Ancak aslında Bisco, toprağı zenginleştirmek ve eski haline döndürmek için mantar yayan bir "Mantar Koruyucu"dur. Oku nereye atarsa atsın, düştüğü yerde mantarlar oluşturmaktadır. Bisco, Japonya'nın kurak topraklarında her türlü pası süpüren "Sabikui" efsanesini aramak için maceraya atılmıştır.

TürMaceraAksiyonBilim Kurgu
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularRyouta
Suzuki
Natsuli
Hanae
Reina
Kondou

3. Tribe Nine

Bilim Kurgu Animeleri
Haru Shirogane, sürekli olarak zayıf kişiliği nedeniyle Taiga tarafından zorbalığa uğrayan biridir. Bir gece, Haru ve Taiga, en güçlü XB oyuncusu ve Minato Çetesi'nin lideri olan Shun Kamiya ile buluşurlar. Karşılaştıklarında, Neo-Tokyo'ya dağılmış Kabileler her biri büyük bir tehditle karşı karşıyadır.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularBrittney
Karbowski
Casey
Mangillo
Brendan
Blaber

4. Cyberpunk: Edgerunners

Bilim Kurgu Animeleri
Gelecekte, teknoloji ve vücut modifikasyonu takıntılı bir şehirde hayatta kalmaya çalışan bir Sokak Çocuğu bulunmakta. Bu Sokak Çocuğu, kaybedecek milyonlarca şey bulundurur. Herhangi bir kayıp vermemek için de Cyberpunk olarak da bilinen bir Paralı Asker kanun kaçağı olan bir Edgerunner olarak hayatta kalmayı seçmiştir. Edgerunnerlar, yasa dışı işler yaparak ve kendi kurallarına göre yaşayarak hayatta kalmayı hedeflerler.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRafal
Jaki
OyuncularZack
Aguilar
Kenichiro
Ohashi
Emi
Lo

5. Blade Runners: Black Lotus

Bilim Kurgu Animeleri
2032, Los Angeles’ında genç bir kadın, hafızasını kaybetmişti. Gözlerini açtığı anda kendisinde ölümcül beceriler bulunduğunu keşfeder. Onun gizemini çözmek için tek ipucu, kilitli bir veri cihazı ve siyah bir nilüfer dövmesidir. Genç kadın, kaybettiği kimliğinin gerçeğini bulmak için, acımasız ve kanlı geçmişinden sorumlu insanları avlamaya karar verir. Parçaları bir araya getirip, geçmişini keşfederek kim olduğunu anlamaya çalışacaktır.

TürAksiyonDramBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularArisa
Shida
Jessica
Henwick
Will
Yun Lee

6. Ex-Arm

Bilim Kurgu Animeleri
Akira Natsume, elektrikli cihazlara karşı fobisi olmasına rağmen aynı zamanda onlarla çok iyi bağlantı kurabilmektedir. Daha iyi bir forma girmek ve tıpkı abisi gibi bir kız arkadaş bulmak için değişmeye karar verir. Ancak Akira, bir kaza sonucu aniden ölür. 16 yıl sonra, özel bir kadın polis memuru ve onun android partneri, son çare olarak geminin tüm kontrollerini EX-ARM olarak adlandırılan bir gelişmiş yapay zekâ ve süper silaha devrederler. Aslında, bu yapay zekâ Akira'nın beynidir.

TürAksiyonSuçBilim Kurgu
IMDb1,8
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularSoma
Sito
Akari
Kito
Mikako
Komatsu

7. Kyoukai Senki

Bilim Kurgu Animeleri
MS 2061 yılında, Japonya egemenliğini kaybetmiştir. Japon halkı, dört büyük ticaret fraksiyonu tarafından bölünüp yönetildikten sonra günlerini ezilen vatandaşlar olarak geçirmeye başlamıştır. Bir gün, makineleri seven bir çocuk olan Amou Shiiba, özerk düşünen bir yapay zeka olan Gai ile tanışır. Bu tanışma, Amou'yu Japonya'yı geri alma savaşına iterek kendi kurduğu AMAIM Kenbu'ya pilot olmaya yönlendirir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularLuis
Bermudez
Ry
McKeand
Patrick
Mealey

8. Night Head 2041

Bilim Kurgu Animeleri
Kirihara kardeşler, sahip oldukları doğaüstü güçler nedeniyle küçük yaşlardan beri korunaklı bir laboratuvarda kapalı olarak tutulmaktadır. Bir gün, laboratuvarın bariyerinde açık bir şekilde bir açıklık oluşur ve Kirihara kardeşler bu açıklıktan kaçar. Kuroki kardeşler ise Kirihara kardeşlerin peşine düşmeye çalışırlar.

TürAksiyonSuçBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoji
Iida
OyuncularTakahiro
Sakurai
Daisuke
Ono
Nobunaga
Shimazaki

9. Neon Genesis Evangelion

Bilim Kurgu Animeleri
2015 yılında dünya büyük bir nükleer felaketten toparlanmaya çalışmaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından yönetilen gizli bir organizasyon olan NERV, kadim metinlerde anlatıldığı gibi dünyaya gelmeyi bekleyen Angel'ların saldırılarına karşı hazırlıklı olmaya çalışıyor. NERV Başkanı Gendo Ikari, yıllardır ayrı yaşadığı 14 yaşındaki oğlu Shinji'yi aniden Tokyo-3 şehrine çağırır Tokyo-3'te, şehre saldırmakta olan devasa bir Angel ile karşılaşır ve babası tarafından NERV'in merkez üssünde bulunan büyük ve korkutucu bir mecha ile savaşmaya zorlanır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenHideaki
Anno
OyuncularMegymi
Ogata
Megumi
Hayashibara
Kotono
Mitsuishi

10. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Bilim Kurgu Animeleri
Edward ve Alphonse Elric, annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ancak insan ruhunun eşdeğer bir şey ile değiştirilememesi nedeniyle deneyleri başarısız olur. Edward bacağını, Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward, kardeşinin ruhunu bir zırha bağlamaya çalışırken kendi kolunu da kaybeder. İki kardeş, annelerini diriltmenin mümkün olmadığını anlar ve büyük kayıplarının suçunun kendi üstlerine olduğunu düşünürler. Edward, automail yöntemiyle mekanik uzuvlar edinir ve ikisi birlikte Alphonse'un bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için evlerini terk edip yolculuğa çıkarlar.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb9,1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenHiromu
Arakawa
OyuncularKent
Williams
Iemasa
Kayumi
Matthew
Leonhart

11. Sword Art Online

Bilim Kurgu Animeleri
Yıl 2022 ve oyuncular, Nerve Gear adlı özel kasklar sayesinde sanal gerçeklik dünyasına bağlanan Sword Art Online adlı MMORPG oyununun lansman gününde sıraya girmişlerdir. Kirito, beta testçisi olarak oyunu çok iyi tanıyan ve yeni başlayan savaşçı Klein ile kısa sürede arkadaş olan bir oyuncudur. Ancak, Sword Art Online'da oynayan 10.000 oyuncu, oturumlarını kapatamadıklarını ve fiziksel bedenlerine dönebilmelerinin tek yolunun 100 seviyeli kulenin son patronunu yenmek olduğunu keşfederler. Bu oyunda ölüm, gerçek dünyada ölüm demektir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularYushitsugu
Matsuoka
Haruka
Tomatsu
Bryce
Papenbrook

12. Gurren Lagann

Bilim Kurgu Animeleri
Gelecekte insanlar, yeraltına kurdukları köylerde yaşamaktadırlar. Yeryüzünden kendilerini izole eden bu insanlar, sık sık gerçekleşen depremler yüzünden sürekli daha derine inmişlerdir. Kamına ve Simon, kapalı yeraltı köylerinde yaşamaktadır. Köyün yaşlısı tarafından koyulan sınırların getirdiği kısıtlamalar onları rahatsız etmektedir. Ancak, Simon'un rastladığı harika bir cihaz sayesinde tüm bu durum değişecektir. Bu değişim tam da, köyün huzurunun izinsiz bir girişle bozulmasıyla birlikte olacaktır

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2007
OyuncularTetsuya
Kakihara
Shizuka
Ito
Yuri
Lowenthal

13. Serial Experiments Lain

Bilim Kurgu Animeleri
On dört yaşındaki Lain Iwakura, okulundan bir sınıf arkadaşı olan Chisa Yomoda tarafından gönderilen rahatsız edici bir e-posta alır. E-posta, yakın zamanda intihar eden Chisa'nın aynısıdır ve Lain'in ne arzusu ne de tecrübesi vardır. Ancak, teknofobik olsa da Lain e-postayı açar ve bu, onu bizim internet olarak bildiğimiz iletişim ağlarından oluşan Wired adlı bir sanal dünyaya yönlendirir. Bu olay, Lain'in hayatını alt üst eder. Korku ve bilim kurgu türüne ait bir anime arıyorsanız bu anime tam da size göre. 

TürDramKorkuBilim Kurgu
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1998
OyuncularKaori
Shizimu
Bridget
Hoffman
Randy
McPherson

14. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Bilim Kurgu Animeleri
"Felaket Savaşı" olarak bilinen büyük bir çatışmadan 300 yıl sonra, Cordelia adlı bir kadın, Dünya hükümetinin kontrolü altındaki Mars şehri Chryse'nin bağımsızlığı için Dünya'ya doğru bir yolculuğa çıkar. Ona eşlik eden özel güvenlik şirketi CGS'nin üyeleri Mikazuki Augus ve Orga Itsuka da vardır. Ancak, Gjallarhorn adlı bir grup, CGS ve Cordelia'ya saldırır. Bu olayda, Orga bu durumu CGS'ye isyan etmek ve bir darbe başlatmak için bir fırsat olarak görür. Bu nedenle, Mikazuki ve Orga yeni bir çatışmanın içine sürüklenir.

TürAksiyonDramBilim Kurgu
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenYoshiyuki
Tomino
Hajime
Yatate
OyuncularKengo
Kawanishi
Johnny
Yong Bosch
Lucien
Dodge

15. Ergo Proxy

Bilim Kurgu Animeleri
Kıyamet sonrası bir gelecekte, insanlar androidlerle barış içinde yaşadıkları kubbeli bir şehirde bulunmaktadır. Ancak, bir dizi garip cinayet, müfettiş Re-l Mayer'in hayatına zorla girmiştir ve o, bu olayları araştırmak zorundadır.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2006
OyuncularKoji
Yusa
Akiko
Yajima
Liam
O’Brien

16. Eureka Seven

Bilim Kurgu Animeleri
Renton Thurston, 14 yaşında bir çocuktur ve tamirci büyükbabasıyla durgun bir kasabada yaşamaktadır. Renton, her gün Işık Bulma Operasyonu olarak bilinen paralı asker uçak pilot grubu Gekkostate ile birlikte olmayı ve özellikle liderlerinden biri olan Holland ile Trapar parçacık dalgalarına binmeyi hayal etmektedir. Bu hayali, büyükbabasının onu koruma arzusu ya da babasının övülen geçmişinden kaynaklanmaktadır. Bir gün, Nirvash typeZERO adlı orijinal LFO'ya binen Eureka adlı genç bir kız, büyükbabasından bir ayar yapmasını ister. Bu olay, Renton'un garajını ordunun dikkatine çekmektedir ve sonuç olarak garaj yok edilir.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2005
OyuncularYuko
Sanpei
Keiji
Fujiwara
Kaori
Nazuka

17. Elfen Lied

Bilim Kurgu Animeleri
Üniversite öğrencileri Kohta ve Yuka, bir kumsalda Lucy adlı Diclonius kızını çıplak görürler ve onu kurtarırlar. Aslında, Lucy hükümet tarafından aranmakta olan bir seri katildir, ancak Kohta ve Yuka onun kişiliğinin bölünmüş olduğunu bilmediği için gerçekte kim olduğunun farkında değillerdir. Doğa üstü güçlerle birlikte bilim kurgu animeleri arıyorsanız Elfen Lied tam da size göre. 

TürAksiyonDramBilim Kurgu
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenLynn
Okamoto
OyuncularSanae
Kobayashi
Chihiro
Suzuki
Mamiko
Noto

18. Date a Live

Bilim Kurgu Animeleri
Itsuka Shido, harap olmuş bir dünyada bir ruh kızla tanışır ve ona Tohka adını verir. Tohka, 30 yıl önce insanlığın çoğunu yok etmiş ve şimdi geri dönmüştür. Shido, Tohka'yı durdurmanın tek yolunun onunla çıkmak olduğunu keşfeder.

TürAksiyonKomediBilim Kurgu
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
OyuncularNobunaga
Shimazaki
Marina
Inoue
Misuzu
Togashi

19. A.I.C.O. Incarnation

Bilim Kurgu Animeleri
Aiko, tekerlekli sandalyede oturan genç bir kızdır ve okulda yeni bir öğrenciyle çarpıştıktan sonra tekrar yürüyebilmeye başlar. Bu olaydan sonra, garip durumlar görmeye başlar ve zamanla öğrenir ki, yapay bir vücutta olduğu söylenmektedir. Özel bir ekiple birlikte, Aiko belki de sadece gerçek bedenini, erkek kardeşini ve annesini geri almayıp dünyayı da kurtarabilir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2018
OyuncularXanthe
Huynh
Billu
Kametz
Erica
Mendez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.