Bilim İnsanları İlk Kez Dünya Çapında Yürüyüşte

Dünyanın pek çok yerinde binlerce bilim insanı hükümetlerin bilimsel gerçeklere karşı takındıkları tavır ve çevre politikalarını protesto etmek için toplandı.
Bilim İnsanları İlk Kez Dünya Çapında Yürüyüşte

Bilim insanları ilk kez dünya çapında protesto gösterisi yaptı. Dünya çapında binlerce bilim insanı 'March for Science' (Bilim için yürüyüş) adı altında toplantı. Başta Avrupa ve ABD'de olmak üzere pek çok bilim insanı hükümetlerin bilimsel araştırmalara bilimsel gerçeklere karşı takındıkları tavır ve özellikle ABD Başkanı Trump'ın çevre politikalarını protesto etti. 

ABD'de yürüyüşü organize edenler bu etkinliğin Başkan Trump'ı protesto etmek amaçlı olmadığını ancak Trump'ın bu etkinliğin sürecini hızlandırdığını belirtti.  ABD Başkanı Trump, iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğunu belirtip, halkın bilimsel gerçeklerden şüphelenmeye başladığını söylemişti. 

Organizatörler bu gösterinin halkı bilim insanlarına ve bilimsel araştırmalara daha yakın hale getirmeyi amaçladığını belirtti. Gösteriler özellikle ABD, İngiltere ve Avusturya'da yoğun katılımla gerçekleşti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.