Bilim Adamları Ağrı Kesici Bandı Üretti

Bilim dünyası bir büyük gelişmeye daha imza atarak ağrı kesicilerin bant ile kullanabileceği bir yöntem geliştirdi.
Bilim Adamları Ağrı Kesici Bandı Üretti

İngiltere’nin Warwick Üniversitesi araştırmacılarının uzun zamandır yürüttükleri ağrı kesicileri bant ile kullanma araştırmasında yeni bir yöntem geliştirdi. Büyük bir başarıyla geliştirilen bu yöntem şu şekilde gerçekleşiyor; vücutta ağrıyan kısma yapıştırılan bandın yapışkan yüzeyinde bulunan sıvı şeklindeki ilaç deri yoluyla vücuda girer.  Vücutta normal yutulmuş bir ağrı kesici hap gibi bir etki yaratarak ağrıya müdahale eder.

ibuprofen-ilac-001.jpg

İlk olarak hazırlanan deney bandı Ibuprofen adlı bir ilaçla denendi. Son derece etkili ve yan etkisi olmayan bu ilaçla hazırlanan bant, ağrıyı kesme anlamında tam başarı gösterdi. Araştırmacılar yapılan deneylerde herhangi bir sorun yaşamadıklarını, bantla ilgili olarak beklenen performansın son derece yüksek olduğu söylendi. Belli ebatlarda bulunan bantların büyüklüğüne göre de ilaçların dozlarında değişiklikler olacak.

agri-bandi.jpg

Ağrı kesici bant ile ilgili konuşan araştırmacılar, ilaç konusunda bir devrim niteliği taşıyan bantların Ibuprofen'in 1 dozajının %30'unu içerebildiğini belirtiyor. Bu içerikler kişinin ağrı derecesine göre artış gösterecek. İlaç alımı konusunda sıkıntı yaşayanlar, çocuklar ve bebekler de ilaç kullanımını tamamen değiştirecek.

Son olarak araştırmacılar, ağrı kesici özelliği bulunan bu bantlar üzerinde araştırmalarını tamamladıktan sonra diğer ilaçlar üzerinde de bu yöntemi deneyecek. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.